SULJE

Ma 03.09.2007 klo 18.00 Rajatorpan koulu

 

5. divisioona

RiRa Ug - PuM

1-1 (1-0)

1.puoliaika

1-0 Isohanni (Vornanen)

2.puoliaika

1-1 90' PuM

 

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Sauli Tuomela, Pasi Eskelinen, Henri Hietala

Keskikenttä: Mikael Lepistö, Tommi Lahti, Henkka Ikonen, Lassi Järvinen, Niko Tuononen, Ahmad Al-Taee, Haidar Al-Taee,

Hyökkääjät: Ville Vornanen (0+1), Juho Isohanni (1+0)

 

Erotuomari: Esa Markkanen

 

Hiljaiseksi veti, kaikesta huolimatta

 

RiRa Underground venyi syyskauden viidennessä kohtaamisessa tasapelin Punaista Myllyä vastaan. RiRa oli ottelussa täysin hädässä, mutta pystyi jälleen käyttämään syyskauden tavaramerkkiään, vastaiskuja hyväkseen ja siirtyi niistä ensimmäisellä puoliajalla johtoon. PuM painoi vimmatusti kohti RiRan maalia ja hetken näytti jo siltä, että RiRan taistelu riittää ottelussa voittoon. Kymmenen sekuntia ennen loppua nähty PuMin keskikenttämiehen huikea yksilösuoritus, haltuunotto ja veto ilmasta, antoivat PuMille ansaitun tasoituksen.

 

RiRa Ug:lla on syyskaudella ollut huomattavasti enemmän vaikeuksia saada otteluihin vaihtomiehiä. Epäonnea on ollut loukkaantumisten suhteen ja lisäksi muutama kaveri on poistunut ringistä kaikessa hiljaisuudessa. Maanantain peliin Punaista myllyä vastaan RiRa sai vaihtomiehiä kaksi. Flunssa-aalto ja useat yhteensattumat verottivat tällä kertaa pelaajarinkiä. Koska kuntoa ei ole, niin pelaajia tarvittaisiin usein vaihtopenkille viitisen kappaletta, että peli saataisiin menemään samalla iskulla läpi koko ottelun.

 

Ottelu pääsi alkamaan hivenen myöhässä, kun ottelun päätuomari Esa Markkanen saapui otteluun noin 5 minuuttia myöhässä. No hyvä kun saapui. Markkanen vihelsi muuten joukkueiden kevätkierroksen kohtaamisen, jossa RiRa oli parempi maalein 2-3.

 

Ottelu alkoi PuMin hienoisella hallinnalla. RiRa kuitenkin pysyi hyvin PuMin vauhdissa ja sai aikaiseksi omaakin peliään. PuMin melko hyökkäysvoittoiselta vaikuttanut taktiikka tuotti RiRan puolustukselle ja keskikentälle hiukan päänvaivaa. Keskikentällä pelaajien piti valita, joko puolustaminen tai hyökkääminen. RiRassa puolustavan linkin roolin otti Niko Tuononen ja hyökkäävän linkin roolin tutusti itselleen otti Ahmad Al-Taee. Keskikenttää miehittivät flunssainen/bulgarialaistunut Henkka Ikonen ja ikisukittaja Mikael Lepistö.

 

PuM pelasi jo kevätkierroksella RiRaa vastaan melko rohkeaa peliä ja se onkin tasaisessa sarjassa tuottanut tulosta. PuMilla on sarjassa toisiksi eniten tehtyjä maaleja ja puolustuspääkin on pitänyt kiitettävästi. Joukkue on myös välttynyt murskatappioilta.

 

PuMin hyökkäävä taktiikka ja melko ylhäällä pelannut puolustuslinja, antoi RiRalle mahdollisuuden vastaiskuihin. PuMin paitsioansa, joka oli lähinnä yhden miehen yritys nostaa linjaa, ei koko linjan yhtenäinen toiminta, petti ottelussa useaan kertaan. RiRan kärkkäät ja nopeat hyökkääjät käyttivät tätä PuMin pelin suurinta heikkoutta hyväkseen surutta. Myös puolustukselle ja keskikentälle oli annettu ohjeet pitkien syöttöjen kokeilemisesta.

 

RiRa pääsikin käyttämään syyskauden terävintä asettaan vastaiskuja ja Juho Isohannia hyväkseen, kun pallo ajautui toiselle kärkimiehelle Ville Vornaselle, joka jatkoi pienelle siirrolla pallon Juholle, joka teki ehkäpä yhden UG:n kauden hienoimmista maaleista, yhdessä Sauli Tuomelan ja Henkka Ikosen vaparimaalien kanssa. Juho nosti pallon todella kaukaa yli liikaa vastaa tulleen maalivahdin, ja kun pelaajat vielä pidättelivät hengitystään, oli pallo painunut PuMin verkkoon. RiRa siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ja jälleen hivenen vastoin ottelun kulkua. Tämähän on ollut RiRalla tapana jokaisessa syyskierroksen ottelussa, nöyryyttää hallitsevaa vastustajaa vastaiskumaaleilla.

 

 

Loput ensimmäisestä puoliajasta olivat RiRalle vaikeita ja se jäi pelin tekemisessä vahvasti PuMin jalkoihin. PuM pääsi vyöryttämään hyökkäystään muutaman kerran laajalla rintamalla, kun sen hyökkäys eteni ensin toisesta laidasta ja sitten pallo pelattiinkin jo toiseen laitaan. RiRan puolustus joutui liikkumaan hankalasti poikittain ja vain linkkien hyvä ja maltillinen työnteko alaspäin auttoi RiRaa pysymään kasassa. Kun puolustuksen keskellä pelasi jälleen kovalla itseluottamuksella pelaava Sauli, oli homma vielä jotenkin RiRan hanskassa, PuMin vahvoista otteista huolimatta.

 

Puoliajalle ottavan osapuolen RiRan johtoasemassa 1-0.

 

Toinen puoliaika totisesti näytti sen miksi peleissä pitäisi olla aina riittävästi vaihtomiehiä. Flunssasta kärsinyt Henkka pyysi vaihtoa keskikentältä ja samaan aikaan Migu oli keskikentällä loukannut selkänsä ja ei pystynyt pelaamaan. Vaihtomiehiä tässä vaiheessa RiRan penkille jäi 1 pelikelpoinen ja 1 puolikuntoinen. Kaiken lisäksi useat kentällä olijat puuskuttivat jo melkoisesti. PuMin vaihtopenkki pursuili vaihtomiehiä ja tästä voitiinkin aavistella, että jälleen jouduttaisiin kovaan puolustustaisteluun ottelun toisella puoliskolla.

 

Toinen puoliaika oli RiRan kannalta pelottavan näköistä. PuM hallitsi peliä vahvasti ja RiRan pelaajat alkoivat keskikentällä olla todella väsyneitä. Jopa joukkueen kovakuntoisin pelaaja Henkka puuskutti keskikentällä, huolimatta viikon mittaisesta harjoitteluleiristä Bulgarian auringossa. Vielä tätäkin väsyneemmältä vaikutti Haidar Al-Taee, joka vei itseltään voimia välillä hiukan turhan oloisesti liian ylhäältä karvaten. Sen sijaan keskikentän pohjalla Tommi Lahti pelasi järkevästi ja säästi kaikki voimansa kaksinkamppailuihin, joita Tommi jälleen mukavasti voittikin. Kun joku tässä väsymys vaiheessa kysyi tuomarilta ensimmäisen kerran, paljonko aikaa on jäljellä, tuntui vastaus, n. 20 minuuttia ikuisuudelta.

 

PuM sai hurjasti tilanteita ja puolittaisia tilanteita. Kulmat ja vapaapotkut aiheuttivat muutaman vaarallisen tilanteen RiRan maalille. Tämän lisäksi oikealta laidalta pirteästi nousuja tehnyt Ketuksi kutsuttu laituri, sai aikaan muutamia maukkaita tekopaikkoja RiRan puolustuksen keskustaan. Parhaan paikkansa PuM sai noin 75 minuutin kohdalla, kun sen pelaaja karkasi RiRan puolustukselta ja pääsi Severin kanssa vastakkain. Severi kuitenkin heittäytyi tilanteessa loistavasti poikittain ja PuMin karkulaisen veto alas kilpistyi Severin suojuksiin. Heti perään PuMin eksoottista osastoa edustan Dinga/Tinga pääsi Ketun syötöstä keskellä vetopaikkaan, mutta RiRan onneksi veto sivuttaisliikkeiseen palloon epäonnistui.

 

RiRa sai kaiken tämä hässäkän keskellä aikaiseksi yllättävänkin hyviä hyökkäyksiä. Hetken aikaa kärjessäkin pelannut Niko pääsi Henkan syötöstä karkuteille, mutta paskalla tsägällä pallo pomppasi Nikolta karkuun. Niko heittäytyi tilanteessa loppuun asti palloa yrittäen ja löi polvensa yhteen PuMin maalivahdin kanssa, joka aloitti lähinnä HYKSin synnytysosastolle kuuluvan vinkunan, joka jatkui vaikka rautapolvi Niko rehdisti pyysi maalivahdilta anteeksi, että yritti tehdä maalin. Vielä makoisampaan paikkaan pääsi Vornanen, joka Nikon korvattuaan karkasi PuMin puolustukselta ja oli sijoittamassa palloa maalin oikeaan alanurkkaan. Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Vornanen kertoi hänen vielä hieman uuden karhean nappiksensa ruopineen maata sen verran pahasti, että veto suuntautui ainakin viisi metriä ohi maalin. Olisipa ollut herkullinen paikka Vornaselle jatkaa syyskauden maalitehtailua ja viedä RiRa turvallisempaan 2-0 johtoon.

 

 

Kovasta taistelusta ja lähes loppuun asti kestäneestä RiRan tuurista huolimatta PuM nousi vielä tasoihin. RiRan titaanimuurin ohittamiseen vaadittiin tänään yhden pelaajan huikea yksilösuoritus. PuM pelaaja sai pallon aivan kuudentoistaalueenrajan tuntumassa ja neppasi pallon haltuunotosta kevyesti ilmaan samalla kääntyen. Tähän perään näyttävä Volley, jossa oli vieläpä mukavasti kierrettä. Vaikka Severi oli oikeassa kulmassa, ei vedolle yksinkertaisesti voinut mitään ja se painui vain 10 sekuntia ennen ajan täyttymistä RiRan verkkoon. Seuraavaan aloitukseen loppunut peli päättyi lukemiin 1-1. RiRan pelaajat pyörittelivät päätään epäuskoisina ja PuMin pelaajat olivat tyytyväisen näköisiä, että heille kuuluneista pisteistä tänään meni edes yksi.

 

 

RiRa saa jälleen kiittää hyvää onneaan ja antaa itselleen tunnustusta hienosta taistelusta, jonka ansiosta syyskaudella on pääosin pisteet napattu. Pisteitä on nyt kasassa viidestä pelistä 8, joka on kohtuullinen saalis, mutta huonommalla tsempillä peleistä vois olla kasassa, vain vaikkapa 3 pistettä. Oma peli on nyt syksyllä ollut äärimmäisen haavoittuvaa, ja kun vielä vaihtomiehien kanssa on ollut vaikeuksia, muutamissa otteluissa oltu todellisen ilotulituksen kohteena.

 

Erikoista, että vaikka tänään olisi jopa ansaittu takkiin oikeen kunnolla, yksi piste maistu juuri miltään. Tähän tietysti PuMin tasoitusmaalin syntyaika juuri ennen päätösvihellystä. Pelin jälkeen kävi mielessä muutama asia, miten ne 10 sekuntia olisi voitettu eduksemme ja vaikka jossittelu on sinänsä turhaa, otetaan ne tässä kuitenkin esille. Jotain voi aina oppia. Tapahtuma, jossa saatiin hyökkäysalueelta vapari. Peliaikaa oli jäljellä, ehkä 4 minuuttia ja PuMin pahin vaihe tuntui olevan jo ohi. RiRan pelaajien lönkötellessä ylöspäin, antoi Migu todella vaarallisen poikittaissyötön kohti toisella laidalla puolittain vapaana ollutta Ahmadia. Kaiken lisäksi Migu pelasi vaparin niin nopeasti, ettei koko joukkue ehtinyt siihen edes kunnolla reagoida ja PuM pääsikin tilanteesta nopeaan vastaiskuun, josta vielä selvittiin. Tilanteessa oleellista olisi ollut AJANPELUU. Tilanteessa olisi helposti saanut kulumaan vaikka minuutin, vaikka vaihtamalla vetäjää. Kun korttejakaan ei kenelläkään ollut, olisi vaikka voitu laittaa tuomarin kynä sauhuamaan. Pelin tuoksinassa ei tietysti kaikkea ehdi ajatella, mutta jos 1-0 johto paskalla pelillä on hallussa ja aikaa viisi minuuttia jäljellä, pitäisi pystyä joka tilanteessa ajattelemaan mahdollisimman rauhallisesti. Kaikki vaikuttaa kuitenkin kaikkeen ja loppujen lopuksi peli ei tähän ratkennut. Ja yhden pelaajan syyllistäminenkin on turhaa, mutta koska maalivahti haukutaan huonon pelin jälkeen, niin miksei kenttäpelaajatkin ;)

 

Parhaita tänään meillä Severi ja sitkeesti vääntäneet keskikenttämiehet. Kärjillä taas ainakin osittain tehot kohdallaan ja Juho ja Vornanen jatkoivat hyviä hyökkäyspään esityksiään. Puolustuslinjassa Sauli oli taas timanttia ja Baisin rauhallisuus oli jälleen joukkueelle iso etu. Sen sijaan Henri Hietala sortui liian usein melko luokattomiin syöttöihin (reisi vaivasi?) , joihin seuraavaan peliin odotellaan parannusta. Niko pelasi tänään melkeinpä neljää eri pelipaikkaa, jos lasketaan lopussa puolustuslinjan tueksi tuleminen. Aluksi linkkinä, puoliaikojen vaihteessa kärkenä ja lopuksi keskikentän keskustassa ja puolustuslinjan tukena. Vaikka Niko ei millään pelipaikalla loistanutkaan, oli mielenkiintoista nähdä kuinka tasaisesti mies veti paikalla kuin paikalla. (kai?) Sanasta höylä onkin Nikon kohdalla hiustenlähdön lisäksi tullut käyttökelpoinen sana myös pelikentällä.

 

Seuraava tapahtuma Keskiviikkona Hämis-treenit 19.30 alkaen. JA älkääpä unohtako viikonlopun historiallista ottelua, jossa RiRan historiajoukkue, kohtaa Seutulan nurmella RiRan (mahdollisesti) tulevaisuuden joukkueen Ug:n. Ottelu pelataan klo 13 alkaen ja ottelun jälkeen/illan aikana on tarkoitus lähteä rientämään toistaiseksi vielä tuntemattomaan paikkaan. Ug:ta on viime päivinä varoiteltu hämääntymästä mahdollisen hiukan iäkkäämmän vastustajan tuomasta hyvänolontunteesta ja Historic-RiRassa saatetaan vanhojen starojen lisäksi nähdä myös kovia featuring tähtipelaajia.

 

#51

 

 SULJE