SULJE

To 21.09.2007 klo 18.00 Tuusulan UK

5 divisioona, lohko 3

??? FC Tuusula - RiRa Ug

1-1 (0-0)

2.puoliaika

0-1 46' Vitikka (Järvinen)

1-1 46' FC Tuusula

 

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Pasi Eskelinen, Vladimir Pöyhönen, Henri Hietala

Keskikenttä: Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi, Lassi Järvinen (0+1), Ville Vitikka (1+0), Tommi Kumén,

Hyökkääjät: Aapo Kotilainen, Ville Vornanen, Niko Tuononen, Ville Hellén

 

Erotuomari: Mikko Juhanantti

21.9.2007 FC Tuusula – RiRa Ug 1-1

 

Neppailun makua

 

Sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella RiRa Underground ja FC Tuusula nysväsivät molemmille merkityksettömässä ottelussa 1-1 tasapelin. Panoksen puuttuminen ottelussa näkyi ja peli olikin pääosin leppoisaa neppailua puolin ja toisin. Molemmat maalit syntyivät toisen puoliajan alussa RiRan aloittaessa. Ville Vitikka iski kauden avausmaalinsa näyttävän kuvion päätteeksi. FC Tuusula onnistui tasoittamaan heti perään ottelun loppunumeroiksi 1-1.

 

Ottelua edelsi pelipaikan siirtäminen muutamaankin otteeseen. Pari viikkoa ennen ottelun ajankohtaa tarjoutui mahdollisuus pelata ottelu nurmella Tuusulan urheilukeskuksessa, Hyrylän vanhan hiekan sijaan. Peli jouduttiin kuitenkin siirtämään takaisin hiekalle, kun otteluviikolla satoi lähes päivittäin. Asiathan menevät tunnetusti aladivisioona joukkueiden kohdalla näin, että sateella ei saa useissa paikoissa nurmella pelata. Ottelu siirrettiin lopulta Tuusulan urheilukeskuksen miniatyyrihiekalle. Kenttä oli sanalla sanoen todella pieni ja kapea.

 

Molemmat joukkueet ilmaantuivat kenttäalueelle noin 10 minuuttia ennen ottelun alkua ja tuomarilla kävi varmasti mielessä, että olenkohan minä nyt oikeassa paikassa. No olihan hän ja ottelu saatiin käyntiin.

 

Ottelun koko ensimmäinen puolisko oli suoranaista kävelyä ja pallon neppailua paikasta a, paikkaan b. Kummallakin joukkueella oli halut vähissä ja vaihtopenkillä taisivat muutamat vaihtomiehet haukotellakin peliä katsellessa.

 

RiRa sai peliinsä paremmin ryhtiä, kun Antti Ahjoniemi vaihdettiin laidalta keskelle tuomaan peliin enemmän ryminää. RiRa hallitsikin peliä ainakin pallonhallinnassa. Tarkkojen silmieni mukaan hallintaprosentti oli ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue RiRan eduksi 50-60(fifty-sixty) hohhoh.

 

Molempien joukkueiden yritykset pelata palloa linjan taakse kuivuivat lähes joka kerta siihen, että kenttä oli pystypalloihin liian lyhyt ja ne menivät usein aina maalivahdille asti. Parhaat tilanteet syntyivät kentän laidoilta, josta RiRakin sai ensimmäisen kunnon tekopaikkansa. Tommi Kumén pääsi oikealta puolelta kirmaamaan yllättävänkin vapaasti (vapauttava syöttö taisi olla niin hyvä) ja pääsi vieläpä todelliseen maalintekopaikkaan. Viimeistely ontui ja veto suuntautui suoraan päin FC Tuusulan vastaan tullutta maalivahtia.

 

FC Tuusula pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään RiRan puolustusta ja olikin päästä muutamaan otteeseen hyviin tekopaikkoihin. Viime hetkellä RiRan pakit onnistuivat kuitenkin nämä hätyyttelyt estämään. Kulmapotkuissa Tuusula oli myös vaarallinen, mutta niistäkin RiRa onnistui selviämään.

 

Koko ensimmäistä jaksoa leimasi siis uneliaisuus, joka varmasti johtui ottelun merkityksettömyydestä ja mahdollisesti perjantai-päivästä. Pelillisissä asioissa RiRan suurimmat vaikeudet olivat syöttöpelissä. Se onnistui puolustaja Henri Hietalan johdolla järisyttävän monta kertaa syöttämään pallon suoraan vastustajan jalkaan. Kaikenlisäksi syötöt olivat niin hiljaisia, että ne olivat FC Tuusulan pelaajille todella helppoja vastaanottaa.

 

Värittömän ensimmäisen jakson jälkeen lukemat siis 0-0

 

Toisen puoliajan alussa nähtiin melkoinen ”ilotulitus” ainakin jos vertaa tapahtumia ensimmäiseen puoliaikaan.

 

Ensin nähtiin RiRan todella loistava maali ja samalla esimerkki siitä miten lyhyiden syöttöjen jauhaminen kannattaa. RiRa aloitti johtomaalinsa valmistelun keskialoituksesta. Pallo pelattiin alaspäin, jossa keskikenttä miehet sitä muutaman kerran toisilleen syöttelivät. Sen jälkeen pallo pelattiin kahdesti pelaajamanageri Niko Tuonosen jalkaan, joka pudotti pallon molemmilla kerroilla takaisin keskikenttäpelaajille. Lopulta pallo pelattiin laitaan Lassi Järviselle, jolla oli tilaa ja aikaa keskittää. Lassin keskitys onnistui loistavasti ja tavoitti oikealta laidalta keskelle kaventaneen Ville Vitikan. Vitikka otti pallon rauhallisesti haltuun ja vielä rauhallisemmin siirsi sen ohi FC Tuusulan maalivahdin. Olipahan kerrassaan loistava maali! RiRa sai keskialueella syötöt perille noin 7 kertaa ja aloituksen ja maalin välissä FC Tuusulan pelaajat eivät päässeet koskemaan palloon kertaakaan! Kunpa aina maltettaisiin syötellä samalla tavalla kaikessa rauhassa ja edetä pelikentällä metri kerrallaan kohti vastustajan maalia, mutta ainahan joku jossain vaiheessa keksii lähettää pallon pitkänä kohti kärkiä. Maali oli Vitikalle kauden ensimmäinen ja samoin syöttöpiste Lassille.

 

Huikean joukkuemaalin jälkeen taisi hetkeksi boys of Undergroundeille nousta pissi päähän ja Tuusula hyödynsi tämän Ug:n elvistelyn tappavasti. Se pelasi pallon aloituksesta muutamalla syötöllä kohti kärkiä, jossa Tuusulan kärkipelaaja voitti RiRan puolustajan kaksinkamppailussa syötti ja vapautti toisen hyökkääjän läpi. Kylmä viimeistely ohi Severin ja peli oli hetkessä taas tasan. Ei pitäisi tehdä liian hienoja maaleja. Kaksi maalia minuutin sisään; Loistavaa viihdettä, jota ei tässä ottelussa tätä ennen eikä tämän jälkeen enää nähty.

 

Jatkossa edettiin RiRan pitäessä palloa edelleen enemmän hallussa. Mitään merkittävää ei kuitenkaan tapahtunut ja ainoat tilanteet tulivat kaukolaukauksista. Yhdessä tilanteessa Niko pääsi kääntymään irti vartijastaan ja laukoi kohti alanurkkaa. Veto kuitenkin lipui maalin ohi. Samanlaisia tilanteita oli myös Henkka Ikosella ja Tommi Lahdella. Laukaukset kuitenkin epäonnistuivat melkein joka kerta jollain tapaa. Liekö yksi syy ollut hirveässä pelipallossa. Pallo oli aivan helvetin kulahtanut ja sen lisäksi se oli laitettu niin täyteen ilmaa, että pelkästään sen ilmaan saaminen oli vaikeaa. Olisi ehkä voinut ehdottaa pallon vaihtoa, mutta tällä mentiin nyt.

 

Aivan loppuhetkillä otteluun tuli vielä hiukan vauhtia ja rytinää, mutta vain hyvin vähän. Tässä rytinässä FC Tuusula oli muutamaan otteeseen lähentelemässä Severin vartioimaa RiRan maalia, muttei kuitenkaan maalinteossa onnistunut. Jossain vaiheessa taisi Aapokin melkein päästä karkuun, mutta ei päässyt kunnolla palloon kiinni ja Tusbyn molari ehti tilanteeseen ensimmäisenä.

 

Ehkäpä tässä oli kaikki oleellinen kauden, ehkä huonoimmasta ottelusta. Lopputulos väritön ja hajuton tasapeli 1-1.

 

Ottelussa näkyi selkeästi panoksen puute ja se oli enemmänkin mukavaa pelailua. Se oli myös kaukana Ug:n ja Tuusulan kevätkierroksen ottelun värinästä. Otteluhan oli varsin värikäs ja ajoittain tunteetkin kävivät kuumana, silloin RiRa selviytyi ottelusta voittajaksi maalein 2-1. Yhteismaalit kauden molemmista otteluista siis RiRan eduksi 3-2. RiRalla panosta olisi ollut tietysti siinä, että voitolla olisi varmistettu sarjassa viides tila. Mutta kun kumpikaan joukkue ei voittoa ottelusta halunnut oli lopputulos 1-1 varsin hyvin koko ottelua kuvaava tulos.

 

Kausi alkaa olla vähitellen pulkassa ja ainoastaan yksi kierros on enää pelaamatta 5. divisioonan 3. lohkoa. Viimeisellä kierroksella me kohtaamme sarjakärjen ja neloseen nousunsa varmistaneen FCD:n. Tämä toivottavasti vielä sytyttää joukkueen hurjaan taistoon ja saadaan laitettua tulostaululle yllätyslukemat. Meillä on mahdollisuus sijoittua maksimissaan viidenneksi. Ja tämä on täysin omissa käsissä, mutta käytännössä se vaatii siis voittoa FCD:stä sillä toinen viidennestä sijasta ”kamppaileva” joukkue NJS 2 kohtaa päätöskierroksella KoiPSin, jolta ei odoteta ihmetekoja vieraspelissä Klaukkalan haastavalla tekonurmella.

 

FC Tuusula ottelun tuomari vahvisti asian, että lohkosta nousee neloseen kaksi joukkuetta. Viimeisellä kierroksella nähdään siis vielä hurjataisto noususta, kun kolme joukkuetta Skavaböle, PuM ja KP-75 kotiparturit ovat tasapisteissä. (rohkea veikkaus että parturit olis hoitanu VanPan perjantaina). Mielenkiintoa lisää se, että Skavaböle ja Kotiparturit pelaavat vastakkain ja PuM kohtaa sarjajumbo Luopiot. Tasapisteissä keskinäiset ottelut ratkaiset ja ne ovat menneet seuraavasti: PuM – Kotiparturit 1-1, 3-3 PuM-Skavaböle 0-2, 1-3 ja Skavaböle-Kotiparturit 1-0. PuMin ja Skavabölen voittaessa Skavaböle nousisi ja taas PuMin ja kotipartureiden voittaessa PuM nousisi maalieron turvin. Kotipartureiden ainoa oljenkorsi on, että luopiot siis pystyisi hoitamaan PuMin.

 

#51                                                                                                                                                                              SULJE