Historia

Riipilän Raketti (RiRa) on perustettu vuonna Vantaalla 1963. Seuran virallinen nimi on muotoa Voimistelu- ja Urheiluseura Riipilän Raketti. Seuran juuret ovat Luoteis-Vantaalla Riipilän kylässä, mutta nykyään harrastajakunta kattaa koko pääkaupunkiseudun.

lippu1963

Seuran alkuperäinen lippu

Vuonna 1982 Riipilän Raketti aloitti virallisen jalkapallotoiminnan ja vielä tänä päivänäkin jalkapallo on seuran päälajina. Ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin 12.12.1982. Ensimmäisen kymmenen vuoden aikana RiRa pelasi 6. ja 7. divisioonassa vaihtelevalla menestyksellä. Vuonna 1993 seura pelasi ensimmäisen kautensa 5. divisioonassa ja pian juhlittiinkin jo nousu 4. divisioonaan. 2000-luvun taitteessa seura juhli ensimmäistä nousuaan kolmoseen sama toistui vuonna 2004. Visiitit 3.divisioonaan ovat jääneet molemmille kerroilla yhden kauden mittaiseksi, ranskalaisiksi visiiteiksi. Nämä kaudet jäivät myös historiaan ns. vanhan RiRan parhaina saavutuksista.

joukkue2004

Yksi seuran menestyneimpiä joukkueita vuoden 2004 joukkuekuvassa

Vuosien mittaan joukkue on uusiutunut erilaisten muutosten seurauksena. Vuosien saatossa RiRan paitaa ovat ylpeänä kantaneet muun muassa legendat kuten nykyinen seuran puheenjohtaja Markku ”Bampo” Lindberg, Pekka Rossi, Herman ”Hemppa” Haavisto, Kari Hyytiäinen, Janne Lankinen, Pasi ”Baisi” Eskelinen,  Jari Laakso, Tommi ”Kebab” Nyman sekä tietenkin seuran sen kukoistukseensa nostanut Petri ”Petu” Mäkinen.  Merkittävimpinä muutoksia joukkueen rakenteen historiassa ovat A-juniori joukkueen liittymiset seuran toimintaan 1990-luvun lopussa ja myös vuonna 2003. Nämä nuorennusleikkaukset ovat tuoneet toimintaan jatkuvuutta.

petu

Seuraikoni Petri Mäkinen

Petri Mäkisen vähitellen väistyttyä uskomattoman työnsarkansa jälkeen seuran toiminnasta, on seura saanut uutta verta toimintaansa nuoremmista ikäpolvista. Tätä ennen seurassa koettiin unohtumattomia hetkiä, kun se eteni vuonna 2008 upeasti Suomen Cupissa 5.kierrokselle asti, jossa vastaan asettui veikkausliigajoukkue Myllykosken Pallo. Tämä tapahtuma on varmasti painunut kaikkien RiRalaisten mieliin, olihan Myyrmäen urheilupuistossa katsojia aina jonoksi asti ja pelissä tehtiinkin seuran historiaa yleisöennätyksen muodossa. Lehtereillä jalkapalloviihteestä nautti peräti 420 katsojaa.

riramypa

Seuran yleisöennätys ottelussa Suomen cupin ottelussa RiRa vastaan MyPa

Petri Mäkisen isoihin saappaisiin astui vuonna 2010 nuoresta iästään huolimatta perinteitä kunnioittava Niko Tuononen, joka tätä nykyä toimii seuran varapuheenjohtajana ja jalkapallojaoston toiminnanjohtajana (ns. konserninjohtaja). Tuononen on pyrkimyksissään kehittää seuraa vaalinut huolellisesti myös seuran kunniakkaita perinteitä. Tuonosen johdolla seura matkasi myös läpi vuoden juhlavuoden 2013, jolloin seura saavutti kunnioitettavan 50-vuoden iän

lippu2008

2008 vuonna tehty kasvojen kohotus toi seuralle uuden lipun ja logon

Uusien tuulien myötä myös joukkueet RiRassa ovat uudistuneet ja edustusjoukkueen rinnalle on noussut muitakin joukkueita. Niko Tuonosen ja Severi Paakkasen johdolla kakkosjoukkue Underground (Ug) ehti toimia seurassa 10 vuoden ajan pelaten 5.-6.divisioonassa, ennen kuin kauden 2016 jälkeen joukkue päätti ottaa happea ja jättäytyä pois kauden 2017 virallisista sarjoista. Joukkueen toiminta jatkuu kuitenkin edelleen harrastejalkapallon parissa. 

tuononen

Konserninjohtaja Tuononen on pitänyt seuran hyvässä kurssissa 2010-luvulla

Edustusjoukkueen uusiutuminen ja muiden joukkueiden perustaminen ovat kasvattaneet seuran lisenssipelaajien jo parhaimmillaan kaudella 2016 tasan sataan pelaajaan. Seuran uusiutuminen on vähitellen tuonut myös vaihtelevaa menestystä ja tästä parhaimpana esimerkkinä Jani Käen luotsaama edustusjoukkue, joka esiintyi kausilla 2011 ja 2012 3.divisioonassa. Sittemmin joukkue on suorittanut tasaisesti Uudenmaan nelosen lohkonsa keskikastin ja kärjen välissä. 

Kaudella 2017 jalkapallopuolella jatkaa kolme joukkuetta Miehissä Edustus 4.divisioonassa ja RiRan uusin vuonna 2015 RiRaan tullut, 90-luvulla syntyneillä pelaajilla katettu ja Teemu Lahden luotsaama RiRa VGS 5.divisioonassa (peri Ug:lta nousupaikan vitoseen 2015 jälkeen). Miesten joukkueiden rinnalla on pelannut myös vuodesta 2012 seuran historian ensimmäinen ja ainoa naisten jalkapallojoukkue Tiia Lehtosen luotsaamana, joka on jo useamman vuoden ajan pelannut naisten nelosessa. Nousulohkopaikka on tullut tässä sarjassa jo useampana vuonna, mutta ylemmät sarjatasot ovat toistaiseksi jääneet haaveeksi. Samassa sarjassa se jatkaa myös kaudella 2017. 

rnaiset

RiRa Naiset

 

RiRa VGS 2016

RiRa VGS 2016

Vastaa