RiRa Ug - HC Skavaböle ???

1-0 (1-0)

2.puoliaika

1-0 71' Vornanen (Vitikka)

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen , Puolustajat: Pasi Eskelinen, Markus Sjögren, Henri Hietala, Vladimir Pöyhönen, Arto Lindén, Sauli Tuomela

Keskikenttä: Niko Tuononen, Tommi Lahti, Mikael Lepistö, Ville Vitikka, Tommi Kumén, Lassi Järvinen, Antti Ahjoniemi, Olli Tuomela

Hyökkääjät: Ville Vornanen, Aapo Kotilainen, Juho Isohanni

Erotuomari: Matti Valenius

Voitolla sarjan kärkikahinoihin

RiRa Undergroundin ja HC Skavabölen välinen syyskierroksen kohtaaminen päättyi, ehkä hivenen yllättäen RiRan 1-0 voittoon. Yllättävää oli myös se, että RiRa hallitsi peliä läpi ottelun vähintäänkin hienokseltaan. RiRalla oli ainekset tehdä ratkaisumaali jo aiemminkin, mutta sitä säästeltiin aina 71 minuutille asti, jolloin vasemmalta tullut hyökkäys tuotti tulosta. Ville Vitikan hyvä taustanousu laidalta päättyi vähintäänkin yhtä hyvään keskitykseen, jonka maalin edustalta verkon perukoille jatkoi Ville Vornanen. Voitolla RiRa vahvisti asemiaan sarjassa keskikastin yläpuolella.

Joukkueiden välinen kevätkierroksen ottelu Hyrylässä päättyi Skavabölen 2-0 voittoon ja tämän voiton ja sarjasijoituksena perusteella Skavaböle lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. RiRa oli saanut jälleen täydet rivinsä koottua ja viime pelin aktiivisuusnotkahduksesta ei ollut tietoakaan. RiRa sai kokoonpanoluetteloon jo lähes totuttuun tyyliin täyden määrän pelaajia, siitä huolimatta että peräti neljä 5 joukkueen pelaajista oli matkoilla.

Ottelun alkuhetket edettiin RiRan komennossa. Se sai pidettyä palloa itsellään ja Skavaböle joutui hivenen vetäytymään puolustusasemiin tai ainakaan se ei juuri omaa peliään saanut rakenneltua. Hiukan yllättäen Skavabölellä viiletti kärjessä vain yksi pelaaja ja sen keskikenttä olikin vahvasti miehitetty ja RiRan hallinnasta huolimatta Skavaböle onnistui usein tilkitsemään puolustuksensa hyvissä ajoin.

RiRan peli tuntui kulkevan aina viimeiselle hyökkäyskolmannekselle saakka, jolloin siltä kovin usein loppuivat keinot puolustuksen lopulliseen murtamiseen. Ensimmäisen puoliajan paras pelaamalla saatu paikka syntyi, kun keskikentän vahvistus Olli Tuomela vapautti Aapo Kotilaisen puolittain irti vastustajistaan. Aapon viimeistely melko vaikeasta paikasta ei kuitenkaan onnistunut.

Skavaböle sai vaarallisimmat tilanteensa keskialueen vapaapotkuista, jotka heitettiin vaarallisesti RiRan boksiin ja joita se sai melko tiuhaan tahtiin ottelun aikana. Tässä piili ehkä myös yksi ottelun ratkaisseista seikoista. Skavabölen pelaajat olivat keskikentän taistelupalloissa usein jo valmiiksi hiukan kumarassa tai eivät ainakaan yrittäneet tosissaan hypätä pääpalloihin. RiRan hyvin palloista taistellut keskikenttä saikin melko usein kuunnella tuomarin pillin soittoa selkään menon kunniaksi. RiRan pelaajien hyvä asenne ykköspalloissa näkyi ehkäpä myös ihan aitoina rikkeinä keskikentällä, mutta ehkäpä vastaavasti Skavabölen pelaajien löysä meno ykköspalloihin näkyi muutamina turhina vapareina. Olihan Skavabölellä keskikentälle jonkunlainen pituusetu, puhumattakaan painoedusta.

Ensimmäisen puoliskon loppupuolella RiRa sai kulman vasemmalta puolelta, jota asettui antamaan Niko Tuononen. Kulma onnistui erinomaisesti ja kaarsi suoraan Ollin päähän. Ollin ja RiRan epäonneksi pallo kuitenkin osui Ollin puskusta vain maalin ylärimaan ja ottelun avausmaali jäi syntymättä.

Puoliajalle lähdettiin 0-0 lukemista. Ensimmäinen puoliaika oli vahvasti RiRan hallussa lukuun ottamatta puoliajan lopussa tullutta pientä hyytymistä, jonka seurauksena peli hieman tasoittui.

Toinen puoliaika alkoi myös tasaisempana, kuin ottelun alku ja RiRa rupesi häviämään keskikentällä enemmän kaksinkamppailuita. Ote säilyi tästä huolimatta RiRalla ja se jauhoi sinnikkäästi omaa peliään. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

Skavabölen koko ottelun paras paikka syntyi, kun se pääsi RiRan keskialueen pallon menetykseen väliin ja hyökkäsi vauhdilla ja joukolla kohti RiRan maalia. Syöttö saavutti Skavabölen hyökkääjän ja RiRan puolustuksen jäädessä seisomaan paitsioansan ilmeisesti petettyä, oli hyökkääjä läpi. Hyökkääjä laukoi alas, mutta pallon eteen ehti loistavan reaktiojalkatorjunnan tehnyt RiRan maalivahti Severi ”rapukauppias” Paakkanen. Pelastus oli ottelun tärkeimpiä ja parhaita yksilösuorituksia ja RiRa välttyi tässä kohtaa takaiskulta.

Alkoiko Skavaböle väsymään vai paraniko RiRan peliä toisen puoliajan edetessä? Joka tapauksessa RiRa alkoi saada paljon tilaa etenkin laidoille, jossa Antti Ahjoniemi ja Ville Vitikka hakivat hyvin palloja.

70 minuutin kieppeillä RiRa pääsi nousemaan vaaralliseen hyökkäykseen kolme kertaa peräkkäin, jokaisella kerralla pallo pelattiin laidalta nousseelle Ville Vitikalle, joka eteni kohti kulmaa ja sai kaikilla yrityksillä rauhassa siirtää pallon vielä oikealle jalalle ja sai vieläpä antaa keskityksensä melko rauhassa. Kahdella ensimmäisellä yrityksellä keskitykset eivät aivan omia pelaajia tavoittaneet, mutta kolmannella kerralla natsasi. Jälleen siis nousu vasemmalta laidalta, kääntyminen ja siirto oikealle jalalle ja lopulta keskitys kohti keskustaa. Keskellä vartijoistaan (jos niitä edes oli) irtaantunut Ville Vornanen pääsi lähelle maalivahtia tulleeseen keskitykseen väliin ja ohjasi pallon maaliin keskivartalollaan. 71 minuuttia oli pelattu, kun RiRa siirtyi ansaitusti 1-0 johtoon.

Tämän jälkeen RiRa malttoi yrittää pelata omaa peliään vielä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen se vetäytyi vaarallisesti kuoreensa. Skavaböle sai otteen pelistä ja se pääsikin rakentelemaan hyökkäyksiään viimeisen 10 minuutin aikana. Jälleen useat keskialueen vapaapotkut tuottivat RiRan puolustukselle ja maalivahti Severille suuria vaikeuksia. Pallo putosikin muutamaan otteeseen äärimmäisen vaarallisesti Severin käsistä vielä pelattavaksi, mutta RiRan onneksi tilanteista selvittiin juuri ja juuri.

Myös kulmapotkuissa oltiin vaikeuksissa, kun Skavabölen pitkän pelaajat olivat kärkkymässä ahnaasti pääpalloja. Kertaalleen Skavabölen numero 3 hölmöili itselleen varoituksen taistellessaan Nikoa vastaan. Olisipa vaan tiennyt kuinka huono pääpelaaja Niko on. Toisessa vaarallisessa kulmapotkussa Sauli ”pomppu” Tuomela venyi tilanteessa uskomattoman korkealle ja venyi ainakin 20 senttiä korkeammalle, kuin Skavabölen pisin pelaaja, joka rankaisi RiRaa edellisessä ottelussa ja jonka pituus oli vähintäänkin 195 senttiä.

Näiden erikoistilanne hässäköiden lisäksi RiRa siirteli palloa jopa hiukan turhankin coolisti omalla rankkarialueellaan aivan ottelun loppuhetkillä ja tämä varmasti aiheutti melkoista polvien tutinaa RiRan vaihtopenkillä. Maalia Skavaböle ei enää kuitenkaan saanut ja pisteet jäivät Vantaalle maalein 1-0.

Olipa hieno voitto! Etukäteen ja kevään tuloksien perusteella meille pahoina pidetyt pelit Skavaböleä ja Kotipartureita vastaan tuottivatkin meille lopulta 4 pistettä. Näiden pisteiden ansiosta RiRa nousi 20 pisteeseen ja repi eroa sarjan tyvipäähän jo 12 pistettä ja nousi samalla kahden pisteen päähän kakkossijasta eli juuri HC Skavabölestä.

Vaikka Juhon ja Aapon maaliputki päättyi tässä ottelusa, löytyi ratkaisija tänään onneksi muualta. Nyt molemmissa syyskierroksen peleissään osunut Vornanen näyttäisi tuttuun tapaansa löytävän paremman pelivireen syksyn kynnyksellä. Vaikka Aapo tänään yhden puolittaisen paikan tuhlasikin, oli Aapon työnteko kärjessä loistavaa ja Aapo saikin Skavabölen pelaajat vähintäänkin ahtaalle ja muutamaan otteeseen onnistui voittamaan pallon itselleen. Puolustus pelasi tänään vähintäänkin hyvin ja keskikenttä malttoi pyörittää peliä maata pitkin, joka tuottikin Skavabölelle yllättäviä vaikeuksia. Suuri vaihtomiesten määrä oli RiRalle eduksi, sillä keli oli etenkin pienen tuulen vireen hyydyttyä todella raskas pelata.

Seuraava tapahtuma ja sarjapeli on viikon päästä Klaukkalassa, jossa ottelu alkaa vasta klo 20.30. Ottelun loppumisajankohdaksi voidaan arvioida ehkäpä 22.20 ja tämän jälkeen vielä köröttely himaan. Tämähän ei tietenkään meitä haittaa, talvellahan treenit aloitettiin vasta 22.30. Muita erikoisuuksia ottelussa on se, että ottelu pelataan tekonurmella, joka on Skavabölen pelaajien rupattelun mukaan melko hankala pelata.

Mielenkiintoinen kysymys leijuu myös ilmassa sen suhteen millaisella joukkueella NJS 2 tulee otteluun? Skavaböleä vastaan NJS 2 oli kuulemma vyöryttänyt NJS Futuresta (4. div) lähes kokonaisen joukkueen kakkosjoukkueen tilalle ja joukkue olikin aivan eri tasoa mitä kevätkierroksella. Nyt kuitenkin samana päivänä ja juuri ennen meidän ottelua NJS future pelaa nelosdivarin ottelun vieläpä häntäpään joukkuetta vastaan. Tämän luulisi jo aiheuttavan vaikeuksia joukkueiden väliseen pelaajien kierrätykseen ja uskoisin NJS:n panostavan nelosdivarin sarjapaikan varmistamiseen. Oli vastassa oleva joukkue mikä tahansa on peli pelattava täydellä asenteella ja vähintäänkin samalla tasolla kuin hyvin sujunut Skavaböle ottelu.