SULJE

To 13.09.2007 klo 18.00 Rajatorpan koulu

5 divisioona, lohko 3

RiRa Ug - Team VanPa

4-1 (1-0)

1.puoliaika

1-0 Lahti

Vesterinen

2. puoliaika

2-0 Ikonen (Tuomela)

3-0 Isohanni

4-0 Isohanni

4-1 VanPa

Paakkanen

Isohanni

 

RiRa Ug: Maalissa Severi Paakkanen , Puolustajat: Mikael Lepistö, Sauli Tuomela 0+1, Vladimir Pöyhönen

Keskikenttä: Henkka Ikonen 1+0, Antti Ahjoniemi, Henri Hietala, Tommi Kumén, Lassi Järvinen, Ville Vitikka, Tommi Lahti 1+0, Konsta Vesterinen

Hyökkääjät: Juho Isohanni 2+0 , Ville Vornanen, Aapo Kotilainen, Niko Tuononen, Ville Hellén

 

Erotuomari: Seppo Häikiö

 

13.9.2007 RiRa Ug – Team VanPa 4-1 (1-0)

 

RiRa Ug loisti himmeää VanPaa vastaan

 

RiRa Underground kukisti paikallisderbyssä vaisun Team VanPan maalein 4-1. Ottelu oli alusta loppuun RiRan hallussa ja se olisi voinut takoa taululle rumemmatkin lukemat. Erikoisen lisävivahteen otteluun toi käsittämätön määrä tuomarivirheitä, niin päätuomarilta, kuin avustaviltakin. RiRan maaleista vastasivat kauden maalitykkinä toiminut Juho Isohanni kahdesti ja tämän lisäksi Tommi Lahti ja Henkka Ikonen osuivat tolppien väliin kertaalleen.

 

Ottelussa RiRa Ug:n ja VanPan välillä pelattiin paitsi vantaan herruudesta, myös rakkaan Rajatorpan kentän herruudesta. Kevätkierroksella VanPa oli vienyt samaisen ottelun suvereenisti maalein 4-0. Vaikka molemmat joukkueet olivat jo varmistaneet sarjapaikkansa, ainakin RiRan leirissä ottelua odotettiin innolla ja kalavelkoja maksamaan oli saapunut täysi nippu pelaajia, eli 18. Sen sijaan VanPa oranssipaitoja vilisi Rajatorpan stadionalueella ennen ottelu vain noin kymmenkunta. VanPa saikin lopulta tarvittavan määrän miehiä kentälle vain juuri ja juuri.

 

Ennen ottelua yleensä uskollisesti Rajatorpan kenttää vartioiva kenttämestari, oli ainakin omaksi yllätyksekseni poistunut paikalta ja pukukoppeihin ei ollut asiaa. Molemmilla joukkueilla oli ongelmana vesipullojen täyttäminen. Onneksi RiRan pelaajista Konsta Vesterisen vanhemmat asuvat aivan kentän läheisyydessä ja reippaana koulupoikana Konsta kävi täyttämässä molempien joukkueiden pullot. Tästä hyvästä voisi Konstalle tarjota vaikkapa kaljan. Mainittakoon myös, että Konsta nappasi itselleen RiRa-uransa ensimmäisen varoituksen vetämällä varsin tyylikkään liukutaklauksen kohti palloa, jota VanPan pelaaja jaloissaan hautoi. No, koska tuomarin linja oli ottelussa se, että jokaisesta liukutaklauksesta tulee vapari, niin ehkäpä varoitus oli ainakin linjan mukainen ;)

 

RiRa otti ottelun komentoonsa heti alussa. VanPa starttasi otteluun yhden miehen vajauksella, kun yksi sen pelaajista sen kummemmin kiirettä pitämättä laittoi vielä pelikamoja päällensä; todellista taisteluhenkeä. RiRan kokoonpanossa nähtiin muutamia muutoksia, kun koko kauden puolustajan tontilla pelannut Henri Hietala oli nostettu keskikentälle ja selkävaivainen keskikenttämies Mikael Lepistö paikkasi puolustajien vähyyttä pakkina. Myös Henkka Ikonen oli siirretty oikealle laidalle viilettämään.

 

RiRa sai heti ottelun alkuun muutaman vaarallisen tilanteen, kun kärkimiehen tontille vähitellen jälleen uskaltautunut Niko Tuononen pääsi Henkan taistelupallon jälkeen kokeilemaan laukausta melko vapaasta paikasta. Laukaus suuntautui kuitenkin päin VanPan maalivahtia. Myöhemmin Niko pääsi vielä yrittämään oikealta puolelta. Tällä kertaa laukaus suuntautui hivenen ohi maalin.

 

RiRan peli pyöri keskialueella kiitettävästi ja nopeat hyökkääjät ja laitapelaajat saivat runsaasti vaikeuksia VanPan puolustajille. Seuraavaksi maalintekoa pääsivät yrittämään Juho Isohanni, joka karkasi puolustajilta. Viimeistely ontui vielä tässä vaiheessa ja tilanne muistaakseni jatkui kulmapotkulla. Muutamissa kulmapotkuissa RiRa oli vahvempi pääpalloissa, mutta puskut jäivät heppoisiksi ja VanPan maalivahti kaappasi pallot helposti itselleen.

 

Vasemmalla laidalla pelannut Ville Vitikka oli jälleen pirteällä pelipäällä ja pelasi ennen kaikkea todella älykkäästi juurikaan palloja menettämättä. Vitikka nousi myös laidaltaan muutamaan otteeseen hienosti muutaman kankean VanPalaisen läpi pujotellen, ja muutaman keskityksen lisäksi, Vitikka pääsi myös itse kokeilemaan laukaustaan. Ensimmäisellä yrittämällä veto suuntautui vielä melko selvästi maalin ohi, mutta toisellaan Vitikan laukaus oli todella hyvä ja se oli lähellä upota maalin vasempaan nurkkaan.

 

RiRan Keskikentällä erinomaisesti pelanneet Antti Ahjoniemi ja Henri Hietala saivat mukavasti syöteltyä ja molempien syötöt olivat tavoittaa tuulen nopeat kärkimiehet. Syötöt eivät aivan tavoittaneet hyökkääjiä tai sitten melkoisen noviisilta vaikuttanut avustavaerotuomari liputti jätti muutaman kerran paitsion liputtamatta tai vei RiRalta hyökkäyksen nostamalla lipun. Mielenkiintoista oli katsoa avustavan liikkeitä. Avustava ei usein ollut lähelläkään ”linjaa”, vaan saattoi nostaa lipun pystyyn kaukaa ja sitten vaivihkaa hinata itsensä linjan tasalle. Tuskinpa avustavalla aina oli parhaat näkymät paitsioiden liputtamiseen.

 

RiRa sai kovalle pyöritykselleen ansaitun palkinnon, kun kulman/vaparin jälkeen pallo jäi pyörimään VanPan boksiin ja uskomattomasti kolmen VanPalaisen yrittäessä purkaa palloa, samassa nipussa ollut Tommi Lahti pääsi runnomaan pallon VanPan verkkoon. Lukemat RiRalle todella ansaitusti 1-0.

 

Kovalla pelipäällä tänään ollut Ville Hellén tarjoili maukkaan kantapääsyötön kohti keskustaa ja Konstalle avautui vetopaikka. Konstan laukaus oli hyvä, muttei riittävän hyvä. Hellénin temppua kelpasi ihastella vaihtopenkiltä, eikä se jäänyt miehen ainoaksi yllätykseksi pelissä. Ajoittain Hellén piti VanPan puolustajia pilkkanaan pujottelemalla milloin mistäkin välistä heidän ohitseen.

 

Puoliajan lopussa RiRalta hukkui paras terä ja lisää pelipaikka kokeiluja tehtiin. Aapo Kotilainen ja Tommi Kumén vaihtoivat roolejaan päittäin, kun Aapo laitettiin Henkan tilalle oikeaksi linkiksi ja Kumén meni kärkimiehen paikalle. Tässä samassa VanPa sai yhden vaarallisen vapaapotkun ja sen jälkeen vielä vaarallisen kulmatilanteen. Näiden lisäksi VanPan yritykset ensimmäisellä puoliajalla olivat vähissä.

 

Toisen puoliajan aluksi RiRa iski keskikentälle lisää voimaa ja kokeilumiehet Aapo ja Konsta otettiin vaihtoon. Henu otti paikkansa keskellä ja Antti siirtyi oikeaan laitaan. Lisäksi vahvasti esiintynyt Hietala palasi pienen huilin jälkeen keskikentän keskustaan.

 

RiRa saikin heti hieman iskua peliinsä ja palloa saatiin taas enemmän hyökkäyssuuntaan. Kärkipari Kumén-Hellén rakensivat muutaman tilanteen poikasen, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Kertaalleen Hellén vedettiin surutta nurin selästä työntämällä. Tilanteessa Hellén olisi selvästi päässyt maalipaikkaan ja rikkojana oli vieläpä VanPan tasaisen rivistön alin pelaaja. Tilanne oli harvinaisen selkeä varoituksen paikka, mutta niin vain pillipiiparimme, entinen liigatuomari Seppo Häikiö jatkoi ihmeellisiä esityksiään kentällä ja jätti varoituksen antamatta. Seuraava ihmeellisyys nähtiin, kun Niko niittasi korkeassa pallossa VanPan maalivahdin kumoon ja kaikkien hämmästykseksi tuomari ei reagoinut tilanteeseen mitenkään ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Ottelu alkoi lähteä tuomariston käsistä ja pelaajat alkoivat jo hermostua jatkuviin tuomariston virheisiin kentällä. Parhaat palat olivat kuitenkin vielä edessäpäin.

 

Pelillisiä asioissa RiRan vastustamaton juna alkoi olla ajanut jo puoliksi VanPan yli, kun RiRa siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Sauli Tuomelan syöttö vapautti Henkan oikealta laidalta ja Henkka kiitti Salea niittaamalla riittävän tarkan laukauksen VanPan maaliin maalivahdin käsien kautta.

 

2-0 maalista ei viittä minuuttia kauempaa ehtinyt kulua, kun kulman jälkitilanteesta VanPan purku jäi huonoksi ja pallo kimposi suoraan kuudentoistarajalla kärkkyneelle Juholle, joka suoritti loistavan volleyn ja pallo upposi aivan maalin vasempaan nurkkaan. Loistava tekninen suoritus Juholta, siirsi RiRan jo turvallisen oloisesti 3-0 johtoon.

 

Maalin jälkeen Juho oli täysin pitelemätön. Keskikenttä miehet vapauttelivat Juhoa jatkuvasti läpiajoihin, mutta erikoiset paitsioliputukset ja Juhon muutama tekopaikan tuhlaaminen eivät vielä tuoneet lisämaalia. Joka tapauksessa Juho oli VanPan puolustukselle todellinen painajainen.

 

Juhon show jatkui ja Juho pääsi iskemään illan toisen maalinsa hivenen onnekkaasti syntyneestä tilanteesta. Pallo kimposi keskialueella jostain pelaajasta siten, että Juho pääsi jälleen karkumatkalle ja sijoitti pallon todella varmasti VanPan verkkoon. Lukemat jo 4-0 ja ottelu oli viimeistään tässä vaiheessa valmis.

 

Juholla oli loistava tilaisuus kruunata iltansa hattutempulla, mutta jälleen hivenen erikoinen paitsiovihellys ja yksi tekopaikan hukkaaminen estivät lisämaalien synnyn. Joka tapauksessa oli Juho tänään kiistatta kentän terävin ja paras pelaaja.

 

RiRan jo lähes varmistettua voittonsa nähtiin ottelussa vielä tukku todella räikeitä tuomarivirheitä (miten voi tullakin yhteen peliin näin monta). Ensimmäinen virhe nähtiin, kun pallo liikkui poikittain RiRan rankkarialueella, jossa se pomppasi kentän pinnasta RiRan puolustajan jalan yli hivenen jalkaa hipaisten. Maalissa Severi toimi aivan oikein ja toimi pallon käsiinsä. Jos ei päätuomarin vihellykset tässä vaiheessa olleet herättäneet jo tarpeeksi närää, niin viimeistään nyt herättivät. Tuomari näytti tilanteesta epäsuoraa vapaapotkua ja väitti kiven kovaa, että RiRan puolustaja oli ohjannut pallon taidokkaasti Severille. Kyllä melkoinen pokerinaama täytyykin olla, jos omalla maaliviivalla nostat pallon omalle maalivahdille ohjaamalla. HALOOOOOOOO!!! Tilanne oli täydellinen vahinko ja tuomari ei loppujen lopuksi pystynytkään RiRan pelaajien huutomyrskyssä sanomaan, että ohjaus olisi ollut tahallinen. Tilanteesta seuranneesta epäsuorasta vapaapotkusta selvittiin, kun VanPan vapaapotku meni suoraan sivuverkkoon.

 

Kaikki luulivat jo, että tuomari ei voi ottelussa tehdä enempää virheitä. Vaan tekipä vielä yhden. Pallo liukui RiRan kenttäpuoliskolla hitaasti kohti Severiä ja VanPan nopea kärkimies viiletti pallon perään. Tilanne näytti melko vaarattomalta, mutta nopeusero VanPan pelaajan ja Severin välillä oli melkoinen ja Severille tulikin tilanteessa pikku kiire. Kiirestä huolimatta Severi ehti tilanteeseen selvästi ennen VanPan pelaajaa ja sai pallon tyylikkäästi liukumalla purettu kohti sivurajaa sen osuessa kevyesti VanPan pelaajaan. JÄRKYTTÄVIÄ hetkiä koettiin, kun tuomarin pilli soi jälleen ja tuomari juoksi tilanteeseen pää höyryten ja sanoi, ettei Severi ollut tilanteessa lähelläkään palloa. Mutta pallohan lähti Severin jalasta kohti sivurajaa. Millään muulla tavalla se ei olisi taaksepäin voinut lähteä, ei minkään fysiikan lakien mukaan. Tuomari oli järkkymätön ja antoi tilanteesta vielä Severille varoituksen tämän vain todetessa, että osui palloon ensimmäisenä. Mopo oli nyt karannut käsistä ja kauaksi. RiRan pelaajat olivat johtoasemaansa tässä vaiheessa melko kuumina, tosin täysin turhaan. Mutta kuten Vornanen pelin jälkeen totesi, alkoi tuomarin viheltelyyn mennä jo maku.

 

Kaikeksi riemuksi VanPan pelaaja laittoi pallon vapaapotkusta komeasti maalin vasempaan ylänurkkaan ja kavensi loppulukemiksi 4-1.

 

Meidän joukkue on todella kiltisti yleensä aukonut suutaan tällä kaudella ja tänään saatiin tuohon kiintiöön vähän paikkausta. Mutta olipahan viheltelyä. Juuri kun luultiin, että heikoista avustavista olisi päästy eroon, kun keväällä aloittaneet avustavat olivat jo päässeet hyvin peleihin sisään, marssi kentälle tänään jälleen kaksi uutta kaveria, joilla oli vielä lipun käyttö ja paitsioiden noukkiminen pahasti hukassa. Valitettavasti päätuomariin sopii tänään se Petunkin usein käyttämä vertaus, siitä kuinka joku/jotain on vain kerma kakun päälle. Surullinen suoritus ja todella paljon selkeitä tulkintavirheitä. Valitettavaa ja turhaa käyttää näin paljon palstatilaa tuomareihin, mutta sitähän kaikki kuitenkin haluavat, päitä vadille.

 

No mutta vatipäiltä säästyttiin tänään, sillä ottelun lopputuloshan oli täysin oikeutettu ja siinä ei ollut kenelläkään nokan koputtamista. Meiltä ottelu oli kauden vapautuneinta peliä ja sitä edes auttoi runsas vaihtomiesten määrä VanPan tyhjää vaihtopenkkiä vastaan. VanPan touhussa oli jotain todella haalean harmaata. Se oli varsin hengetön ja tuntui kuin loppukauden pelit tai pelit yleensäkään eivät enää kiinnostaisi VanPaa. Muutaman VanPan syyskierroksen ottelun nähneenä voisin sanoa, että on tunnelma ollut näissäkin vähintäänkin aneeminen. Ulkopuolisena en lähde kuitenkaan näitä näkemyksiä täysin sinetöimään. Joka tapauksessa tuntui, että RiRan loistava asenna, joukkuehenki ja halu voittaa tämä peli olivat loppujen lopuksi ottelun ratkaisevia tekijöitä. Tätä tietenkin siivitti onnistumiset laajalla rintamalla.

 

Jees hienostihan se meni ja kaksi peliä enää tätä kivaa jäljellä. Toivottavasti päästäisin naatiskelemaan näissäkin peleissä hyvistä suorituksista ja voitoista. Kantona kaskessa ovat kuitenkin FC Tuusula kotonaan, nurmialustalla, sekä nousun jo varmistanut FCD, joka ei ole vielä hävinnyt peliäkään. Vielä se päivä koittaa…

 

Seuraavat treenit ke 19.9. hämiksessä klo 19.30.

 

#51

SULJE