1-1 56' Ikonen

1-2 56' Kotilainen (Isohanni)

2-2 65' PuM

2-3 70' Isohanni (Ahjoniemi)

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Haidar Al-Taee, Toni Suominen, Konsta Vesterinen

Keskikenttä: Henkka Ikonen(1+0), Antti Ahjoniemi(0+1), Ahmad Al-Taee, Lassi Järvinen, Ville Vornanen, Tommi Kumén, Toni Kapanen, Tommi Lahti

Hyökkääjät: Juho Isohanni (1+1), Aapo Kotilainen (1+0), Niko Tuononen, Ville Hellén

Erotuomari: Esa Markkanen

Makea voitto

Riipilän Raketti Undergroundin ja Punaisen myllyn välinen kamppailu Espoon Kivenlahdessa päättyi RiRan voittoon lopulta maalein 2-3. Tapahtumarikkaassa ottelussa johdon otti ensin PuM, jonka jälkeen RiRa iski kaksi maalia noin puolen minuutin sisään. Ensin Henkka Ikonen laukoi vaparista tasoituksen ja heti perään Aapo Kotilainen pääsi läpi ja iski RiRan johtoon. Ottelu huipentui, kun PuM tasoitti ottelun ylärimasta maaliin kimmonneella vedolla. RiRalle tasapeli ei tänään kelvannut, vaan Juho Isohanni teki RiRalle voittomaalin, kun ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia.

Ottelu pelattiin Espoon Kivenlahdessa, samaisella kentällä, jossa RiRa oli viime kaudella varmistanut nousunsa kutosesta vitoseen. Kotijoukkue Punainen mylly oli viidestä pelaamastaan ottelusta keränny pisteitä 10 ja RiRa oli saanut kasaan 7 pistettä. Molemmilla joukkueilla oli alla pelit, joista oli otettu selkeät voitot. RiRa oli kaatanut NJS 2:n maalein 3-0 ja PuM oli kurittanut VanPaa maalein 4-1.

PuM sai otteluun terävän lähdön ja vei peliä ensimmäiset 10 minuuttia melko suvereenisti. Vähitellen PuMin hyökkäykset rauhoittuivat ja RiRa pääsi otteluun mukaan. Peli eteni tästä tasaisena ja molemmat ainakin yrittivät välttää virheitä. Harhasyöttöjä ja muita perusvirheitä nähtiin kuitenkin melko paljon ja usein molempien joukkueiden tilanteet lähtivät liikkeelle vastustajan virheestä.

RiRa sai PuMin alakerran yllättävän ahtaalle useaan kertaan varsin kevyelläkin prässillä ja pallo tuntui polttavan Myllyläisten jaloissa kovasti. Myllyn puolustuksen ja maalivahdin yltiöpäinen syöttely meinasi kostautua, kun yksi alakerran syötöistä ja vajaaksi ja siihen ehti väliin RiRan kärkäs hyökkääjä Niko Tuononen. Tilanteessa maalivahti oli syöttänyt pallon maalivahdinalueen vasemmasta reunasta ja oli tilanteessa poissa maaliltaan. Nikolla oli edessään tyhjä maali, mutta ehkä hivenen hätäinen veto vasemmalla jalalla epäonnistui ja meni selvästi maalin ohi.

RiRa oli joutunut tähän otteluun kokoamaan puolustusrivinsä uudelleen, kun koko viime pelin puolustuslinja oli muiden kiireiden takia estynyt ottelusta. Alakerrassa pelasi tänään Toni Suominen, Haidar Al-Taee sekä Konsta Vesterinen, joka oli varsin oudon tehtävän edessä joutuessaan puolustajaksi. Puolustuksen apuna hääri tuttuun tapaan myös Tommi Lahti. Puolustus suoriutui PuMin hyökkäyksistä melko hyvin ja sai viimeistään PuMin yrittäessä kohti keskustaa katkaistua sen hyökkäykset.

Molemmat joukkueet pääsivät muutamaan otteeseen antamaan kulmia, kuitenkin tuloksetta. RiRan parhaita tilanteita olivat muutamat Henkan tuliset laukaukset ja kertaalleen Niko pääsi karkumatkalle Tommin pitkästä syötöstä. Nikon haltuunotto oli kuitenkin pomppivaan palloon huono ja Niko ei päässyt rauhassa viimeistelemään läpiajoaan ja PuMin puolustus ehti siivoamaan pallon kulmaksi. Yksi tilanne siunaantui myös vaihdosta kentälle tulleelle Toni Kapaselle, kun keskikentän vapaapotku kaarsi takatolpalle, jossa Kapanen ei kuitenkaan saanut palloon kunnon osumaa.

PuM oli lähellä johtomaalia noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun sen hyvän hyökkäyksen päätteeksi pallo jäi pomppiaan oikealle, josta PuMin pelaaja pääsi laukomaan. Veto kohti takakulmaa näytti jo uppoavan maaliin, mutta osuikin tolppaan, josta pomppasi vaarallisesti suoraan eteenpäin. Onneksi maaliviivalle jähmettynyt Severi Paakkanen ehti kuitenkin kaappaamaan pallon käsiinsä.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta varsin vauhdikasta menoa nähtiin kentällä maalittomuudesta huolimatta.

Toisen puoliajan alussa puoliajalla naisasioitaan hoidellut Haidar lähes lahjoitti PuMille maalin, kun Haidarin syöttö puolustuksessa meni suoraan keskellä odottaneen PuMin pelaajan jalkaan. Onneksi hyökkääjä jäätyi tilanteessa riittävästi ja Severi kaappasi suoraan päin tulleen vedon käsiinsä.

Tästä vielä selvittiin, mutta kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 5 minuuttia, iski PuM RiRan hyvän, mutta lyhyen painostuksen päätteeksi johtomaalin. Keskeltä tullut PuMin hyökkäys päättyi kovaan laukaukseen, jonka Severi joutui torjumaan eteensä. Tilanteessa lähimpänä palloa oli ainakin kolme RiRan pelaajaa, mutta niin vain PuMin pelaaja ehti tilanteeseen ensimmäisenä ja tykitti pallon RiRan verkkoon.

RiRan päät painuivat maalista hivenen. Olihan peli ollut vahvasti kääntymässä koko ajan enemmän ja enemmän RiRalle. RiRan päät painuivat kuitenkin vain hetkeksi ja tasoitusmaalia tarvitsikin odotella vain 6 minuuttia. RiRan hyökkäyksen päätteeksi PuM joutui rikkomaan RiRan pelaajaa boksin rajalla ja RiRalle tuomittiin vapaapotku. Vapari ampumaan asettui Henkka. Henkan upea laukaus muurin yli kohti vasenta ylänurkkaa upposi PuMin verkkoon ja peli oli 1-1.

Tästä maalista kenties vielä häkeltyneinä PuMin pelaajat menettivät keskialoituksestaan pallon RiRalle. PuM pelasi pitkän pallon RiRan puolustukseen, josta Toni Suominen puski pallon ylös Juholle, joka jatkoi pallon Aapo Kotilaiselle, joka kirmasi karkuun PuMin pakeilta ja kaikkien yllätykseksi sai pallon toimitettua vielä maaliin asti. Peli riemastuttavasti RiRalle 1-2 ja tämä minuutin sisällä tapahtunut käänne hiljensi myös PuMin valtaisat fanijoukot.

Ottelu oli kääntynyt hetkessä RiRalle ja RiRan leirissä oli riemu ylimmillään. Maalin jälkeen PuM lähti hakemaan tasoitusta ja sen nopea kinttuinen ja jopa tekninen kärkipelaaja oli jatkuvasti karkaamassa RiRan hiukan epävarmasti pelanneelta puolutukselta. PuMin yritys palkittiinkin 65 peliminuutin kohdalla. Pallo pelattiin PuMin vikkelälle kärkipelaajalle, joka pääsi vasemmalta puolittain ohittamaan RiRan puolustajan ja laukoi kovan vedon kohti maalia. Veto osui ylärimaan ja tippui siitä takaisin kentälle. Avustava erotuomari näytti, että pallo oli maalissa ja siihen ratkaisuun oli tyydyttävä. Nopeasti ajateltuna näytti kyllä, että pallo melko selvästi kimposi ylärimasta ulospäin. RiRan pelaajien mielipiteet tilanteesta jakautuivat vahvasti. Maalivahti Severi sanoi pallon käyneen maalissa, kun taas tilanteessa lähellä olleet Toni ja Henkka vannoivat, ettei pallo mennyt maaliin. Pallo vietiin, joka tapauksessa keskelle ja PuM oli tasoittanut ottelun 2-2.

Henkisesti tällainen kyseenalainen maali on aina raskas ja RiRan peli-into katosi PuMin tasoituksen jälkeen melko pahasti. Mutta onneksi tämä tasoitusmaali ei ratkaissut ottelua vaan RiRa tuli vielä kerran. Niko ja keskikentän oikealla laidalla pelannut Antti Ahjoniemi rakensivat hyökkäyksen, jossa Antti pelasi pallon Nikolle. Niko sähläsi jotain pallon kanssa ja pallo ajautui takaisin Antille. Joka heitti pallon kohti PuMin maalia. Pallo kimpoili jostain maalille nousseelle Juholle, joka pääsi pistämään pallon läheltä PuMin verkkoon. PuMin pelaajat protestoivat tilannetta voimakkaasti ja sanoivat tilanteen olleen paitsio. Avustava ei kuitenkaan tilannetta paitsioksi liputtanut ja pallo vietiin keskelle. Tästäkin tilanteesta käytiin illan aikana vielä kovaa keskustelua, että oliko tilanne paitsio vai ei. Joidenkin mielestä PuMin pelaajat ikään kuin syöttivät pallon Juholle ja sen takia paitsiota ei vihelletty. Pallo kuitenkin lähinnä kimpoili PuMin pelaajista Juholle, joka saattoi olla Antin syöttöhetkellä paitsiossa. PuMin protestoinneista huolimatta RiRa siirtyi nyt 2-3 johtoon ja PuMin fanijoukot hiljenivät jälleen.

Lopussa RiRa vetäytyi ja pyrki turvaamaan johtonsa loppuun asti. Severi maalissa hoiti vaarallisimmat tilanteet yhdessä puolustuksen kanssa ja PuM ei enää tasoitusmaalia saanut aikaiseksi. Ehkä lähimpänä tasoitusta se oli, kun pallo osui rangaistusalueen sisällä Haidarin käteen, mutta tuomari ei joko huomannut tilannetta tai noudatti sääntöä ”pallo pelattiin käteen” ja ei tilanteeseen puuttunut.

RiRalle lopulta suorastaan huikeiden vaiheiden jälkeen makeaakin makeampi voitto maalein 2-3.

Perjantain pelistä jäi kolmen tärkeän pisteen lisäksi käteen myös todella hyvä fiilis tiukan pelin kääntymisestä meille. On aina yhtä mahtavaa nousta tappioasemasta johtoon ja vielä vastustajan kerran tullessa peliin mukaan, iskeä lopussa se lopullinen sinetti. Voitto oli RiRalle ensimmäinen niin sanotuista kovemmista joukkueista. Punaisen myllyn päänahan ottaminen oli tärkeää myös siksi, että voitolla mentiin sarjassa PuMin edelle ja noustiin samalla kolmannelle sijalle. Tilanne näyttää siltä, että RiRalla on sarjassa täydet mahdollisuudet olla niin sanotussa ylemmässä keskikastissa ja hyvällä onnella voidaan taistella jopa pääsystä kolmen joukkoon. Peleissä on silloin venyttävä jatkossakin perjantain kaltaiseen taisteluun. Taistelua sarjasijoituksista jatketaan jo ensi viikon tiistaina, kun vastaan asettuu Rajatorpan kentällä, tasaisessa sarjassa ns. parempaan kastiin kuuluva  Team VanPa.

Pelaajista tänään esille voidaan nostaa tehot 1+1 saalistanut Juho Isohanni. Etenkin syöttö 1-2 maaliin oli kerrassaan ovela ja voittomaalissakin Juho oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Aapo löysi tänään pelissä vanhan hiukan kadoksissa olleen pelinsä ja intoutui taistelemaan jopa ykköspalloista. Maali oli Aapolta hieno suoritus, jossa ei tuntunut paljoa hukatut paikat painavan. Tuuletuksesta näki, että taisi ainakin yksi apina pudota Aapolta selästä. Toivottavasti niitä ei ole siellä lisää. Ja mitä teki Henkka! Sanoi töissä pomolle kylmästi ei ja tuli kuin tulikin keskikentälle taistelemaan palloista tuttuun tyyliinsä. Alkaa vähitellen käymään selväksi, että Henkalta ei pelissä heikkouksia löydy. Vielä ennen perjantaita en ollut kertaakaan nähnyt Henkan ampuvan vaparia. Tänään sekin nähtiin ja vaparistahan syntyi hieno tasoitusmaali. Keskikentällä Antti on noussut selvästi paremmin esiin kahdessa viime ottelussa. Antti on pelannut viime ottelut hiukan vieraalla pelipaikalla oikeassa laidassa. Ehkä kahden samankaltaisen (Antti ja Henkka) pelaajan peluuttaminen keskellä ei ollut kauden ensimmäisissä otteluissa paras ratkaisu ja nyt molemmat saavat hääriä omilla tonteillaan riittävän vapaasti. Tänään Antin pelistä näki taas etteivät ne taidot ja tahto ole mihinkään kadonneet, vaan peli kulki Antilla loistavasti täydet 90 minuuttia.

Puolustuksesta sanottakoon sen verran, että en ehkä laittaisi samaa puolustuslinjaa seuraavaan otteluun, jos vakiopuolustajat ovat paikalla. Melko paljon sattui tänään puolustukselle virheitä ja läheltä piti tilanteita, oli välillä vähän liikaakin. Tämä hätävarapuolustus onnistui kuitenkin sopeutumaan kentälle riittävän hyvin ja se riitti nyt voittoon. Maalissa Severillä on onneksi ollut viime aikoina huomattavasti enemmän parempia päiviä, kuin huonoja ja torjunnat ovat tulleet ottelu ottelulta varmemmiksi. Toivottavasti sama meno jatkuu seuraavissakin otteluissa ja jos virheitä kenttäpelaajille sattuu, voidaan luottaa siihen, että Severi hoitaa.