3-0 74' FCD

4-0 82' FCD

5-0 85' FCD

6-0 90' FCD

RiRa Ug: Maalissa Haidar Al-Taee, Puolustajat: Arto Lindén, Sauli Tuomela, Henri Hietala

Keskikenttä: Tommi Lahti, Antti Ahjoniemi, Konsta Vesterinen, Toni Kapanen, Ville Vornanen, Mikael Lepistö, Ahmad Al-Taee, Lassi Järvinen

Hyökkääjät: Niko Tuononen , Aapo Kotilainen, Juho Isohanni

Erotuomari: Harri Lanttola

RiRan juhannus alkoi puolituntia liian aikaisin

RiRa Underground päätti kevätkautensa murskatappioon sarjakärki FCD:tä vastaan. Ottelu oli tasainen tai ainakin tasaisissa lukemissa 1-0 aina 65 minuutille asti, jolloin FCD iski RiRan virheestä johtolukemiksi 2-0. Tästä alkoikin sitten RiRan juhannus ja FCD viimeisteli lopussa vielä peräti neljä maalia. Loppulukemat tylysti FCD:n hyväksi 6-0.

Ottelu oli molemmille kevätkauden viimeinen ja samalla kuluvan kauden yhdeksäs. Aikaisemmista peleistä FCD oli saalistanut pisteitä peräti 20 häviämättä vielä otteluakaan. Se oli vain kahdesti menettänyt täyden pistepotin, ensin Keravan paikallisottelussa KP-75 vastaan se oli jäänyt tasuriin ja edellisessä ottelussaan PuMia vastaan se oli tahkonnut 0-0 tasapelin. FCD majailee sarjan selvällä piikkipaikalla ja RiRa Ug on roikkunut sarjassa koko kevään niin sanotun ykkösryhmän kintereillä.

Ottelu alkoi lähes tunnin myöhässä junioreiden yleisurheilutapahtuman vuoksi. Ottelun myöhästymisestä joukkueet voivat kiittää yleisurheilukilpailun järjestänyttä seuraa. Molempien joukkueiden valmistautuminen otteluun olikin lähinnä odottelua, että koska peli alkaa.

Ottelun alussa RiRa jäi jo tuttuun tyyliin ottavan osapuolen rooliin ja FCD sai pelin haltuunsa. RiRan tutustuessa Kalevan urheilupuiston hyväkuntoiseen nurmikenttään. Tapahtuma oli RiRalle nurmialustalla kauden ensimmäinen. RiRan pelaajat pääsivät kokeilemaan kauden ensimmäisiä liukutaklauksia (ainakin ne, jotka eivät hiekalla niitä uskalla tehdä tai pelaavat hiekkapelit shortseilla). Liukutaklauksia alettiin viljelemään siinä määrin paljon, että RiRan puolustajat usein lähinnä pelasivat itsensä ulos tilanteista. Toki lukuisia hienoja ja puhtaita katkojakin nähtiin.

Vaikka FCD hallitsikin peliä selkeästi, ei se saanut todellisia maalipaikkoja juurikaan luotua. RiRan puolustuspään keskusta oli jälleen mukavasti tukittuna ja FCD sai parhaat tilanteensa laitanousuista, joista tulleet keskitykset/syötöt RiRan puolustus hoiteli usein kunnialla. Maalissa poikkeuksellisesti pelannut Haidar ei juurikaan tilanteissa epäröinyt, vaan liimaili keskityksiä ja laukauksia varmasti näppeihinsä.

RiRa roikkui sinnikkäästi FCD:n mukana ja yritti iskeä muutamaan otteeseen vastaiskuista terävästi. Liian usein se viimeinen syöttö oli ratkaisevan huono ja tilanteet kuihtuivat siihen. Ainoat laukaukset ensimmäisellä puoliajalla maalia kohti suoritti kärjessä operoinut Niko Tuononen, jonka laukaukset jäivät kuitenkin tasapainon horjumisen takia ponnettomiksi.

Kun 25 minuuttia oli pelattu, sai FCD karistettua RiRan hetkeksi pois niskastaan. Oikealta laidalta tullut hyökkäys päättyi syöttöön keskustaan, josta täysin vapaana seissyt FCD:n pelaaja upotti pallon voimalla RiRan verkkoon. Tilanteessa RiRan puolustus ei pysynyt kasassa, vaan koko paketti valui siihen suuntaan mistä syöttö lähti, ja kun vielä oikeana linkkinä pelannut Ahmad ryntäsi samaan suuntaan, jäi FCD:n maalin laukonut pelaaja keskelle täysin vapaaksi. FCD:n johto 1-0.

Puoliajan lopussa kentälle toiseksi kärjeksi tullut Juho Isohanni sai RiRan vastahyökkäyspeliin hetkellisesti uutta ryhtiä ja RiRa pääsi ainakin näennäisesti vaarallisiin hyökkäyksiin. Tarpeeksi lähelle maalia ei kuitenkaan yleensä päästy ja FCD:n maalivahti sai olla maalillaan täysin rauhassa.

RiRan ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui juuri Juholle. Keskialueen vapaapotku annettiin pilkkua kohti, josta pallo meni suoraan läpi FCD:n puolustusmuurin taakse hiipineelle Juholle, joka kuitenkin kompuroi ja ei lopulta saanut edes laukausta aikaiseksi.

Puoliajalle lähdettiin FCD:n johtaessa 1-0 ja RiRan ainoaksi tilastomerkinnäksi merkattiin Nikon saama varoitus myöhästyneestä taklauksesta (naps) puoliajan lopussa.

Ensimmäisellä puoliajalla töihin ehtimisen takia kentän jättämään joutunut Tommi Lahti jätti keskikentälle jälkeensä ison aukon. Ja kun pelistä puuttui vielä kenties keskikentän tärkein lenkki Henkka Ikonen, nilkassa havaitun murtuman takia, oli RiRa isoissa vaikeuksissa. Näitä rooleja paikkaamaan laitettu Ville Vornanen, ei pystynyt tasaisesti pelaamaan molempiin suuntiin ja Vornanen jäikin kentällä usein niin sanotun kymppipelaajan paikalle ylös kärkien kanssa. Vaikka keskikentällä viime peleissä häärinyt Mikael Lepistö ja Antti Ahjoniemi tekivät keskikentällä kaikkensa, huononi RiRan keskikenttäpeli Tommin lähdön jälkeen oleellisesti.

Toinen puoliaika olikin pallon hallinnan ansiosta FCD:n dominointia ja RiRa menetti pallon usein jo keskiviivalle noustessaan. RiRan kaikki kärkipelaajat olivat tänään enemmän tai vähemmän pystyyn juoksevaa tyyppiä ja tärkeää target-pelaajan roolia ei tänään kukaan pystynyt täyttämään. Keskiviivan jälkeen tapahtuikin usein niin, että syöttösuunnat yksinkertaisesti loppuivat.

RiRa kesti toisella puoliajalla vielä 25 minuuttia, kunnes taivas romahti sen niskaan. Keskikentällä uurastanut ja lopulta lepoa kaivannut Migu pyysi vaihtoa. Vaihtomiesten ollessa kovin vähissä, joutui Niko hyppäämään keskikenttämiehen saappaisiin. Sateen liukastamalla kentällä Nikolle sattui harvinainen musta jakso. Ensin Niko tyrehdytti hyökkäyksen alun, tunaroimalla liukkaan pallon haltuunotossa. Tämän jälkeen Nikon ja Antin ajatukset menivät ristiin. Niko sai pallon riistettyä FCD:n pelaajilta ja oli jakamassa syöttöä Antin jalkaan. Antti odotti kuitenkin syöttöä ylöspäin ja lähti nousemaan, RiRan epäonneksi syöttö oli jo lähtenyt ja FCD:n pelaaja vei pallon mennessään ja RiRan puolustuksen toipuessa vielä edellisestä tilanteesta, vyöryi FCD vastustamattomasti RiRan alueelle ja siirtyi 2-0 johtoon.

Maalin jälkeen RiRan pelaajien päät painuivat siinä määrin, että tässä vaiheessa voitiin RiRan leirissä pelätä jo pahinta. Vielä viimeisen rynnistyksen RiRa sai aikaiseksi, kun Nikoa rikottiin kuudentoista-alueen oikeassa kulmassa alueen ulkopuolella. Pallon taakse asettui Sauli, jolle Niko huikkasi, että tehdään siirto. Siirto tulikin keskustaan ja Niko pääsi sisäsyrjällä vaikeasta asennosta laukomaan. Pallo muutti suuntaa FCD:n puolustajasta ja oli jo menossa kohti alanurkkaa, mutta maalivahti ehti hätiin viime hetkillä ja torjui tilanteen kulmaksi. Seuraavien kulmapotkujen aikana RiRa sai seuraavan tilanteensa. Kulman jälkitilanteesta pallo ajautui Vornaselle, joka suoritti kovan laukauksen, joka valitettavasti ei suuntautunut lähellekään tavoiteltua kohdetta ja meni selvästi maalin yli.

Näiden tilanteiden jälkeen nähtiin varsinainen irvikuva RiRan hyökkäämisestä ja viimeistelypelistä. Pallo ajautui keskialueella Nikolle, joka pääsi tuikkaamaan Aapon puolittaiseen läpiajoon. Kaikkien hämmästykseksi Aapolle tilanteessa eniten seuraa teki toinen kärki Juho, joka ajoi Aapon kanssa samaan palloon. Tilanne näytti siltä, kuin Aapo ja Juho olisivat aina ratkaisevalla hetkellä vetäneet toisiltaan tasapainon pois ja lopulta tilanteessa laukaus jäi käsittämättömästi uupumaan kokonaan ja ehkä RiRan koko ottelun paras paikka kuivui kasaan.

Kellon tikittäessä vääjäämättömästi eteenpäin, painuivat RiRan pelaajien päät entisestään ja perusasioihin ei enää viitsitty keskittyä. Lopussa FCD suorittikin melkoisen näytöksen RiRan pelaajien ilmeisesti siirtyessä jo juhannuksen viettoon. FCD iski 75 ja 90 minuutin välillä peräti 4 maalia ja se nautti pelistä täysin rinnoin, RiRan lopetellessa vähitellen pelaamista. FCD:n maaleista mainittakoon, että ne olivat pääosin rauhallisten syöttökuvioiden jälkeisiä rauhallisia viimeistelyjä, jollaisia RiRakin totisesti peliinsä kaipaisi.  Loppulukemat murhaavasti FCD:n hyväksi 6-0.

Hyvää juhannusta raketit, oli tänään FCD:n päivän teema. Se kiistatta ansaitsi voittonsa ja oli kentällä lähes joka osa-alueella parempi. Asioita on turha kaunistella, mutta RiRallakin oli pelissä hyvät jaksonsa, niitä vain oli valitettavan harvoin ja ne olivat kovin lyhyitä. Se mitä lopussa tapahtui, voidaan unohtaa nopeasti ja miettiä asiaa vaikkapa siltä kannalta, että kyllä keskiviikon pelissä lukemista huolimatta FCD:lle vastusta tarjottiin. RiRan materiaalin haavoittuvuudesta kertoo se, että muutaman avainpelaajan puuttuminen pelissä näkyi jo selvästi RiRan otteissa.

RiRan pelaajista maininnan tänään saakoot keskikentällä jälleen valtavasti töitä tehnyt Migu ja eipä se Anttikaan huonosti siinä taistellut. Ilon aiheita oli myös suoraan suden suuhun heitetty ja nollapelituntumalla pelannut Arto Lindén, joka taipui jäykistä jaloistaan huolimatta puolustukseen sekaan, kuin kuka tahansa puolustaja. Haidar maalissa nappasi mukavan varmasti palloja käsiinsä ja ei otteissaan normaalisti maalissa pelanneelle Severille hävinnyt yhtään.

Nyt päästään hyvissä ajoin kesäloman viettoon ja tapahtumat jatkuvat heinäkuun lopulla. Ensimmäinen syyskierroksen ottelu pelataan tiistaina 31.7., jolloin vastassa Leppävaarassa on Luopiot. Juhannuksen jälkeen sivuille tulossa vielä analyysiä koko kuluneesta kevätkaudesta.

Hyvää juhannusta ja kesän jatkoa kaikille, pysykää tiellä ja älkää hukkuko.