SULJE

Su 14.1.2007 klo 21.00  Myyrmäki-halli

 

Harjoitusottelu

RiRa Ug - EPS

6-1 (0-0)

1. puoliaika 0-1 EPS 

2. puoliaika 1-1 Tuononen

 

RiRa: MV Bilal Mahmud , Puolustajat: Miika Tuominen, Pasi Eskelinen , Vladimir Pöyhönen  , Mikael Lepistö , Sauli Tuomela , Arto Lindén  , Toni Suominen

Keskikenttä: Antti Ahjoniemi, Henkka Ikonen, Ville Vornanen , Haidar Al-Taee , Konsta Vesterinen, Juuso Uutela, Ville Vitikka, Toni Kapanen ,

Hyökkääjät: Niko Tuononen  (1+0) , Ville Hellén , Ahmed Al-Taee  , Muhamed Mahmud ,

 

Erotuomari: Nils Lemström

Kauden 2007 virallisesti avaavaan harjoitusotteluun Espoon palloseuraa vastaan päästiin pelaamaan harvinaisen upeissa puitteissa, kun Myyrmäki-hallista järjestyi koko kenttä peräti puolentoista tunnin ajaksi. Varsinkin kun katsoi ulos, niin ajatus esimerkiksi Tikkurilan hiekkatekonurmella pelaamisesta räntäsateessa ei olisi erityisemmin innostanut. Vastustaja EPS, joka nousi kauden 2006 päätteeksi meidän joukkueen tapaan vitoseen lohkonsa kakkosena, totesi myös puitteet varsin mahtaviksi. Ensimmäiseen harjoitusotteluun haettiin suunnilleen samantasoista joukkuetta, jolla ei olisi erityisiä vaikeuksia saada riittävää määrää pelaajia otteluun. Näillä seikoilla haluttiin varmistaa ottelun mielekkyys molemmille osapuolille.

Ottelu käynnistyi molempien joukkueiden hieman hapuillessa. Pelituntuma oli selkeästi molemmilta hukassa ja harhasyötöt ja tilanteiden väärin arvioinnit värittivät ottelun alkua. Ensimmäinen puolittainen paikka tuli EPSille heti sen ensimmäisestä hyökkäyksestä, kun EPS pääsi nousemaan nopeasti meidän alueelle. Heppoinen laukaus ei kuitenkaan tuottanut tulosta. RiRan avauskokoonpanon pelaajista pirteimmin aloitti juuri armeijasta palannut Antti Ahjoniemi, joka ei tapansa mukaan aristellut ja näytti pelaamisen mallia kaikille. RiRan saamissa muutamissa kohtuu vaarallisissa hyökkäyksissä ensimmäisen vartin aikana kaikissa mukana oli Antti, jolle paras paikka siunaantui noin 10 pelatun minuutin jälkeen, kun Ahmedin esityön jälkeen Antilla oli maalin edessä täysin vapaapaikka puskea RiRa 1-0 johtoon. Pusku kuitenkin suuntautui Shefki Kuqimaisesti suoraan maalivahtia päin ja johtomaali jäi syntymättä.

Jatkossa EPSin kärkien leikkaaminen ja surffailu tuotti RiRan puolustukselle suuria vaikeuksia ja EPSin hyökkäyksistä jäi puuttumaan viimeinen silaus. Etenkin ensimmäistä virallista ottelua RiRan paidassa pelannut Miika Tuominen oli suurissa vaikeuksissa vasemmalla laidallaan, mutta hapuilusta ei onneksemme aiheutunut isompaa vahinkoa. Vartin jälkeen nähtiin RiRan ensimmäiset vaihdot, kun hyvin aloittanut Antti vaihdettiin fyysisesti vahvaan Haidariin ja kärkeen tuli viilettämään joukkueen pelaajamanageri Niko Tuononen. Vaihdot kostautuivat RiRalle. EPS käytti hyödyksi keskikentälle jääneen aukon Haidarin puolustaessa hiukan huolimattomasti ja EPSin keskikenttäpelaaja pääsi nousemaan ja laukaisemaan melko vapaasti kuudentoista-alueen rajalta. Melko pienikokoinen maalivahtimme Bilal Mahmud oli muutaman metrin vastassa ja ei saanut palloa liimattua käsiinsä ja se putosi suoraan reboundia kytänneelle EPSin hyökkääjälle, joka siirsi varmasti EPSin 0-1 johtoon.

Takaiskumaalin jälkeen RiRan peli ei ottanut kulkeakseen. Etenkin joukkueen hyökätessä pelaajien välimatkat jäivät aivan liian suuriksi ja hyökkäykset päättyivät lähes järjestäen aivan liian vaikeaan syöttöön. Ideat puuttuivat ja Niko sekä toisena kärkenä pelannut Ville Hellén pelasivat melko heikon "vaihdon". Tätä ennen kentällä pelannut Muhamed Mahmud pelasi varsin yritteliästä ja pirteää peliä yhdessä Ahmedin kanssa, joka oli jättänyt tosipaikan tullen pois ylimääräisen säätämisen ja pelasi mukavan suoraviivaisesti. Linkkeinä pelanneet Ville Vornanen, Ville Vitikka, Toni Kapanen eivät tukeneet hyökkäyksiä tarpeeksi ja kaikkien otteet olivat melko kesyjä pelin tässä vaiheessa. Linkeistä parhaiten suoriutui Konsta Vesterinen, jonka jalat tikkasivat kuin Singerin ompelukone, niin hyökkäys-, kuin puolustussuuntaankin. RiRan vielä hakiessa peliään ja EPSin käyttäessä paikkansa hyödykseen puoliajalle lähdettiin EPSin johtaessa 0-1.

Puoliajalla peluutusta mietittiin hiukan uudelleen ja päätettiin nostaa laitapuolustajana aloittanut debyyttiotteluaan pelannut Mikael Lepistö laitalinkiksi ja laitapakiksi siirtyi energinen Muhis. Nämä pelaajavalmentaja Ville Vornasen pienet taktiset muutokset tuottivatkin hyökkäyspeliin kaivattua piristystä ja RiRa aloitti toisen puoliajan kuin uudesti syntyneenä. Kärjessä pelanneet Niko ja Ahmed pelasivat muutaman kerran hyvin yhteen, kuitenkin tuloksetta. Laitalinkit nousivat nyt huomattavasti paremmin hyökkäyksiin mukaan ja syöttömahdollisuuksien lisääntyessä peli alkoi kulkea ajoittain varsin näyttävästikin. Tasoitusta haettiin nyt tosissaan ja Nikolle siunaantui paikka Ahmedin syötöstä tasoittaa ottelu, mutta laukaus epäonnistui ja maali jäi syntymättä. RiRan hyökkäysten vyöryessä joutui EPS muutaman kerran nappaamaan RiRan pelaajilta vauhdin pois melko tylystikin ja toisella puoliajalla kortti heilahti EPSiläisille kahdesti.

RiRan tasoitusmaali syntyi kentille viimein palanneen Juuso Uutelan röyhkeästä laitanoususta. Hyökkäyksessä pallo ajautui kuudentoista alueella vielä ainakin Ahmedille, josta EPSin puolustaja epäonnekseen sähelsi pallon suoraan maalilla partioineen Nikon jalkaan, joka siirsi pallon Ruud Van Nistelrooymaisesti suojaten lähietäisyydeltä varmasti maaliin puolustajan kovista estelyistä huolimatta. Peli oli tasan 1-1. Tätä ennen lähes täysin näkymättömänä ollut Niko sattui hämmästyttävästi tasoitusmaalissa olemaan oikeassa paikassa ja teki sen työn mikä maalintekijälle kuuluukin; tasoitusmaalin.

Peli jatkui RiRan totaalisella hallinnalla. Syötöt napsahtivat kohdalleen ja pallo tuntui pomppivan mukavasti RiRalle. Tilanteitakin syntyi ja Niko selvästi maalistaan piristyneenä oli muutamaan otteeseen lähellä siirtää RiRan johtoon. Paras paikka syntyi Vitikan Ville noususta oikealta laidalta, josta pallo ajautui Nikolle, jonka kierteinen veto haki aivan maalin oikeaa nurkkaa, mutta lopulta meni hiuksen hienosti ohi maalin. Toiseksi kärjeksi nostettu Ville Vornanen onnistui rauhoittamaan peliä ja jakeli erinomaisia syöttöjä, joista syntyi muutamia vaarallisia tilanteita. RiRa oli muutamaan otteeseen päästä selkeään läpiajoon, mutta tuomarin ehkäpä hiukan hätäiset paitsiovihellykset estivät nämä. Etenkin Ville Hellénin tilanteessa paitsiovihellys oli vähintäänkin kyseenalainen.

Pelin lopussa EPS oli lähellä iskeä vastaiskuistaan vaarallisesti, mutta EPSin hyökkääjät olivat siunaantuneissa paikoissa onneksi tehottomia. RiRa sai sotkettua EPSin pelin täydellisesti ja ainakin pakkien mietteitä kuunnellessa läpi paistoi selkeä turhautuminen RiRan hyvään peliin. Aivan viimeisen 10 minuutin aikana ihmetytti erittäin hyvin pelanneen Ahmedin otteet. Ahmed lopetti pelaamisen lähes kokonaan ja pelatessaan keskikentällä jäi majailemaan keskiviivan tuntumaan laiminlyöden puolustustehtävät lopussa täysin. Tästä lopun "tuittuilusta" pitkä miinus Ahmedin hyviin otteisiin illan pelissä. Keskikenttä jäi tästä johtuen lopussa hiukan tyhjäksi ja ottelu tasaantui vielä viimeisten minuuttien aikana. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja lopputulos ystävyysottelun hengessä 1-1.

Vaikka kyseessä oli ystävyysottelu, leimasivat peliä lukuisat rikkeet ja ajoittain melko kovatkin taklaukset. Keltainen kortti heilui RiRalle kertaalleen ja EPSille kahdesti. Ajoittain kovasta pelistä huolimatta molempien joukkueiden tunteet pysyivät viileinä ja ottelu pelattiin alusta loppuun hyvässä hengessä. Pelistä jäi tasapelistä huolimatta tai ehkä juuri siitä syystä erinomainen maku. Hiukan ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt EPS kesytettiin loppujen lopuksi melko keskinkertaisellakin pelillä ja toisella puoliajalla RiRan kunto tai enemmänkin pelaajaringin laajuus väsyttivät EPSin ja ottelu siirtyikin toisella puoliajalla RiRan haltuun. RiRan pelaajien kunto ei tosiaankaan tainnut olla EPSin pelaajia parempi vaan ainoastaan laajempi materiaalia näytti lopussa voimansa. Joidenkin pelaajien on yritettävä parantaa kuntoaan, jotta parhaat mehut saataisiin irti. Pelissä pystyttiin ajoittain pelaamaan varsin tyylikkäästikin, mutta etenkin hyökkäyksistä puuttui se viimeinen silaus. Aivan liian monta kertaa laukaukset epäonnistuivat (liekö runsas adidas-kenkien määrä joukkueessa syynä tähän) ja keskitykset jäivät vajaiksi. Nämä puolittaiset tilanteet pitäisi jatkossa saada muuttumaan vaarallisiksi loppuun asti viedyiksi ratkaisumaaleiksi tai edes maalintekopaikoiksi. Näissä asioissa tekniikan puutteet tai sen puuttumisen voi tällä tasolla korvata keskittymisellä ja huolellisuudella. Hyökkäjien lisäksi pelissä haparoivat ajoittain myös puolustajat. Purut ja 1vs1 tilanteet tuottivat jatkuvasti vaikeuksia pakeillemme. Etenkin 1vs1 tilanteissa liiallinen pehmeys tilanteisiin menemisessä pisti silmään. Purkuihin saatiin selkeyttä niin ikään debyyttiottelunsa pelanneen Sauli Tuomelan pelatessa topparina. Pelistä selkeästi puhtaat paperit saivat keskikentän keskellä hämmästyttävän hyvin tauon jälkeen pelannut Antti, sekä samalla paikalla urakoinut Henkka. Vaikka molemmat hyökkäyssuuntaan olivatkin melko näkymättömiä maltillinen peli ja hyvä puolustuspelaaminen lämmittivät allekirjoittaneen mieltä. Laitalinkeistä parhaiten onnistui Konsta, jonka työmäärä ottelussa oli ihailtavaa. Sen sijaan Ville Vornanen, Ville Vitikka eivät vielä olleet parhaassa iskussa. Debytantti Toni Kapanen ja talviunilta herännyt Juuso Uutela väläyttelivät osaamistaan ajoittain, mutta liian harvoin. Hyökkääjien pelaamisesta mainittakoon hyvinä asioina Muhiksen pirteä peliesitys, joka jatkui myös Muhiksen siirtyessä laitapuolustajaksi. Tämän lisäksi Ahmed pelasi erittäinkin hyvin ja poikkeuksellisen suoraviivaisesti. Niko jatkoi siitä mihin viime kauden peleissä jäi ja teki joukkueelle sen ainokaisen maalin. Myös muutamia hyviä paikkoja lisämaaleihin Nikolla oli. Paikoista huolimatta ei Niko päässyt pelissään lähellekään omaa parasta peliään. Ville Hellén kärjessä pelasi viisaasti jakaen varmoja syöttöjä kuitenkaan erityisemmin loistaen. Puolustuksessa kokemus jylläsi ja Baisi, Arto sekä Vladi hoitivat hommansa kaikesta huolimatta vähintäänkin hyvin. Aina takuuvarma Toni Suominen pystyi myös jälleen vakuuttamaan joukkueen valmennuspuolen. Laitapakkina pelannut Miika Tuominen pelasi aluksi erittäin hermostuneesti, kuitenkin parantaen peliään loppua kohti huomattavasti. Joukkueeseen talven aikana liittynyt Mikael Lepistö pelasi laidalla aluksi pakkina ja myöhemmin keskikentällä. Molemmilla paikoilla Migu esitti vahvoja otteita. Ongelmaksi muodostunee jatkossa vain se, että kummalla paikalla Migusta saadaan enemmän irti, laitapakkina vai laitalinkkinä.

RiRa jatkaa talviharjoittelua loppukevään treenaten kahdesti viikossa Tiistaisin ja Torstaisin. Ohjelmaan mahtuu myös Futsalia, 4-divisioonan viimeiset pelit ja sijoitusottelut sekä helmikuun alussa "leikkimielinen" futsal-turnaus. Seuraava isonkentän peli pelattanee Lauantaina 24. helmikuuta Tikkurilassa. Vastustaja on vielä tässä vaiheessa auki.

#51 Niko

SULJE