SULJE

Pe 25.5.2007 klo 18.00 Rajatorpan koulu, Vapaala

5. divisioona

RiRa Ug - NJS 2

3-0 (1-0)

1. puoliaika 

1-0 Tuomela

2. puoliaika

2-0 Tuononen (Kapanen)

3-0 Isohanni (Vesterinen)

 

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Pasi Eskelinen, Mikael Lepistö, Henri Hietala

Keskikenttä: Tommi Lahti, Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi, Sauli Tuomela (1+0), Konsta Vesterinen (0+1), Tommi Kumén, Lassi Järvinen, Toni Kapanen (0+1), Ahmad Al-Taee

Hyökkääjät: Niko Tuononen (1+0), Juho Isohanni (1+0), Aapo Kotilainen, Ville Vornanen, Ville Hellén

 

Erotuomari: Nils Lemström

Voitto ilman epäselvyyksiä

 

RiRa Underground katkaisi sarjan viidennessä pelissään voitottoman putkensa ja päätti samalla n. 290 minuuttia kestäneen maalittoman kautensa, kukistamalla Nurmijärven jalkapalloseuran kakkosjoukkueen maalein 3-0. Ottelun tuoksinassa, ei paremmasta joukkueesta kentällä ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.  RiRan maalittoman putken katkaisi ensimmäisellä puoliajalla Sauli Tuomela komealla vapaapotkullaan ja toisella puolella iskivät Niko Tuononen ja Juho Isohanni vielä maalit mieheen. Lopputulos 3-0 oli otteluun tapahtumiin nähden täysin oikeutettu.

 

RiRa Underground ja NJS 2 Lähtivät otteluun sarjan aikaisempien pelien valossa samoista lähtökohdista. Molemmilla oli neljästä pelistä kerättynä 4 pistettä, kaksi tappiota, yksi tasapeli ja yksi voitto. RiRaa oli hyvistä tai vähintäänkin kohtuullisesta pelistä huolimatta, vainonnut epäonni maalinteossa ja joukkue oli pelannut maaleitta viimeiset kolme ottelua. RiRan ainoa voitto oli saavutettu sarjajumboksi juuttuneesta KoiPSin kakkosjoukkueesta ja NJS 2 oli voittanut KP-75 Kotiparturit maalein 5-1.

 

Ottelun alussa RiRa otti pelin ohjat käsiinsä selkeästi. Hyökkäyksiä syntyi ja palloa pelattiin hyvien syöttöyhdistelmien ja välillä pitkien syöttöjen kautta ylöspäin. NJS:n puolustus oli siinä määrin helisemässä, että joutui rikkomaan RiRan pelaajia alussa useaan otteeseen. Paras paikka siunaantui Niko Tuonoselle, joka sai pallon oikealta laidalta itselleen boksin sisällä, suojasi tilanteessa hyvin palloa ja pääsi kääntymään ja laukomaan kohti NJS:n maalia. Laukaus jäi kuitenkin suutariksi ja NJS:n maalivahti poimi pallon helposti hyppysiinsä.

 

Edellisissä otteluissa puolustuksessa loistanut Sauli Tuomela, oli nostettu keskikentälle, tuomaan lisää voimaa hyökkäyksiin. Sauli aloittakin energisesti taistellen ja hankki RiRalle vapaapotkun kuudentoistarajalta ja asettui itse vapaapotkua laukomaan. Sale laukoi vaparista pallon voimalla ja pallo upposi vastustamattomasti NJS:n maalivahdin käsien kautta/mukana maaliin. Sale veto suuntautui ylös, mutta ei aivan maalin nurkkaan, joten maalivahti ehti tilanteeseen vielä mukaan. Laukaus oli kuitenkin niin kova, että sen mukana upposi maaliin pallon lisäksi myös NJS:n maalivahti. Peli jo varhaisessa vaiheessa RiRalle 1-0 ja ainakin maaliton kausi oli saatu päätökseen.

 

Sale tykittää

 

Tästä RiRan peli vain piristyi ja sen peli vyöryi ahdingossa olleen NJS:n maalia kohti. Keskikentän voimahahmo Henkka Ikonen oli päästä karkuun NJS:n puolustukselta, mutta viime hetkellä NJS:n puolustaja tylysti rappasi Henkan kumoon. Aivan selkeä keltaisen kortin paikka, mutta RiRan harjoitusottelutkin tuomaroinut Nisse, ei tilanteesta varoitusta antanut. Tilanteesta seuranneessa vapaapotkussa Pasi Eskelinen tuli Saulin avuksi juonimaan vaparia, mutta pieni siirto oli heikko ja tilanne kuivui kokoon.

 

RiRan nopeat kärjet Niko Tuononen ja Juho Isohanni saivat hyvällä liikkeellään NJS:n puolustajat vapisemaan ja pääsivät useaan otteeseen vaarallisiin tilanteisiin tai ainakin tilanteiden alkuihin. Niko pelattiin oikealta läpi, mutta Niko yrittäessä kesyttää palloa, se karkasi joka kosketuksella aina vaan kauemmaksi ja kauemmaksi, lopulta aina päätyrajan yli ja tämä puolittainen läpiajo kuivui kasaan. Seuraavaksi Niko pääsi jälleen oikealta irtautumaan NJS:n hataralta puolustukselta ja syötti pallon maalin eteen nousseelle Juholle, jonka jatko vaikeaan syöttöön ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ja jälleen seuraavassa tilanteessa Niko pääsi oikealta tulemaan kohti NJS:n maalia, ohitti yhden NJS:n pakin ja laukoi kerrankin terävästi kohti ylänurkkaa. NJS:n maalivahti suoritti kuitenkin upean dyykkauksen ja sai torjuttua tilanteen kulmaksi.

 

Paine sen kun jatkui ja seuraavaksi Niko ja Juho löysivät toisensa. Keskikentällä Henkka ja Tommi Lahti saivat taisteltua pallon Nikolle, joka pienellä siirrolla jatkoi pallon vauhdissa olleelle Juholle, joka pääsi etenemään vasemmalta puolittain karussa, kohti NJS:n maalia. Juho päätti tilanteessa luottaa tarkkuuden sijasta voimaan ja laukoi kovan vedon, joka RiRan harmiksi pamahti vain NJS:n maalin ylärimaan ja siitä yli päätyrajan. Näistä kaikista paikoista olisi RiRa ainakin yhden maalin ansainnut, mutta maalejahan ei ansaita vaan ne pitää tehdä. Numerot sitkeän nihkeästi RiRalle vain 1-0.

 

RiRa oli jälleen saanut otteluun maksimi määrän pelaajia eli 18. Paikalle myöhässä saapunut Haidar Al-Taee jouduttiin pudottamaan kokoonpanosta, listan ollessa jo täynnä. Vaihtoruletti aloitettiin ja kentälle saatiin tuoreita jalkoja. Tässä tilanteessa ehkä nähtiin lukuisten vaihtopelaajien tuomat huonot puolet. Vähitellen vaihtojen jälkeen RiRan peli vaimeni ja NJS sai tahtonsa läpi ja RiRa alkoi pelaamaan NJS:n tahdissa. Puoliajan loppu mentiinkin selvästi tasaisemmissa merkeissä, ilman merkittävämpiä pelitapahtumia ja tauolle mentiin RiRan johtaessa peliä 1-0.

 

Puoliajalla vaihtoon otettiin keskikentällä jälleen loistavasti pelannut Henkka, jolle haluttiin saada lepoaikaa. Tämä vaihto muiden vaihtojen ohessa tuntui hyydyttävän RiRan pelin täysin ja toisen puoliajan aluksi RiRa joutui todella ahtaalle. NJS sai vaarallisilla keskityspalloilla pelitilanteista, kulmista ja vapaapotkuista todella uhkaavan näköisiä tilanteita RiRan maalille ja RiRan pelaajat olivat täysin ymmällään. RiRa joutui rikkomaan useaan otteeseen NJS:n pelaajia ja se saikin vaarallisimmat tilanteet juuri vapaapotkuista. Yhdestä vapaapotkusta pallo pelattiin maalille, josta se oli lähellä mennä RiRan maaliin. Vain hyvä tuuri ja maalitolppa estivät NJS:n tasoitusmaalin.

 

RiRan vaihtopenkillä reagoitiin tilanteeseen heti ja kentälle pyrittiin saamaan sama kokoonpano, millä ottelu oli aloitettu. Henkka laitettiin takaisin omalle paikalleen ja Henkkaa tuurannut Sauli siirrettiin takaisin ylemmän keskikentän paikalle. Antti Ahjoniemi palautettiin oikean laitapelaajan paikalle, ja kun kärkeen laitettiin vielä Niko, oli kentällä pääpiirteissään avauskentällinen.

 

Kentältä poimitttua: Valmennuskaksikon saumatonta yhteistoimintaa: Vornanen: "Niko nyt pitää kyllä tehä jotain muutoksia tähän" Niko: "Okei, Vornanen alotetaan ne muutokset susta"

 

RiRan onneksi tämä valmennuksen nopea herääminen tilanteeseen riitti ja NJS saatiin jälleen tanssimaan RiRan pillin mukaan. Peli kääntyi takaisin RiRalle ja se aloitti lisämaalien metsästämisen. Tänään vihdoinkin todella kovalla pelipäällä ollut Niko toi hyökkäykseen selkeästi lisää voimaa (lähinnä pelillistä) ja yhdessä Ville Vornasen ja Saulin kanssa alkoikin tilanteiden rakentelu ja 2-0 maalin metsästys.

 

RiRa oli todella lähellä lisämaalia, kun Niko katkaisi NJS:n syötön puolessa kentässä ja ohitti NJS:n hitaan puolustajan heittämällä. Niko vain tökkäsi pallon pakin edelle ja juoksi tästä ohi ja oli puolittain karussa. Yksi NJS:n puolustaja ehti kuitenkin vielä häiritsemään Nikoa ja Niko syötti tilanteeseen mukaan nousseen Vornasen täysin vapaaksi. Vornanen yritti tilanteessa suoraa vetoa syötöstä, joka kuitenkin epäonnistui ja Vornaselle tyypilliseen tapaan lähti taivaan tuuliin.

 

Kun vaihtopenkillä vielä harmiteltiin tuhlattua tilannetta tuli RiRa jälleen. Vasemmalla laidalla NJS:n syöttö katkaistiin ja vasemapana linkkinä pelannut Toni Kapanen pääsi haastamaan NJS:n puolustajaa. Kerrankin Kapasen pieni kikkailu kannatti ja Kapanen sai pelattua itselleen tilaa keskitykseen. Keskitys lähti ja NJS:n puolustuksen taakse hiipinyt Niko odotti palloa takatolpalla. Niko keskittyi saamaan tilanteessa palloon puhtaan osuman ja sellainen tulikin. Nikon ohjaus ei jälleen aivan nurkkaan mennyt ja NJS:n maalivahti sai kätensä väliin tähän palloon. Ohjaus tuli kuitenkin niin läheltä ja oli sen verran kova, että pallo ja NJS:n maalivahti painuivat toistamiseen verkon perukoille. Olipahan hieno maali ja olipahan aivan loistava keskitys Kapaselta, joka on pikku hiljaa pääsemässä kiinni miesten pelien tahtiin. Vihdoin RiRa sai tehtyä myös pelitilanne maalin. Edellisestä pelitilannemaalista taisikin olla aikaa jo yli 300 minuuttia. Kaikki putket päättyvät joskus ja tänään päättyi RiRan maaliton putki. Ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia ja peli oli RiRalle 2-0.

 

 

NJS:llä naksahti tässä vaiheessa selässä todella pahasti ja se lopetti maalin jälkeen pelaamisen lähes kokonaan. Myös turhat kuittailut RiRan vaihtopenkille, sen tuulettaessa villisti 2-0 johtomaalia, kertoivat, että NJS oli tässä vaiheessa lyöty myös henkisesti. RiRa hyökkäsi nyt usean miehen voimin läpi lannistuneen NJS:n. Niko, Tommi L, Sauli, Henkka ja Antti pyörittivät peliä varsin mallikkaasti, mutta viimeinen silaus hyökkäyksistä puuttui. Niko ja Henkka pääsivät muutamaan otteeseen koittamaan vetoaan, mutta aina vedot jäivät löysiksi ja ne olivat maalivahdille niitä kuuluisia marjoja, ehkä tässä tapauksessa, jopa omenoita.

 

Seuraavassa tilanteessa oli lähellä, ettei RiRa menettänyt, sen tällä hetkellä tärkeintä pelaajaa loukkaantuneiden listalle. Saulille pelattiin läpisyöttö ja vastaan rynnännyt NJS:n maalivahti niittasi Saulin aika härskin näköisesti kentän pintaan. Molemmilla oli tilanteessa kova vauhti ja tuskin kumpikaan mitään tahallaan yritti, mutta silmään pisti, että NJS:n maalivahti tuli tilanteeseen molemmat polvet edellä. Polvi/Polvet iskeytyivät ikävästi Salen palleaan ja Sale jäi tuskaisena kierimään kentälle. Onneksi Salesta lähti vain ilmat pihalle ja mitään vakavampaa tilanteessa ei käynyt. Tuomari kunnioitti tilanteessa maalivahdin koskemattomuutta ja ei viheltänyt tilanteesta rankkaria.

 

Hyökkäyksessä Juho pääsi muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Ensin NJS:n puolustus tunaroi omalla alueellaan lähellä maalia suoraan Juholle, jolla oli edessään tyhjä maali. Jollain konstilla Juho onnistui vetämään maalin nurkkien sijasta keskelle maalia ja hämähäkki maalivahti ehti käsineen pallon tielle. Lopulta Juhokin onnistui, kun hyökkäyksen päätteeksi Konsta Vesterinen pelasi pallon Juholle joka sijoitti pallon hallitusti takanurkkaan. Juholle varmasti helpottava avausosuma, kaikkien tuhlattujen paikkojen jälkeen. Toivottavasti tämä oli nyt se ketsuppipurkin korkkaus ja maaleja alkaa jatkossa tulla solkenaan.

 

Lopussa Niko vaihtoi roolia Riipilän Inzaghista, Riipilän Gattusoksi ja katkoi keskialueella NJS:n syöttöjä ja suoritti hyviä pallonriistoja. Muutenkin RiRa siirtyi hiukan varmistelemaan selvää johtoasemaansa ja NJS:n annettiin pyöritellä palloa keskialueella. Vielä aivan loppuhetkillä NJS sai yhden vaarallisen laukauksen, joka meni niukasti RiRan maalin yli. RiRa vastasi tähän, kun Niko pelasi pitkällä syötöllä yllättäen kärkeen ehtineen Tommi Lahden puolittain läpi, mutta Tommin viimeistely ei tuottanut RiRalle neljättä maalia. RiRalle lopulta puhdas 3-0 voitto.

 

RiRa nappasi tärkeän voiton ja helpotti maalinteon tuskaansa tekemällä kolme maalia vastustajan verkkoon. Maalinteko-ongelmien ratkeamisesta ei kuitenkaan totisesti voida puhua. Kuten raportista voidaan lukea, oli tilaisuuksia lisämaaleihin useita ja vain RiRan huono viimeistely esti NJS:n teurastumisen tänään. Ei voi kuin ihmetellä, miten tämä NJS on voinut voittaa KP-75 Kotiparturit 5-1. Kotiparturit, jotka voittivat RiRan 2-0 ja pelasivat sarjakärki FCD:n kanssa tasan, oli selkeästi hyvä ja pelaava joukkue. Selitys löytynee taas siitä, että Kotiparturit on pelannut vajaalla tai NJS:llä on ollut joku täysin eri porukka pelaamassa ottelua. Tänään melko iäkkäistä pelaajista koostuneen NJS:n peli oli huonoa ja RiRalla ei ollut yhtä heikkoa jaksoa lukuun ottamatta pelissä mitään hätää. Toistaiseksi RiRan voitot sarjassa ovat tulleet selvästi heikommista vastustajista ja peleistä joissa maalipaikkoja on ollut varaa tuhlailla. Tiukemmissa ja kovemmissa peleissä pitää alkaa osumaan tolppien väliin huomattavasti paremmalla prosentilla, jos mielitään ottaa niistä peleistä pisteitä. Puolustus oli tänään taas varma ja se hoiti kaikki NJS:n lähentelyt tyylikkäästi ja nolla pysyi jälleen omassa päässä.

 

Pelaajista tänään parhaimmistoa olivat selkeästi keskikentän kolmikko Antti, Tommi L ja Henkka. Henkan yllättävänkin suuri vaikutus peliin nähtiin toisen puoliajan aluksi, kun Henkka otettiin hetkeksi huilimaan. Koko ottelua edeltäneen yön pelaajamanageri Nikoa valvottanut päätös nostaa Sauli pelaamaan puolustuksen sijasta ylemmäs kannatti ja Saulin esitykset olivat jälleen vahvoja ja kruununa Saulilla hieno vaparimaali. Kärjessä Niko ja Juho pelasivat tänään loistavasti ja Niko oli monessa mukana. Niko ja Juho liikkuivat kärjessä hyvin ja mikä tärkeintä molemmat saivat tehtyä yhden maalin. Selvästi eniten otteitaan parantanut pelaaja oli Toni Kapanen, joka on vähitellen pääsemässä turhasta kikkailusta eroon, ainakin osittain, ja pääsee käyttämään osaamistaan nyt joukkueen eduksi. Näiden pelaajien lisäksi erityismaininnan ansaitsee koko ottelun pelannut puolustuskolmikko. Pasi Eskelinen, Henri Hietala ja Mikael Lepistö. Baisi pelasi keskellä järkähtämättömän rauhallisesti tekemättä pelissä yhtään virhettä. Hietala ja Migu avasivat tänään peliä hyvin ja toisella puoliajalla vasemmalta laidalta vyöryneet NJS:n hyökkäykset pysähtyivät joka kerta Migun liukutaklaukseen tai muuten varmaan pallonriistoon.

 

Ottelun jälkeen oli mukava lähteä viettämään saunailtaa Myyrmäki-hallille. Voitetun ottelun jälkeen tunnelma oli luonnollisesti katossa ja ilta päättyi ravintola Red Onionin pyörteisiin. Kukaan ei tiettävästi hyytynyt kesken matkan, mutta illan ainoa ulosajo nähtiin, kun Dondon poke näytti Aapolle punaista korttia ja Aapo joutui poistumaan ravintolasta. Mutta eiköhän sitä taas tulevalla viikolla selviä mitä kaikkea sitä on illan aikana tapahtunutkaan.

 

Voitto tuli ja RiRalla on nyt kassa viidestä pelistä 7 pistettä ja sijoitus tasaisessa sarjassa on tällä hetkellä viides. Toiseen sijaan matkaa on vain kaksi pistettä. Ensi viikolla kohdataan perjantaina Kivenlahdessa Punainen mylly, joka on kerännyt otteluistaan myöskin 7 pistettä. Toivottavasti voittojen tiellä jatketaan myös silloin.

 

 

 

SULJE