1-1 AF Lampaat

2.puoliaika

2-1 Af Lampaat

3-1 AF Lampaat rp.

RiRa Ug (3-1-4-2): Maalissa: Severi Paakkanen (0+1) Puolustajat:  Arto Lindén, Henri Hietala, Tommi Lahti, Ville Vitikka

Keskikenttä: Antti Ahjoniemi, Lassi Järvinen, Jesse Kankanen, Juuso Uutela

Hyökkääjät: Niko Tuononen, Ahmad Al-Taee, Ville Hellén (1+0)

+2 vahvistusta

Erotuomari:

RiRa sai mitä ansaitsi

Kumpulanlaaksossa pelatussa harjoitusottelussa kohtasivat Helsingin piirin joukkue AF Lampaat ja Riipilän Raketti Underground. Jo kautensa aloittaneelle RiRalle harjoitusottelu tuli täytenä yllätyksen, kun vastustaja ilmoitti tarkan ajankohdan vasta ottelua edeltävänä päivänä. AF Lampaat aloittavat kautensa lauantaina Helsingin piirin vitosessa ja Lampaille ottelu tarjosi hyvää joukkueen sisään ajoa ennen kauden alkua.

Melko vaisussa ottelussa maalinteon aloitti RiRa, kun Severi Paakkanen avasi maalipotkun käsistä keskiviivan paremmalle puolelle ja Niko Tuononen häiritsi pallontavoittelussa Lampaiden pelaajia ja pallo jatkoi matkaansa tilanteen haistaneelle Ville Hellénille. Hellén ei ratkaisussaan aikaillut, vaan laukoi pallon suoraan pompusta roikkuna kohti Lampaiden maalia. Nosto painuikin komeasti maalin vasempaan nurkkaan ja peli oli RiRalle 0-1. Maalissa RiRa hyödynsi lyhyen kentän erinomaisesti ja Severi pääsi pisteiden makuun, syöttöpisteellään.

Tästä ensimmäinen puoliaika eteni pääosin Lampaiden komennossa RiRan muutamaan otteeseen noustessa hyökkäyksiin. Lampaat tasoitti ottelun kulmasta, jossa Severin nyrkkeily ei lähtenyt tarpeeksi kauas ja pallo jäi pyörimään RiRan alueelle, jossa siihen ensimmäisenä ehti Lampaiden pelaaja, joka veti pallon RiRan puolustuksen keskeltä varmasti maaliin. Tilanteessa 1-1 lähdettiin myös puoliajalle. Peliaika ottelussa oli tuomarin sanojen mukaan 29minx2.

Toisella puoliajalla peli oikeastaan kääntyi enemmän RiRalle, mutta RiRan kehno hyökkääminen ei tuottanut juurikaan kunnollisia tilanteita. Lampaat iskikin toisella puoliajalla kahdesti. Ensin puolustuksen auetessa pahasti Lampaat pääsi siirtelemään palloa vapaasti RiRan alueella ja se pelattiin taaksepäin kuudentoistarajalle, josta Lampaiden pelaaja laukoi pallon voimalla RiRan verkkoon. Severin edessä maskia tehnyt pelaaja vaikutti olevan paitsiossa ja vaikka ei palloon osunutkaan, vaikutti tämä selvästi peliin, lähinnä Severin näkyvyyteen. Pallo kuitenkin keskelle, lukemat 2-1.

Lopussa Lampaat iski vielä kerran, kun puolustajana poikkeuksellisesti pelannut Ville Vitikka joutui kaatamaan Lampaiden pelaajan sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin pilkulle. Rankkarissa Severi lähti väärään suuntaan ja Lampaat iskivät 3-1 johtomaalin. Lopussa Ahmad pääsi vielä täysin vapaaksi oikealta, mutta hyvässä maalintekopaikassa veti huonon vedon selvästi yli maalin. Loppu lukemat 3-1 täysin ansaitut Lampaille.

Lyhyellä varoitusajalla ja kesken kauden tullut harjoitusottelu ei "kakkosmiehistöllä" pelannutta RiRaa sytyttänyt ja koko joukkueen haluttomuus henkilöityi, normaalisti loppuun asti yrittävän Tommi Lahden pelissä. RiRan puolustuksen todellinen taistelija ja ratkaisevien katkojen tekijä, ei tänään tehnyt työtään läheskään omalla tasollaan. Ei sillä, että Tommi olisi tänään kentän huonoin ollut, mutta Tommin peli vaikuttaa koko joukkueen peliin todella paljon. Ja kun sen lisäksi varsinaisia puolustajapelaajia paikalla oli vain kaksi, oli RiRan puolustus tänään todella hauras. Tämä haluttomuus näkyi myös muissa pelaajissa, mutta annettakoon se tämän pelin tiimoilta nyt anteeksi. Jos joukkueen parasta pelaajaa pitää tänään etsiä, niin se löytyy varmasti tolppien välistä. Severi suoritti muutamaan hämmästyttävänkin hienon torjunnan. Etenkin toisen puoliajan "lätkäseivi" jaloilla olisi varmasti mahtunut YLEn top5 torjunnat listalle. Tästä jatketaan eteenpäin ja eiköhän sitä yritystä taas ensi viikon perjantaina jatkuvissa sarjapeleissä löydy rutkasti lisää.