SULJE

Pe 17.08.2007 klo 19.35 Kalevan UP JP-nurmi (tekonurmi)

5. divisioona

KP-75 kotiparturit - RiRa Ug

2-2 (1-1)

1. puoliaika

0-1 Isohanni (Ikonen)

1-1 KP-75

Tuononen

2.puoliaika

2-1 KP-75

2-2 Kotilainen (Isohanni)

Isohanni

 

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Pasi Eskelinen, Ville Vitikka, Vladimir Pöyhönen. Henri Hietala

Keskikenttä: Tommi Lahti, Niko Tuononen, Henkka Ikonen, Ville Vornanen, Tommi Kumén

Hyökkääjät: Aapo Kotilainen, Juho Isohanni

 

Erotuomari: Ari Ranki

 

Voitettu piste

 

RiRa Underground kohtasi syyskierroksen kolmannessa ottelussaan Keravan Pallon Kotiparturit joukkueen. Ottelussa päädyttiin Kotipartureiden dominoinnista huolimatta 2-2 tasatulokseen. RiRan urhoollinen puolustustaistelu riitti tasatulokseen. RiRa siirtyi ottelussa täysin vasten ottelun kulkua 0-1 johtoon, kun Juho Isohanni karkasi läpiajoon ja maalintekoon. Tilanne näytti RiRan kannalta jo pahalta, kun Kotiparturit siirtyivät toisen puoliajan alussa 2-1 johtoon. RiRa käytti kuitenkin maalipaikkansa siekailematta hyväkseen, kun Aapo Kotilainen karkasi Kotipartureiden puolustukselta ja iski tasoituksen.

 

Ottelu pelattiin Keravalla, Kalevan urheilupuiston tekonurmella. Tekonurmi alustana oli RiRallekin tuttu talviharjoittelusta Myyrmäen hallissa. Kotiparturit olivat syyskaudeen aikaisemmista otteluistaan saalistaneet voiton ja tasapelin. Tasaisessa sarjassa se piti kolmospaikkaa hallussaan.  RiRalla saldona syksyn peleistä oli voitto ja tappio ja sarjassa sijoitus oli kuudes. Joukkueiden kevätkierroksen kohtaaminen päättyi Rajatorpassa Kotipartureiden 0-2 voittoon.

 

Tavallisuudesta poiketen RiRa oli saanut ”matkapeliin” kasaan ainoastaan 12 pelaajaa, joka tarkoitti siis tasan yhtä vaihtomiestä. Onneksi hellekausi oli juuri sopivasti loppumassa ja lämpötila keikkui 20 asteen tuntumassa. RiRan miehistöä verottivat muutamat loukkaantumiset, luonnolliset perjantai-illan riennot ja muutamat keväällä mukana olleet, joille homma ei tällä hetkellä maistu.

 

Ottelun ensimmäisistä hetkistä lähtien Kotiparturit ottivat pelin täysin haltuunsa ja RiRa joutui puolustuskannalle. Keravalaiset vyöryttivät hyökkäyksiä kohti RiRan maalia, mutta maaliin palloa ei alun painostuksesta huolimatta saatu. Partureiden hyökkäykset kilpistyivät vuoroin RiRan pelaajiin ja vuoroin maalivahti Severi Paakkaseen. Vaarallisimmat tilanteet tulivat ehkäpä vapaapotkuista ja kulmista.

 

RiRa ei saanut omaa peliä lainkaan käyntiin ja muutamien avainpelaajien puuttuminen kokoonpanosta näkyi selkeästi. RiRan pelinrakentelu pysähtyi viimeistään keskiviivalla, jossa KP-75 sai jatkuvasti yliotteen RiRasta. Ja muutenkin keskikenttä oli täysin Kotipartureiden hallussa.

 

Kotipartureiden valtavasta hallinnasta johtuen joutui RiRa rikkomaan ottelussa melko paljon ja Keravalaiset saivat tuntea jaloissaan pientä naputtelua läpi ottelun. Likaisimmat otteet tarjosivat keskikentällä pelanneet Niko Tuononen ja Henkka Ikonen, jotka olivat tilanteesta toiseen herhiläisinä kiinni Parturikampaajien keskikenttämiehissä. Nikoa varoitettiin ottelun alussa, kun mies oli ehtinyt kolmesti antaa kenkiensä iloisesti kopsahtaa Kotipartureiden pelaajiin. Myös kärjessä pelannut Aapo Kotilaiden näytti ottaneen pelissä käyttöön vähintäänkin sikailulinjan. Kuin ihmeen kaupalla koko ottelun pelanneet Aapo ja Henkka kuitenkin välttyivät varoituksilta. Kotiparturit itkivät melkoisesti jokaisen rikkeen jälkeen, joka nyt sinänsä tässä pelissä oli ihan ymmärrettävää, niin paljon RiRa joutui rikkomaan. Ehkäpä siitä ei kuitenkaan juuri hyötyä kotijoukkueelle ollut.

 

Kaiken tämän Kotipartureiden dominoinnin keskellä tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta. RiRa voitti keskikentällä kaksinkamppailun ja Henkka lähetti pystysyötön kohti Juho Isohannia, joka pääsi karkuun Kotipartureiden puolustukselta. Umpivasuriksi todistettavasti todettu Juho sijoitti pallon etunurkasta ohi Kotipartureiden tähän asti työttömänä olleen maalivahdin ohi. Runsaslukuinen keravalaisyleisö hiljeni, kun RiRa siirtyi sen ensimmäisestä hyökkäyksestä ottelussa 0-1 johtoon.

 

Maalin jälkeen edettiin ottelussa tutun kaavan mukaan. Kotiparturit hyökkäsi, hyökkäsi ja hyökkäsi. RiRa taas puolusti, puolusti ja puolusti. Kotiparturit pääsi kuitenkin harmillisesti tasoihin vielä ennen puoliaikaa, kun läpi ottelun erittäin hyvin pelannut Severi teki maalissa pienen virheen. Partureiden pelaaja pääsi laukomaan kuudentoistarajalta. Veto ei ollut mikään unelmaveto, mutta niin vain Severi pudotti pallon eteensä ja partureiden hyökkääjän seuratessa tilanteen loppuun asti tasoittuivat numerot Severin kurotuksesta huolimatta yhteen yhteen. Tasoitus oli joka tapauksessa vähintäänkin ansaittu.

 

Toinen puoliaika ei tuonut ottelun kulkuun minkäänlaista muutosta. RiRan pelaajilla alkoi askel painamaan jo toisen puoliajan alussa melkoisesti ja RiRan peli meni ajoittain täydelliseksi kilpikonnapuolustamiseksi. Kotiyleisön vaatiessa maalia RiRan pelaajat panivat itsensä kuitenkin likoon täydellä sydämellä ja tekivät Kotipartureiden pelin vähintäänkin vaikeaksi.

 

Runsaasti rikkomaan joutunut RiRa koki takaiskun, kun Kotiparturit pääsi iskemään keskialueen vaparista. Vapari heitettiin RiRan boksiin, josta Partureiden pelaaja nikkasi pallon tyylikkäästi yli Severi aina maalin perukoille saakka. Kotiparturit siirtyi 2-1 johtoon ja tilanne näytti RiRan kannalta vähintäänkin menetetyltä.

 

Vaikeasta pelistä huolimatta RiRan joukkueessa henki ja huumori säilyivät läpi ottelun ja se nousikin vastoin kaikkia luonnonlakeja ottelussa vielä tasoihin. RiRan koko ottelun kolmas tilanne päättyi jälleen maaliin. Huikeassa pistetahdissa oleva Juho vapautti Aapon läpiajoon ja Aapo päätti läpiajorynnistyksensä tyylikkääseen tuikkaukseen ohi Kotipartureiden maalivahdin. Ottelun aikana koko ajan tasaisesti lisääntynyt yleisö hiljeni ottelussa toistamiseen.

 

Ottelun viimeiset 20 minuuttia olivat RiRan kannalta vähintäänkin tukalia. Kotijoukkue haki tasoitusta vimmatusti ja pääsi muutaman kerran aivan avoimiin maalintekopaikkoihin. RiRan hyvä onni ja kova taistelu pitivät pelin kuitenkin tasalukemissa.

 

Ottelun lopussa RiRan pelaajat olivat täysin puhki ja useilla pelaajilla jalat olivat melkoisessa krampissa. Töihin ottelun toisella puoliajalla lähtemään joutunut Tommi Lahti, jätti RiRan ilman vaihtomiehiä ja kun 5 minuuttia ennen loppua puolustuksessa erinomaisen pelin pelannut Ville Vitikka joutui jättämään kentän kovien kramppien takia, joutui RiRa vieläpä vajaalle. Kilpikonnan kuori kuitenkin kesti Keravan viilenneessä illassa ja huikean taistelun päätteeksi juhlittiin RiRan leirissä tasapeliä ja yhtä pistettä. Ei Kotipartureidenkaan leirissä täysin pettyneitä oltu, mutta kyllä Keravalaisia jäi varmasti harmittamaan permanentin hienoinen epäonnistuminen.

 

Ottelun lopputulos oli pelitapahtumiin nähden täydellinen oikeusmurha Kotipartureita kohtaan. Mutta pallo tuntui olevan tänään vähintäänkin pyöreä ja RiRan huikea hyökkäystehokkuus ja kova puolustaminen riittivät tänään sille voitolta tuntuneeseen tasapeliin. Kyllä melkein sääliksi kävi Kotipartureita, jotka olisivat pelistä voiton ansainneet. Sarjatilanteessa tulos nosti Kotiparturit 19 pisteeseen ja RiRan 17 pisteeseen. Putoamisviivaan on RiRalla nyt etäisyyttä 9 pistettä, joka tarkoittaa sitä, että sarjassa kaksi voittoa tähän mennessä saavuttaneet Luopiot ja KoiPS 2 ovat tilanteessa, jossa niiden on RiRan saavuttamiseksi voitettava kuudesta jäljellä olevasta ottelustaan puolet. Toisaalta RiRalla ei ole matkaa kakkostilaankaan kuin 5 pistettä, joten yhtä hyvin katseita voisi putoamisviivan suhteen siirtää sarjataulukon yläosaan. Nousijajoukkueen on kuitenkin parempi olla viimeiseen asti nöyränä ja pelata ennen kaikkea sarjapaikkansa puolesta, vaikka toki kaikki sijoitukset kärkisijaa lukuun ottamatta ovat mahdollisia.

 

Yksilöinä erityisesti tänään on kiittäminen puolustuspään pelaajia, Baisia, Vladia, Vitikkaa, ja Hietalaa jotka väänsivät alakerrassa jokaisen tilanteen loppuun asti. Muutamat pelaajat vetivät ottelun läpi puolirampoina ja siitä ei voi kuin nostaa hattua. Keskikentällä Tommin hyvyys tuli esiin juuri tällaisessa vääntöpelissä ja Henkan kunto tuntuu olevan aika kohdallaan. Sen verran kovan duunin teki Henu tänään keskikentällä. Harmi ettei ollut ruotsalaista tekniikkaa laskemassa Henun juoksukilometrejä. Kärjessä on alkanut tapahtua kummia syyskaudella. Huikeaan vireeseen päässyt Juho paukutti jo kolmannessa ottelussa peräkkäin tehot 1+1, 13 ottelussa pisteet 5+5. Ja Aapokin on osunut tolppien väliin kahdessa viime ottelussaan, saldonaan 5 maalia.

 

Ottelun tuomari oli melkoinen kummajainen. Melko hyvin ottelun pääpiirteissään viheltänyt tuomari, sortui ihmeelliseen oman kivan pitämiseen liian usein. Tuomari mainosti hiukan liioitellen joka toisen tilanteen jälkeen Huhtikuussa järjestettäviä tuomarikursseja, jonka saa sitten oikeuden kuittailla tuomarin päätöksistä. Myös muutama mielenkiintoinen kommentti kuultiin tuomarin suusta. Tuomarin kommentti KP-75:n pelaajan saadessa keltaisen kortin.”Mä heittäisin sut muuten ulos, mutta tänään on perjantai niin en mä viitti”. Ehkäpä ihmeellisin tilanne nähtiin ottelun lopussa, kun Juho yritti potkaista pallon mentyä yli kentän reuna-aitaan, mutta tempaisikin pallon vahingossa yli aidan. Juhon lähtiessä hakemaan palloa tuomari sanoi ”Nyt voit valita, joko sä haet sen pallon tai sitten saat kortin”. Juho oli jo päässyt aidan toiselle puolelle, mutta Juhon turmioksi koitui ohikulkija, joka heitti pallon takaisin kentälle. Se, että Juho oli yrittämässä hakea palloa, ei tuomarille riittänyt, vaan tämä nosti Juholle tilanteesta sinänsä kyllä ansaitun keltaisen kortin. Muutenkin tuomarin päätökset ottelussa olivat ajoittain melko mielivaltaisia. Tämä tästä asiasta…

 

Seuraavaksi jatketaan taistelua tuulimyllyjä vastaan tiistaina, kun Rajatorpan stadionille saapuu sarjakakkonen HC Skavaböle Hyrylästä. Ottelu pelataan kello 18 alkaen.

SULJE