SULJE

Ti 31.7.2007 klo 18.30 Leppävaaran hiekka

5. divisioona

Luopiot - RiRa Ug

0-4 (0-2)

1. puoliaika

0-1 Isohanni (Vornanen)

0-2 Lepistö (Isohanni)

Lepistö

2. puoliaika

0-3 Kumén

0-4 Vornanen (Tuononen)

 

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Pasi Eskelinen, Sauli Tuomela, Arto Lindén, Henri Hietala

Keskikenttä: Konsta Vesterinen, Henkka Ikonen, Tommi Lahti, Tommi Kumén (1+0), Mikael Lepistö (1+0 ), Antti Ahjoniemi, Lassi Järvinen

Hyökkääjät: Niko Tuononen (0+1), Aapo Kotilainen, Juho Isohanni (1+1), Ville Vornanen (1+1), Ville Hellén

 

Erotuomari: Göran Slotte

Vajaamiehinen Luopiot kukistui leikiten

5. divisioonan syyskauden avausottelussaan RiRa Underground pääsi haastamaan sarjassa toiseksi viimeisenä majailevan Luopiot. Joukkueet olivat kevätkierroksen ottelussaan nyhjänneet 0-0 tasapelin. Juurikaan haastetta ei Luopiot ottelussa pystynyt tarjoamaan sen pelatessa koko ottelun yhden miehen vajauksella. Ottelu ratkesi heti alussa, kun RiRa iski reiluun viiteen minuuttiin kaksi maalia. Maalintekijöinä Juho Isohanni ja Mikael Lepistö. Lopullista niittiä ottelulle saatiin odotella yllättävänkin pitkään RiRan tuhlaillessa valtavasti paikkoja. Vihdoin ratkaisija löytyi, kun Tommi Kumén otti ohjat käsiinsä ja vei RiRan 0-3 johtoon. Tämän jälkeen Ville Vornanen kaunisteli vielä loppulukemiksi 0-4.

Viileässä Leppävaaran illassa vihmoi vettä ja tuulikin yltyi puuskissa ajoittain voimakkaaksi. Ottelu oli siis ainakin sään puolesta todellinen syyskauden avaus. Ottelun käsikirjoitus ratkesi ainakin osittain jo ennen ottelua, kun RiRalla oli asettaa kokoonpanoon 17 pelaajaa ja kotijoukkue Luopiot oli saanut kasaan vain 10 pelaajaa. RiRa pääsi siis alusta alkaen jylläämään yhden miehen ylivoimalla.

RiRa aloitti ottelun todella terävästi ja sai hyökkäyksensä välittömästi toimimaan. 0-1 johtomaali syntyi lähes RiRan  ensimmäisestä tilanteesta. Hyökkäyksessä Ville Vornanen kavalsi pallon Niko Tuonoselta ja syötti sen keskellä vapaana olleelle Juho Isohannille, joka kylmäpäisesti viimeisteli RiRan 0-1 johdon.

Tästä maalista noin kolmisen minuuttia eteenpäin, RiRa sai aikaan hyökkäyksen, josta syntyi Luopioiden alueelle pieni hässäkkä. Hässäkän lopuksi Juho syötti pallon taaksepäin Mikael Lepistölle, jonka nosto yli harhailleen Luopio-vahdin upposi kaikkien hämmästykseksi maaliin. Voimakas vastainen puhuri painoi pallon hämmästyttävän nopeasti alas ja se upposi maaliin aivan yläriman alta, tilanne reilun viiden minuutin pelin jälkeen 0-2.

Liian hyvään alkuun tuudittautunut RiRa sotki jatkossa oman pelinsä, rikkomalla oman pelijärjestelmänsä täysin. Peli näytti ajoittain siltä, että ylivoimalla pelannut RiRa joutui tyytymään hyökkäyksissään vastahyökkäyksiin. Kentälle muodostui tilanne, jossa RiRalla oli 3 puolustajaa ja 7 hyökkääjää ja pallot lähetettiin ylivoimaan nähden aivan liian kaukaa ja vaikeista tilanteista kohti kärkiä. Tälläkin systeemillä RiRa sai runsaasti paikkoja. Viimeistelyä pääsivät yrittämään ainakin Niko, Ville Hellén, Juho, Tommi Kumén ja Konsta Vesterinen.

Vajaalla pelannut Luopiot piti ylhäällä kovin usein jopa kolmea pelaajaa. Ei ihme, että RiRa sai niin paljon tilaa Luopioiden kenttäpuoliskolla. Ongelmaksi muodostui vain se, että RiRa ei osannut käyttää tilaa riittävän tehokkaasti hyväkseen. Luopiot sai ensimmäisellä puoliajalla parhaat paikkansa kulmista, joita tuli ainakin neljä. Tämän lisäksi RiRa onnistui päästämään Luopio-hyökkääjän kertaalleen puolittain karkuun. Hyökkäys päättyi lopulta hyökkääjän ylärimalaukaukseen(Severin käsien kautta) ja Sauli Tuomela pääsi siivoamaan pallon pois boksista.

Puoliaikatulos 0-2 RiRalle.

Toisella puoliajalla RiRa sai hieman ryhtiä omaan peliinsä ja keskikenttä otettiin taas paremmin haltuun. Hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen kohti Luopioiden maalia, mutta pallo ei tuntunut menevän maaliin edes vahingossa. Hämmästyttävimmän epäonnistumisen viimeistelyssä suoritti, ei kenenkään yllätykseksi Aapo Kotilainen. Aapo karkasi Luopioiden puolustajilta ja laukoi ensin päin maalivahtia. Tämän jälkeen maalivahti hukkasi pallon ja Aapolla oli paikka siirtää pallo lähes tyhjään maaliin. Mutta onnistuipa Aapo laukomaan pallon alle ehtinyttä Luopio-pakkia päin. Tässä siis vain yksi kuvaus tiistaisesta tuhlaajapoikien kokoontumisesta Leppävaarassa

Vihdoin ja viimein RiRasta löytyi ratkaisija. Ohjat käsiinsä otti Tommi Kumén, joka ohitti ainakin kaksi Luopioiden puolustajaa tahdolla ja taidolla. Kun Tommi vielä viimeisteli tyylikkäästi ohi Luopioiden maalivahdin, oli peli viimeistään tässä vaiheessa pelattu, 0-3 RiRalle.

Loppu menikin sitten vähän leikittelyksi ja selvistäkin paikoista haettiin vielä syöttöpaikkaa. Parhaat esimerkit viimeistelyn ontumisesta saatiin kun… Pallo jäi pyörimään päätyrajan tuntumaan johon ensimmäisenä ehti Niko. Niko katsoi rauhassa keskustassa vapaana olleet ainakin 4 RiRan pelaajaa ja syötti sinne. Hämmentävästi kaikki pelaajat ryntäsivät ennenaikaisesti kohti maalia ja lopulta syöttö ei tavoittanut ketään. Toisessa tilanteessa Niko zippasi pallon taakse vapaaksi jääneelle Juholle, joka tunaroi haltuunotossa/suorassa vedossa ja sekin tilanne kuivui kokoon. Juho pääsi vielä kertaalleen läpikin, mutta laukaus suuntautui selvästi yli maalin. Myös Niko pääsi yrittämään ensin nostoa kaukaa yli maalivahdin, joka jäi kuitenkin lyhyeksi. Toisessa tilanteessa Luopioiden pelaaja lahjoitti pallon Nikolle kuudentoistarajalla, josta Niko yritti suoraa laukausta, joka suuntautui vuorostaan kohti maalivahtia. Lopussa Niko vielä keskitti laidasta taakse vapaaksi jääneelle Vornaselle, jonka pusku ei kuitenkaan aivan täydellisesti onnistunut ja jälleen maali jäi syntymättä.

Melkoinen viimeistelykatastrofihan tästä ottelusta tuli, mutta sentään yksi maali nähtiin vielä. Niko pelattiin puolittain läpi oikealta ja Niko ajoi boksiin sisään, jonka jälkeen Niko pyöräytti itsensä vapaaksi vartioiltaan ja syötti takaviistoon Vornaselle, joka otti vaikeassa asennossa pallon haltuun ja suoritti hienon kääntölaukauksen, joka upposi Luopioiden verkkoon. Villelle toivottavasti helpottava kauden ensimmäinen maali.

Ottelun lopputulos vähintään kymmenestä lisämaalipaikasta huolimatta siis  ”vain” 0-4 ja RiRa karkasi voitollaan tasaisessa sarjassa 9 pisteen päähän putoamisviivasta(lue Luopioista) ja nousi sarjassa ainakin väliaikaisesti kolmannelle sijalle 16 pisteellään.

Ottelusta ei sen kummempaa analyysiä kannata suorittaa. Se voidaan sanoa, että toivottavasti ottelu kävi ainakin hyvästä hyökkäysharjoittelusta, mutta viimeistelyharjoitus se ei tosiaan ollut. Vastustajalle kaikkia kunnia siitä, että edes suunnilleen pelasivat pelin läpi kuningaspelin ansaitsemalla asenteella, vaikka ottelu olikin tehtävänä sille melko mahdoton.

Seuraavaksi RiRa Underground kohtaa viikon kulutta tiistaina kotipyhätössään Koivukylän palloseuran kakkosjoukkueen, josta RiRa kevätkauden avausottelussa otti 0-4 vierasvoiton, sen pelatessa vajaamiehisenä koko ottelun. Toivottavasti nyt päästäisiin haastamaan KoiPS 2 tasaväkisestä pelaamalla.

#51 Niko

SULJE