Toimintamalli

Riipilän Raketti on Länsi-Vantaalla toimiva jalkapalloseura, jolla on ollut aikuisten sarjoissa edustus piirin sarjoissa vuodesta 1983 lähtien. Nykyään seuran joukkueet pelaavat talvella myös runsaasti futsalia. Seura on profiloitunut aikuisten pelaajien seuraksi, mutta se myös tarkastelee säännöllisesti junioripuolelle laajenemisen mahdollisuutta. Seuran toimintamallin teesit voidaan sisällyttää yhteen lauseeseen: Perinteitä kunnioittava, maanläheinen, harrastehenkinen ja kustannustehokas, mutta laadukas toiminta olosuhteista tinkimättä.

Seurassa pyritään takaamaan ympärivuotisesti tapahtumia huippuolosuhteissa kaikissa sen joukkueissa vähintään kaksi kertaa viikossa. Seura on etenkin taannut mahdollisuuden jatkaa jalkapalloharrastusta niille lukuisille pelaajille ja kokonaisille joukkueille, joille juniorivuosien jälkeinen tyhjiö on ollut entisen seuran toimesta mahdotonta täyttää mieluisalla tavalla.

Toimintamallin teesit

Perinteinen Riipilän Raketti

Riipilän Raketti on omia ja jalkapallon perinteitä kunnioittava seura. Se kunnioittaa kotipaikkansa Luoteis-Vantaalla sijaitsevan Riipilän Kylän alkujuuriaan ja kaikkia perinteisen jalkapallojoukkueen toimintatapoja, unohtamatta pelitapahtumien ulkopuolista tunnelmointia. Tämä seura ei unohda koskaan vanhoja aktiivejaan. Perinteiden kunnioitus seurassa ei ole koskaan tarkoittanut pysähtyneisyyttä, vaan seura pyrkii aktiivisesti kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa oman arvomaailmansa mukaisesti.

Maanläheinen Riipilän Raketti

Riipilän Rakettiin on aina helppo tulla mukaan ja seurassa ei käytännössä tunneta sanaa ennakkoluuloisuus. Seuran toimintatavat ovat yksinkertaisia ja helppoja omaksua. Seuran tapahtumiin tulemisen tulee aina tuntua siltä, kuin tulisit omaan kotiisi vanhojen tuttujen luo.

Harrastehenkinen Riipilän Raketti

Harrastehenkisyys näkyy seurassa kaikissa sanan positiivisissa muodoissa. Ammattimaisella taustatoiminnalla ohjataan seuran ja joukkueiden jäseniä toimimaan fiksusti ja oman sekä koko yhteisön edun mukaisesti. Harrastehenkisyys takaa sen, että vaikka elämässä olisi jotain tärkeämpää meneillään, ei se ole ikinä este tai edes hidaste olla seuran jäsen tai osa joukkuetta. Harrastehenkisyys ei ole myöskään koskaan tarkoittanut seurassa toiminnan laaduttomuutta tai menestymättömyyttä kilpailuissa, vaan ainoastaan taannut rentouden ja asioiden helppouden tunteen seuran jäsenille.

Kustannustehokas, mutta laadukas Riipilän Raketti

Seuran kustannustehokkuus perustuu seuran kaikkien toimijoiden vapaaehtoisuuteen ja sitoutumiseen seuran toimintaan. Seurassa ei makseta kenellekään korvauksia seuran eteen tehdystä työstä, eikä seuralla ole mitään suoraan toimintaan kohdistumattomia hankkeita. Kaikki harrastamisesta koituvat kulut ovat suoraan itse toimintaan liittyviä. Näistä esimerkkeinä ovat kenttävuokrat ja kilpailujen järjestäjien maksut.  Kustannusrakenteen läpinäkyvyys ja seuranta takaavat sen, ettei seuran joukkueen pelaajille pääse muodostumaan ylimääräisiä kuluja maksettavaksi. Tehokkuus tarkoittaa sitä, että toiminnan laatu taataan alhaisilla kuluilla kaikkia mahdollisia olosuhteita hyödyntämällä ympäri vuoden.

 Olosuhteista tinkimätön Riipilän Raketti

Seura pyrkii kaikilla mahdollisilla tavoilla hyödyntämään sen toiminta-alueella olevia huippuolosuhteita toiminnassaan koko kalenterivuoden ajan. Seuran joukkueet pelaavat kaikki viralliset kotiottelunsa sarjatasosta tai sukupuolesta riippumatta Länsi-Vantaan laadukkaissa tekonurmiolosuhteissa. Talvella hyödynnetään sisätiloja jalkapallon osalta lämpimiä halleja tai lämmitettäviä kenttiä ja futsalin osalta kilpailun järjestäjien tarjoamia olosuhteita ja muita tämän lajin harjoitteluolosuhteita toiminta-alueella.

Vastaa