0-1 25' FC Tuusula

1-1 36' To Lahti rp.

2.puoliaika

2-1 73' Ahmad

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen, Puolustajat: Sauli Tuomela, Pasi Eskelinen, Toni Suominen, Henri Hietala, Haidar Al-Taee

Keskikenttä: Konsta Vesterinen, Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi, Tommi Lahti (1+0), Mikael Lepistö, Ville Vitikka, Lassi Järvinen, Ahmad Al-Taee (1+0)

Hyökkääjät: Aapo Kotilainen, Niko Tuononen, Ville Vornanen, Toni Kapanen

Erotuomari: Tuomas Bergström

Onnekas voitto Undergroundille

Kauden kahdeksannessa ottelussaan kohtasivat RiRa Underground ja FC Tuusula. Melko tasaisessa taistossa voiton vei lopulta kotijoukkue RiRa Ug maalein 2-1. FC Tuusula siirtyi ottelussa johtoon 25 peliminuutin kohdalla, kun sen pelaajat jyräsivät kulmapotkusta pallon maaliin. RiRan pelastukseksi koitui 10 minuuttia Tuusulan johtomaalista saatu rankkari, jonka toimitti varmasti maaliin Tommi Lahti. Toisella puoliajalla vapaapotkun jälkitilanteesta RiRan voittomaalin iski Ahmad. Lopussa Tuusula ei muutamasta hyvästä paikasta huolimatta enää kyennyt nousemaan tasoihin ja RiRa hieman onnekkaastikin 2-1 voittoon.

Ottelun alkuasetelmat olivat mielenkiintoiset. RiRa oli aikaisemmista otteluistaan tasaisesti kerännyt pisteitä 10. FC Tuusula oli aloittanut kauden melko heikosti ja vielä viikko ennen perjantain ottelua sillä oli kasassa vain 4 pistettä. Viikon sisällä Tuusulan ohjelmassa oli peräti kolme ottelua. Kahdesta ensimmäisestä pelistä se oli saalistanut täydet pisteet, kaatamalla PuMin ja Luopiot niukasti yhdellä maalilla. Pisteiden valossa otteluun lähdettiin siis tasatilanteesta.

Ottelun aluksi FC Tuusula otti pelin komentoonsa ja pystyi lyhyillä syötöillä hallitsemaan keskikentän peliä. RiRan kohtuullisen hanakka karvaaminen auttoi kuitenkin sitä pysymään Tuusulan kyydissä ja vähitellen RiRa rupesi aiheuttamaan vaikeuksia Tuusulan puolustukselle, lähinnä pystysyötöillä. RiRan paras tilanne syntyi, kun pallo pelattiin ilmassa kärjessä aloittaneelle Toni Kapaselle, joka jatkoi pallon pystyjuoksuun kirmanneelle Niko Tuonoselle. Tuusulan puolustaja ehti kuitenkin tilanteeseen mukaan ja Niko päätti yrittää kauempaa nostoa vastassa olleen Tuusulan maalivahdin yli. Nosto yritys oli hivenen liian kova ja meni niukasti maalin yli.

Tuusula sai vaarallisimman tilanteensa noin 20 minuutin kohdalla, kun RiRan alueelle saadun hässäkän yhteydessä pallo pamahti voimalla RiRan maalin yläristikkoon. RiRan onneksi pallo saatiin toimitettua pois omalta alueelta, väljemmille vesille. Muutenkin Tuusulan hyökkäykset olivat varsin hyviä, kun se sai paineen RiRan alueelle koko joukkueen voimin. Sen sijaan yksittäiset hyökkääjien pystysyöttöhaut eivät olleet Tuusulan parhaita aseita.

Kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia iski vierasjoukkue voimalla. Ensin keskialueella RiRan omat pelaajat törmäilivät toisiinsa ja Tuusula sai pallon ilmaiseksi itselleen. Se hyökkäsi ja sai tilanteesta hankittua kulmapotkun. Kulmapotku annettiin pilkun kohdalle. Tilanteessa vastaan palloa tullut RiRan maalivahti Severi Paakkanen epäonnistui nyrkkeilyssään täysin ja Tuusulan pelaaja pisti päänsä väliin ja puski vierasjoukkueen 0-1 johtoon. Severin tullessa voimakkaasti vastaan RiRan puolustajat jäivät odottamaan, että Severi todella saisi tilanteen hoidettua, mutta seurauksena olikin että keskelle jäi kaksi Tuusulan pelaajaa täysin vapaaksi, joista toisella oli helppo työ toimittaa pallo RiRan verkkoon.

Tässä vaiheessa ottelua tilanne näytti RiRan kannalta melko huonolta. Sen oma peli ei kulkenut ja muutenkaan joukkueella ei ollut paras draivi päällä. Lisäharmia aiheutti keskikentän voimahahmo Henkka Ikosen melko paha loukkaantuminen.

Ottelun eräänlainen käännekohta nähtiin, kun peliä oli pelattu 35 minuuttia. RiRan nopea kärkimies Niko pääsi osittain eroon Tuusulan puolustajasta ja sai pitkän pallon haltuunsa Tuusulan rangaistusalueen rajalla. Niko hädin tuskin ehti ottaa palloa haltuun, kun selässä jysähti. Tuusulan puolustaja ajoi Nikoa voimalla selkään ja kaatui rangaistualueen rajalla. Erotuomari ei epäröinyt ja näytti tilanteesta rankkaria. Rike oli tapahtunut rangaistusalueen sisällä. Tuusulan pelaajien protestoinneista huolimatta pallo vietiin pilkulle. Rankkaria asettui ampumaan keskikentän pohjalla pelannut Tommi Lahti. Tommi toimitti pallon varmasti ohi väärään kulmaan aavistaneen Tuusulan maalivahdin ja tasoitti ottelun lukemiksi 1-1. Olipa typerä selkään ajo Tuusulan puolustajalta, täysin vaarattoman oloisessa RiRan hyökkäyksessä, jossa Nikolla oli selkä maaliin päin. Tämä maksoi Tuusulalle nyt yhden maalin verran.

Rankkarin jälkeen Tuusulan pelaajat eivät olleet pysyä housuissaan. Kun vielä seuraavassa RiRan hyökkäyksessä rankkarin hankkinut Niko repi voimakkaasti Tuusulan puolustajaa paidasta, olivat Tuusulan pelaajat lähes valmiita grillattaviksi RiRan hiilloksessa. Tilanteen jälkeen Tuusulan puolustaja suorastaan hyökkäsi Niko kimppuun, Tuusulan muiden pelaajien huutaessa vierestä kuorossa. Ottelun päätuomari tyytyi rauhoittelemaan tilannetta ja varoituksia ei tilanteesta jaettu.

Puoliajan loppu oli RiRan täydellistä hallintaan Tuusulan pelaajien käydessä kovilla kierroksilla jokaisessa tilanteessa. Sen puolustajat tarjosivat RiRalle mahdollisuuden siirtyä ottelussa johtoon. Tuusulan puolustajat epäonnistuivat puolustuslinjan syötössään ja kärki Aapo Kotilainen pääsi palloon. Viimeistely vapaasta paikasta oli heikko ja tilanne kuivui kokoon. Tuusulan onneksi se pääsi rauhoittumaan puoliajalle, jonne lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

Toiselta puoliajalta olisi enemmän kerrottavaa peliin kuulumattomista asioista, kuin itse pelitapahtumista. Ensimmäisen puoliajan lopussa alkanut Tuusulan pelaajien suunsoitto ja ylikierroksilla käyminen jatkui läpi toisen puoliajan. Muuten hyvä ottelu sai tästä ikävän sivumausteen. Jonkin verran RiRan pelaajia vanhempien Tuusulan pelaajien henkinen ikä laski ottelussa ainakin RiRan pelaajien ikään, joillakin jopa paljon alemmas. Allekirjoittanut uskoo, että ilman tätä kitinää, hyvää fudista pelannut Tuusulan joukkue olisi voittanut ottelun ja ottanut ne hamuamansa 9 pistettä viikon sisään.

Ottelun tuomaristo oli kauden parasta tasoa, joskin päätuomarin linja suunsoittoon ja Tuusulan pelaajien kuumenemiseen olisi pitänyt ehkä olla jyrkempi. Toisaalta Tuusulan pelaajat eivät kuumentuneet ainakaan enempää suunsoittovaroituksista, mutta toisaalta olisiko ulina loppunut, jos korttia olisi muutaman kerran enemmän vilauttanut. Toisella puoliajalla Tuusulan pelaajan kaatuessa RiRan rankkarialueella, puhtaassa kylki kylkeä vasten tilanteessa, sen pelaajat (lähinnä kaadettu pelaaja) suolsivat ulos sellaista saastaa päätuomarin niskaan, että kortin väri olisi voinut olla vaikka punainen. Tuomari piti kuitenkin päänsä ja tyytyi vain puhuttelemaan lyhyesti Tuusulan räkäposkella huutaneita pelaajia.

Sitten ottelun ratkaisuhetkiin ja anteeksipyynnöt Tuusulalle tästä raportin mustasta puolesta, jossa teidän käytöstänne kovin sanoin kritisoin. Ehkäpä Tuusulassa osataan kuitenkin katsoa näissä asioissa peiliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin Tuusulan pelaajien syljen kostuttamalla kentällä 73 peliminuutin kohdalla. RiRa sai vapaapotkun vasemmalta keskialueelta. Vaparia asettui antamaan Haidar, joka nosti pallon Tuusulan alueelle, josta se pomppi pelaajien kautta keskelle vapaaksi jääneelle Ahmadille, joka nosti pallon kylmän viileästi vastassa olleen Tuusulan maalivahdin ja koko sen puolustuksen yli. RiRa siirtyi 2-1 johtoon ja Tuusula oli hukannut alussa hankkimansa edun lopullisesti. Maali oli hieno suoritus Al-Taeen veljeksiltä, harmi ettei tilanteesta virallisen kaavan mukaan voida Haidarille syöttöpistettä antaa.

Viimeinen vartti oli RiRan puolustamista ja Tuusulan hyökkäämistä. Muutaman kerran oli aivan hilkulla, etteivät Tuusulan hyökkääjät päässeet karkuun RiRan puolustukselta. Pallo pomppi kuitenkin ratkaisevilla hetkillä pois Tuusulan pelaajien jaloista ja RiRa sai tilanteet klaarattua. Kauhun hetkiä RiRan kannalta nähtiin vielä lopussa, kun auringon sokaisema RiRan puolustus ei havainnut kunnolla palloa ja Tuusulan hyökkääjä oli läpi. Hyökkääjän viimeistely meni kuitenkin suoraan päin Severiä ja Severin jalkojen kautta yli päätyrajan. Tässä oli Tuusulan todellinen mahdollisuus nousta tasoihin. Onnetar jaksoi kuitenkin hymyillä suunsa supussa ja päänsä kylmänä Tuusulan huutomyrskyssä pitäneelle RiRalle ja sen puolustus kesti loppuun asti. Äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen RiRalle lopulta 2-1 voitto.

Vaikka RiRan pelaajat muutamissa asioissa olivat tänään huomattavasti Tuusulan pelaajia kypsempiä, ei sen voitto ollut tänään täysin ansaittu. Tuusula pelasi suurimman osan pelistä paremmin kuin RiRa ja sillä oli todelliset paikat voittaa ottelu. Ensimmäisen puoliajan RiRan tasoitusmaaliin johtaneesta rankkarista lähtenyt Tuusulan pelaajien valittaminen, koitui ottelussa mahdollisesti sen kohtaloksi. RiRalla oli tänään onni puolellaan ja se malttoi keskittyä omaan pelaamiseensa, vaikka sen peli ei tänään kovin hyvin kulkenutkaan. RiRa on nyt sarjassa viidentenä takanaan kaikki joukkueet, joilta se on ottanut pisteitä. (KoiPS 2, NJS 2, Luopiot, PuM ja FC Tuusula). Juhannusviikolla RiRa pääsee todelliseen testiin, kun se kohtaa sarjajohtaja FCD:n vieraskentällä. Ottelu pelataan nautinnollisesti nurmikentällä, saa nähdä mikä on nurmialustan vaikutus RiRan otteisiin. Viimeisimpien tietojen mukaan FCD olisi menettänyt kauden toiset pisteensä jäädessään 0-0 tasapeliin Punaista myllyä vastaan. Tiukkaa vääntöä lienee siis keskiviikkonakin luvassa.

RiRan pelaajista parhaiten onnistuivat pelissä puolustuslinjan kaikki pelaajat, sekä keskikentällä loistavasti Henkkaa paikannut Mikael Lepistö. Ahmad, Antti ja Niko olivat kaikki mukavan energisellä pelipäällä ja Ahmadille vielä iso sulka hattuun voittomaalin kylmästä viimeistelystä.