2-4 80' KoiPS 2

2-5 85' KoiPS 2

Kotilainen

To Lahti

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen Puolustajat: Pasi Eskelinen, Vladimir Pöyhönen, Henri Hietala, Konsta Vesterinen, Niko Tuononen

Keskikenttä: Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi, Mikael Lepistö, Lassi Järvinen, Ville Vitikka, Tommi Lahti

Hyökkääjät: Aapo Kotilainen, Tommi Kumén, Juho Isohanni, Ville Hellén

Erotuomari: Tuomas Bergström

KoiPS pelasi (melko) härskiä peliä

RiRa Ug:n ja KoiPSin kakkosjoukkueen tiistaisesta ottelusta riittää keskusteltavaa vielä pitkään. Ensinnäkin säätila: Helle oli yltynyt elokuun toisella viikolla melko kovaksi ja tuulettomissa otteluissa pelattu ottelu jäi monille mieleen yhtenä näännyttävimmistä peleistä. Toiseksi ottelun tapahtumat: RiRan alussa hankkima 2-0 johto kuihtui pelaajien mukana toisella puoliajalla peräti 2-5 tappioksi. Kolmas ja varmasti eniten keskustelua herättävä asia oli KoiPSin käyttämä runsas edustusjoukkueen pelaajien määrä kakkosjoukkueen pelissä.

Ottelun alussa KoiPS oli omien nettisivujensa mukaan hätää kärsimässä ja RiRa iskikin 15 minuutin aikana kaksi maalia. Ensimmäinen maali syntyi, kun Juho Isohanni lähetti pystysyötön, jossa löysästi pelannut KoiPSin puolustaja päästi Aapo Kotilaisen karkumatkalle. Aapo sijoitti varmasti (kerrankin) pallon ohi KoiPSin maalivahdin. Toinen maali oli RiRan vapaapotkun jälkitilanteesta syntynyt erikoistilannemaali. Konkaripuolustaja Pasi Eskelinen antoi keskialueen vaparin rankkarialueelle, jossa kärjessä poikkeuksellisesti aloittanut Henkka Ikonen voitti pääpallon ja pääsi jatkamaan pallon aivan päätyrajan tuntumasta maalin eteen, josta Juho siirsi pallon tyhjään maaliin.

Maalien lisäksi RiRalla oli muutama paikka lisämaaleihin, joista paras syntyi, kun laidasta tullut keskitys/kulmapotkusta tullut keskitys?? tavoitti  Antti Ahjoniemen takatolpalta. Antin jatko kuitenkin niukasti yli maalin.

KoiPS pääsi otteluun paremmin mukaan ja RiRalle tuntui riittävän 2-0 johto. Tästä syystä RiRa ehkä vetäytyi liikaa ja antoi KoiPsille joitakin saumoja hyökkäyksiin. Valtaosa hyökkäyksistä kuitenkin pysäytettiin viimeistään puolustuksessa. Puolustuksessa vahvasti häärineet Pasi Eskelinen, Henri Hietala ja yllätysvetona puolustajan tontilla pelannut Niko Tuononen, katkoivat peliä varmasti.

Toisen puoliajan lopussa KoiPS pääsi RiRan kannalta valitettavasti otteluun mukaan, kaventamalla RiRan tapaan vapaapotkun jälkitilanteesta numeroiksi 2-1.

Puoliajalla alkoi tapahtua kummia. Kun RiRan pelaajat tankkasivat nestettä ja yrittivät palautua ensimmäisestä puoliajasta, pallotteli KoiPSin kentän laidalta ensimmäisen puoliajan seurannut pelaajisto jo kentällä. Näytti siltä kuin KoiPSilla olisi ollut pelissä kaksi eri joukkuetta. Ja näinhän asia lopulta olikin. Erään KoiPSin pelaajan sanojen mukaan toisella puoliajalla pelanneista KoiPSin pelaajista muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta kaikki olivat edustusjoukkueen pelaajia. Koska KoiPSin edustusjoukkueella oli ollut edellisellä viikolla ottelutauko, pääsi se hyödyntämään sääntöä, jonka mukaan saman seuran alemman divisioonan joukkueessa voi pelata edustusjoukkueen pelaaja/pelaajia, jos otteluiden välissä on 8 vuorokautta.

Toisen puolisko olikin täysin KoiPSin ja RiRa joutui vetäytymään omalle alueelleen täydellisesti. RiRan puolustus kesti toisella puoliajalla 20 minuuttia, mutta 65 peliminuutin kohdalla se murtui ja KoiPS iski tasoituksen. Tästä noin viiden minuutin välein KoiPS siirtyi maali kerrallaan lopulta voittoon maalein 2-5. KoiPSin maaleissa mielenkiintoista oli se, että niistä 3 tuli kuudentoistarajan takaa tulleista kaukolaukauksista. Kaikki laukaukset olivat upeaa katsottavaa ja RiRan pelaajat voivat ottaa mallia siitä, että laukaukseen ei tarvitse aina laittaa kaikkea koivesta löytyvää voimaa, vaan kohtuu kova sijoituskin usein riittää. Yksi KoiPSin maaleista syntyi rankkarista, jonka aiheutti Severi kaatamalla KoiPSin pelaajan rankkarialueen sisällä.

RiRan miehistö harveni pelin aikana valitettavasti. Konsta Vesterinen teloi ilmeisesti oman managerin potkusta nilkkansa melko pahasti ja jätti ottelun tuskaisena kesken jo alkuvaiheessa. Ja pahalta näytti myös Henkan tilanne, kun kevätkauden lopussa kevyesti murtunut nilkka kipeytyi ottelussa jälleen. Myös Henkka jätti kentän vaivoineen. Ja jottei Nikolla olisi peliä ilman vammoja, niin tänään pelin lopussa meni sitten viime pelissä menneen etureiden jatkoksi vasen nivunen. Jos sitä vaan viittis joskus venytellä.

Yleensä selvästi hävityn pelin jälkeen voi helposti myöntää vastustajan olleen parempi. Tässä ottelussa asian myöntäminen on kuitenkin vaikeaa. Ottelussa pelasi oikeastaan kolme joukkuetta joista paras oli KoiPS, toiseksi paras RiRa Ug ja huonoin KoiPS 2. Runsaista rikkeistä huolimatta pelaajien otteet pelissä olivat siistejä, mutta KoiPSin voidaan katsoa pelanneen melko härskiä peliä, juoksuttamalla 5.divisioonan peliinsä 4. divisioonan joukkueen. Ei siinä mitään, kaikkihan meni täysin sääntöjen puitteissa. Keskustelua herättää kuitenkin varmasti se, että oliko KoiPSin temppu täysin tarpeellinen ja liikuttiinko siinä jo Reilun pelin sääntöjen (jos sellaisia on olemassakaan) niin sanotulla harmaalla alueella. Olisiko esimerkiksi riittänyt, että kakkosjoukkuetta olisi täydennetty edarin pelaajilla sen verran, että joukkue olisi ollut iskukykyinen.

Ainakin RiRa murskattiin toisella puoliajalla totaalisesti, helteestäkin uupuneet pelaajat olivat KoiPSin tuoreiden edaripelaajien edessä täysin voimattomia. Mielenkiintoista nähdä saako KoiPS 2 muista syksyn peleistään montaakaan pistettä vai jatkaako se kevään kaltaista heikkoa menestystään. Oletuksena on, että KoiPS ei jatkossa pysty vastaavanlaista edaririnkiä kakkosen peleihin tuomaan ja syyskuussahan ylemmän divisioonan pelaaja ei saa enää alemman divisioonan peleissä pelata. Tässä tapauksessa RiRa Ug voi huonoimmassa tapauksessa olla ainoa joukkue, joka KoiPSille syksyllä pisteet menettää. RiRa antaa sarjassa muille 3 pistettä tasoitusta.

Se nyt varmasti on jo kaikille tullut selväksi mitä kirjoittaja ajattelee eilisestä pelistä ja muutenkin pelaajien mielialat ottelun jälkeen olivat hyvinkin hölmistyneitä. Sinänsä ottelua ei kannata jäädä enää miettimään, koska se on nyt pelattu ja hävitty, mutta spekulointi ja keskustelu tästä ottelusta jatkuu varmasti vielä jonkin aikaa.

Jos KoiPS varasti RiRan syyskierroksen ensimmäisessä kotiottelussa shown, niin huomioitakoon RiRan joukkueesta muutamia seikkoja. 1) Juho jatkoi hyviä otteitaan hyökkääjänä ja iski jälleen tehot 1+1. Nyt Juholla koossa syyskaudelta jo tehot 2+2. Juho on menossa kovaa vauhtia pistepörssin voittoa. 2) Aapo osui maalipuiden väliin! Useista maalipaikoistaan huolimatta (etenkin Luopioita vastaan) Aapo oli tätä ennen osunut maaliin kesäkuun ensimmäisenä päivänä PuMia vastaan. Siitä se lähtee Ape! 3) Tommi Lahti nukkui pommiin ennen ottelua ja saapui paikalle noin 10 minuuttia myöhässä. Tämä kyllä helteen lisäksi näkyi heinäkuussa suurta juhlapäivää viettäneen Tommin otteissa. Kolme KoiPSin maaleista tuli niin sanotulta Tommin tontilta, puolustuksen edestä. Ei sillä, että Tommi olisi maalien aikana kentällä ollut aina, mutta lähinnä sillä, että Tommin puute pelistä tai vähän normaalia huonompi pelipäivä vaikuttaa melko paljon joukkueen peliin. 4) Myönnettäköön, että itse olin hyökkääjänä pelatessa todella mitätön ja samahan on jatkunut koko kauden. Ei oikein saa minkäänlaista riemua siihen pelaamiseen siellä hyökkääjänä. Täytyy miettiä onko asialle tehtävissä jotain. Nyt on onneksi leveyttä ringissä ja vaihtoehtoja hyökkääjiksi vaikka kuinka paljon. Mutta se siitä pelaajamanagerin tuskaisesta avautumisesta.

Seuraavat tapahtumat: Ensi viikolla: Ke 15.8 Klo 19.30 Treenit Hämeenkylässä. Ne ketkä jaksoivat lukea raportin loppuun asti saavat nyt palkinnon. Tuokaapahan omat juomapullot messiin treeneihin, koska kenelläkään autolle olleelle ei pullot pelin jälkeen kelvannut, joten ne lähti Severin mukana vaikkapa ravustamaan .

Seuraava peli Pe 17.8. Klo 19.35 Kalevan urheilupuiston tekonurmella. Toivottavasti ei oo keihäskisa kesken tekonurmella sentään ;D