0-4 74' Tuomela (Tuononen)

Ahjoniemi

Tuononen

.

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Sauli Tuomela (1+0), Mikael Lepistö (1+0), Pasi Eskelinen, Toni Suominen, Tommi Lahti, Haidar Al-Taee

Keskikenttä: Tommi Kumén, Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi (1+1), Ville Vitikka, Toni Kapanen, Ahmad Al-Taee, Konsta Vesterinen

Hyökkääjä: Ville Hellén, Juho Isohanni (0+1), Niko Tuononen, Aapo Kotilainen (1+0)

Erotuomari: Pauli Salovaara

Vajaamiehinen KoiPS kukistui

5. Divisioonan kauden ensimmäisessä ottelussaan RiRa Underground kohtasi etukäteen kovasti pelätyn KoiPSin kakkosjoukkueen. Pelko kääntyi lopulta voiton riemuksi, kun vajaamiehinen KoiPS neppailtiin nurin maalein 0-4. Maalinteon ensimmäisellä puoliajalla aloitti Antti Ahjoniemi. Toisella puoliajalla maalasivat Mikael Lepistö, hienosta vaparista, Aapo Kotilainen Juho Isohannin syötöstä ja loppunumerot viimeisteli Niko Tuonosen kulmasta päällään Sauli Tuomela. RiRalle pelistä puoli-ilmaiset 3 pistettä ja KoiPSille mietittävää toimintansa järkevyydestä.

Kentällä oli vain yksi kokonainen joukkue

Kauden alku oli käsillä, kun viime kaudella samassa lohkosta kutosesta ylös nousseet Koivukylän palloseuran ja Riipilän raketin kakkosjoukkueet kohtasivat Havukoskella sarja-avauksessa tihruisessa säässä. Ennen illan ottelua oli monella varmasti mielessä KoiPSin viime vuoden ylivoima kutosessa. KoiPS kukisti meidät sekä kotona että vieraissa suurinumeroisesti (6-2, 1-4). Viime kaudella joukkueessa pelanneet olivat varmasti vähintäänkin varautunein mielin ottelun alla. Tasapeli olisi etukäteen ajateltuna ollut meille suuri voitto. Tihkusateisessa Havukosken illassa valkeni kuitenkin nopeasti, jo hieman aavisteltu tilanne siitä, että KoiPSin pelaajaringiltään yhdistetyt ykkös-(4.div) ja kakkosjoukkue aiheuttaisivat ongelmia toisilleen. KoiPSin pelaajarinki ei yksinkertaisesti tunnu olevan riittävän suuri kahdelle joukkueelle. RiRan toiveet nousivatkin, kun KoiPSin avauskentällisessä oli vain 8 pelaajaa.

Ottelun alku sujui luonnollisesti RiRan hallitessa vajaamiehistä KoiPSia ainakin näennäisesti. Kärjessä pelanneet Niko Tuononen ja Juho Isohanni häärivät KoiPSin pakkien välissä ajoittain vaarallisesti, kuitenkaan saamatta maalia aikaiseksi. Tilaa riitti ja RiRa vyöryi molemmilta laidoilta ja keskeltä. Laidoissa Tommi Kumén ja Konsta Vesterinen nousivat ahneesti hyökkäyksiin ja puolustustehtäviin ei juuri tarvinnut keskittyä. Keskellä Antti Ahjoniemi ja Henkka Ikonen yrittivät parhaansa mukaan rakentaa paikkoja kärkipelaajille. Valtava hermostuneisuus ja hätäily kuitenkin raastoivat RiRaa ja tulosta tuntui olevan vaikea saada aikaiseksi.

Maalin makuun päästiin vasta 14 minuutin kohdalla, kun Henkka Ikonen ja Konsta pelasivat oikeassa laidassa yhteen ja Henkka ajoi päätyä pitkin kohti keskustaa ja syötti maalin eteen nousseelle Antille, joka todella huolimattomasti ensin yritti siirtää pallon "Ahjon erikoisella" ohi KoiPSin molarin. (Ahjon erikoinen= ihmeellinen kikka, jossa Antti laittaa jalat ikään kuin ristiin ja "takajalalla" yrittää osua palloon) Niin usein tämä kikka epäonnistuu ja niinhän se epäonnistui nytkin. Vapaasta paikasta, ponneton siirto suoraan keskellä seisoneen KoiPS molarin jalkoihin. Onneksemme maalivahti oli muiden tapaan sen verran hölmistynyt Antin yrityksestä ja pallo kimposi jaloista takaisin Antille, joka juuri ja juuri sai siirrettyä pallon KoiPSin maaliviivan yli. Tilanteessa Antti siis ikään kuin pelasi veskarin kautta seinän itselleen ja Henkalle ei hyvästä esityöstä huolimatta tullut syöttöpistettä. Tilanne kuitenkin RiRalle helpottavasti 0-1.

Maali syntyi todella kreivin aikaan, sillä välittömästi maalin jälkeen KoiPS sai kentälle kaksi pelaajaa lisää ja pääsi pelaamaan näin enää yhden miehen vajauksella. RiRa pelasi 15 minuuttia kolmen miehen ylivoimalla tehden vain yhden maalin; Sinänsä erittäin heikko suoritus.

Lisäpelaajien myötä KoiPS sai hiukan ryhtiä peliinsä ja pääsi pitkillä syötöillä laitoihin ja keskelle aiheuttamaan RiRalle hankaluuksia. Sauli Tuomelan johdolla puolustus luuti kuitenkin tilanteet helposti ja muutamaa kulmaa vaarallisempia tilanteita ei KoiPS saanut.

RiRa vaihtoi kärkeen Ville Hellénin ja Ahmadin, jotka hiukan vierastivat toisillensa syöttämistä ja juurikaan tilanteita ei syntynyt. Keskikentällä Antti ja Henkka pääsivät muutaman kerran kokeilemaan vetoaan, mutta tuloksetta. 30 minuutin kohdalla Ahmad otti turhahkon varoituksen vihellyksen jälkeen pelaamisesta. Ensimmäisen puoliajan aikana RiRan 45 minuutin ylivoimapeli tuotti siis vain yhden maalin. KoiPSin pelissä alkoivat väsymyksen merkit kuitenkin jo häämöttää. Puoliaikatulos 0-1.

0-1 tilanteessa KoiPSilla oli sen viimeinen tilaisuus iskeä ajoittain hermostuneen RiRan vyön alle. Toisen puoliajan alussa KoiPSin hyökkääjä pääsi vaarallisesti irtautumaan puolustukseltamme. Onneksemme hyökkääjän viimeistely-yritys ei ollut paras mahdollinen ja maalissa Severi Paakkanen torjui tilanteen kulmaksi. Tämän jälkeen edettiin aina 53 minuutilla, jolloin nähtiin varsin erikoinen episodi. Ensin, valitettavan usein saksipotkua yrittävä Ahmad sai saksaria nyt yrittäessään hankittua vaparin aivan boksin rajalta. Vaparia asettui ampumaan Antti. Tilanteessa ilmeisesti joku pelaajistamme sanoi, että muuri on liian lähellä ja siitä huolimatta Antti ampui. Tuomarin ratkaisu oli vähintäänkin erikoinen. Tuomari varoitti Anttia ja pallo jäi tilanteessa edelleen meille. Uusinta vaparissa vaihdettiin kuviota ja pallon lähelle hiippaili hiukan yllättäen Antin lisäksi Mikael Lepistö. Vaparissa Antti siirsi pallon Migulle, joka laukoi pallon maalin oikeaan nurkkaan. RiRalle vähintäänkin helpottava 0-2 maali oli syntynyt.

0-2 Maalin jälkitunnelmia

RiRan kärkeen vaihdettu kärkipari Juho Isohanni ja Aapo Kotilainen yhdistelmä näytti toimivan huomattavasti paremmin, kuin ensimmäisellä puoliajalla käytetty Niko ja Juho yhdistelmä. Vai oliko sitten KoiPSin puolustus jo väsähtämään ja luovuttamaan päin. 0-2 maalin jälkeen RiRan pelistä katosi hermostuneisuus ja peli alkoi kulkea selvästi paremmin ja tehtiin asiat normaalitasolla ja samalla KoiPS kyllästyi vähitellen vajaalla pelaamisen vaikeuteen ja upposi koko ajan syvemmälle. Lopullinen niitti nähtiin, kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Juho syötti hyökkäyksessä oikealla puolella mukana olleelle Aapolle, joka tarkasti veti pallon maalin vasempaan nurkkaan.0-3 RiRalle ja peli oli viimeistään tässä vaiheessa pelattu.

Pelin viimeisen vartin aikana ei nähty Saulin Nikon kulmasta puskeman maalin lisäksi juuri hienouksia. Maalin lisäksi pöytäkirjaan merkattiin vielä yksi varoitus. Tuomarin viheltelyyn närkästynyt Niko vielä nappasi turhan varoituksen avaamalla suunsa KoiPSille tuomitun vaparin jälkeen "vittu eihä siin...". Lopussa RiRa ei aivan täysin palkein lähtenyt hakemaan lisämaaleja, vaan lähinnä keskityttiin pitämään oma pää puhtaana, vaikka ylivoimalla pelattiinkin, oli tämä melko järkevä ratkaisu. Samalla säästyi voimia jo perjantaina pelattavaan sarjan toiseen peliin. RiRa siis lopulta parempi maalein 0-4.

Etukäteen yhtenä lohkon kovimmista joukkueista meidän näkökulmasta pidetty KoiPS kaatui siis helposti maalein 0-4. Voitosta huolimatta ei pelistä mitenkään liian ylevä mieli jäänyt. Vastustaja pelasi aluksi vain kahdeksalla miehellä ja vahvistuksien saavuttua 15 minuutin kohdalla, vajausta oli enää yhden miehen verran. Tällaisessa pelissä ylivoimalla pelaavan joukkueen ainoana vaarana on se, että maalinteko tökkii pahasti ja vastustajan vajaamiehisyys vaikuttaa pelaajien asenteesiin tai hermoihin. Asenne oli tänään kohdallaan ja maalejakin tehtiin lopulta aivan riittävästi. Ainoa, mikä RiRan pelistä näkyi oli hermostuneisuus. Huonoja syöttöjä, puolittaisia ratkaisuyrityksiä ja muutama melko amatöörimäinen virhe kertoivat hermostuneisuudesta. Voittamisen paine oli ylivoimalla pelatessa välillä liian suuri. Onneksi saatiin edes se yksi maali, kun KoiPS pelasi kahdeksalla miehellä. Toisen puoliajan 0-2 maalin jälkeen tunnelmat ja peliotteet vapautuivat huomattavasti ja peli kulkikin lopussa paljon paremmin. Osasyynä myös KoiPSin väsyminen. Hyvää oli lopulta se, että vaikka peli oli ensimmäisen puoliskon jälkeen vain 0-1, maltti säilyi ja uskottiin omaan tekemiseen riittävästi. Vastustaja huononi pelin loppua kohti jatkuvasti väsyessään ja 3 lisämaalia saatiin tehtyä.

Pelaajistosta nostettakoon esiin jälleen täydellisellä varmuudella puolustanut Sauli Tuomela, joka kruunasi iltansa 0-2 maalilla. Sauli rakenteli peliä myös hyvin. Saulin rinnalla pelanneiden muiden puolustajien panosta ei sovi myöskään väheksyä. Keskikentällä Antti ja Henkka tekivät jälleen vahvaa työtä täydet 90 minuuttia. Antti teki avausmaalin, kikkailustaan huolimatta ja syötti Migun hienon vaparimaalin. Konsta  ja Tommi Kumén onnistuivat laitureista parhaiten. Hyökkäyksessä Aapo ja Juho pelasivat toisella jaksolla pirteästi. Aapo onkin ottamassa paikkansa yhtenä tärkeimmistä hyökkäyspelaajista. Toivottavasti tulee ajoissa seuraaviin peleihin. Juho kaipaisi vielä hivenen röyhkeyttä ja rohkeampia ratkaisuja tilanteissa. Maalissa helpolla päässyt Severi Paakkanen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Vaikka pisteet puoli-ilmaiseksi tulivatkin, ovat ne täysin tervetulleita, etenkin jos ne tulevat ennakkoon kovemmiksi rankatuilta joukkueilta. Tosin KoiPSin miehistö oli kuulemma melkoisesti muuttunut viime vuoden peleistä. Lisäpisteiden metsästystä jatketaan perjantaina, kun kotipyhättöömme Rajatorpan koululle saapuu Luopiot, Espoosta. Mikä olisikaan makeampi tapa aloittaa sarja, kuin ottaa ensimmäisellä viikolla peleistä täydet kuusi pistettä. Helppoa se ei tule olemaan ja hiukan arvoituksellinen Luopiot tarjoaa varmasti kovan vastuksen kokemattomalle joukkueellemme. Toivottavasti keskiviikon peli ei enää paina jaloissa, vaan saadaan pelaajista kaikki irti.

Jotain epäoleellista: Harvinaisen karu paikka pelata tämä Havukosken hiekka, legendaarisine graffitimaalauksineen. Päivän tihkusateinen ja sumuinen sää vielä voimisti ahdistavaa ghetto-tunnelmaa. Pelin jälkeen Itä-Vantaalainen tapakulttuuri näytti nurjat puolensa, kun Juhon kengät olivat kadonneet pukukopista teille tietämättömille. Myös divaripeleissä joka vuotinen "tullaan ottaa vähän kaljaa kentän laidalle ja huudetaan tuomarille joka tilanteessa ANNA KORTTI; PUNANEN" ilmiö koettiin Havukoskelle, kun muutama tämän "kaljaa ja kortteja" fanityypin edustajaa oli eksynyt kentän laidalle. Ottelussa oli myös tuomari... Mutta sitten keskitytäänkin jo seuraaviin koitoksiin.