SULJE

Ke 18.4.2007 klo 18.00 Vapaalan aukee

Suomen Cup, 2.kierros

  RiRa Ug - FC Kasiysi

1-4 (0-1)

1.puoliaika

0-1 34' Kasiysi

2.puoliaika

0-2 59' Kasiysi

1-2 73' Ikonen (Eskelinen)

1-3 77' Kasiysi rp.

1-4 86' Kasiysi

.

RiRa: Maalissa: Severi Paakkanen Puolustajat: Sauli Tuomela, Mikael Lepistö, Henri Hietala, Haidar Al-Taee(in75min), Tommi Lahti

Keskikenttä: Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi, Lassi Järvinen(out45min), Pasi Eskelinen(in45min)

Hyökkääjät: Juho Isohanni(out70min), Ville Vornanen(out60min), Konsta Vesterinen(in70min), Ville Vitikka(out15min), Tommi Kumén(in80min), Ahmad Al-Taee(in15minout80min)

 

Erotuomari: Ville Helminen

Kasiysi selvään voittoon

Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa kohtasivat RiRa Underground ja FC Kasiysi, Espoosta. Ylemmän divisioonan joukkue FC Kasiysi piti pintansa RiRaa vastaan ja voitti ottelun lopulta selkeästi maalein 1-4. Ajoittain RiRa pystyi aiheuttamaan Kasiysille hankaluuksia ja Henkka Ikosen kavennusmaalin 1-2 kohdalla näytti, että se nousisi vielä otteluun mukaan. Kasiysin nopea kuittaus sille tuomitusta rankkarista katkaisi kuitenkin RiRan pyristelyt ja Kasiysi purjehti Suomen Cupissa 3. kierrokselle.

Ottelun alkuun saatiin divarijoukkueille harvinainen tapahtuma, kun selvästi sääntökirjan ulkoa osaava ja sitä kirjaimellisesti noudattava ottelun päätuomari suoritti varusteiden tarkastuksen. Komeat oli joukkueiden jonot, mutta juurikaan mitään varusteita esimerkiksi säärisuojia ei edes tarkastettu. Tämä samainen ottelun päätuomari kävi myös pätemässä meidän maalissa pelanneelle Severille juomapullon paikasta. Ja vielä Kapteenienkin kanssa juteltiin ennen ottelun alkua. Ehkä vähän kannattaisi miettiä, miten kovalla sykkeellä tulee viheltämään jotain nelosen ja vitosen joukkueiden peliä, vaikka kuinka Suomen cuppia olisikin. Mutta toisaalta hoitipahan hommansa ainakin täydellisesti sääntöjä noudattaen. Molemmat joukkueet kuitenkin suhtautuivat tähän lähinnä huvittuneina ja ehkä jopa pientä ärtyisyyttä tähän pilkun viilaamiseen tuli pelin päästessä käytiin.

Itse ottelun alku mentiin Kasiysin tahdissa, RiRan kuitenkin onnistuen estämään vaarallisempien tilanteiden synnyn. Yksi todella vaarallinen roikkupallo meinasi tuottaa vaikeuksia Severille, mutta onneksemme Severi sai vaarallisesti laskeutuvan pallon törkättyä väljemmille vesille. RiRa joutui alusta lähtien selkeästi puolustuskannalle (ehkä omasta tahdostaan) ja hyökkäykset jäivät yksittäisiksi ja vaarattomiksi.

Seuraavaksi nähtiin hieno esimerkki siitä mitä huolellisuus ja sen puute on. 16 minuutin kohdalla RiRa oli suorittamassa pelaajavaihtoa, kun flunssainen Ville Vitikka vasemmalla laidalla sai tehdä tilaa Pelaajamanageri Niko Tuonoselle. Selkkaus oli valmis, kun avustavan papereista ei löytynyt numeroa 51 ollenkaan. Sääntökirjan mukaan, jos nimeä ei ole peliä ennen luovutettavassa ottelupöytäkirjassa, niin pelioikeutta ottelussa ei ole. Ottelun päätuomari ja avustavaerotuomari kävivät asiasta lyhyen keskustelun ja päätuomarin päätös oli jyrkkä. Pelioikeutta ei Nikolla olisi. Nikon peli oli ohi ennen kuin oli ehtinyt alkaakaan. Varmaan Nikoa, jos ketä tämä asia harmitti. Pelaaja, joka yleensä tekee kaikkensa järjestääkseen menonsa siten, ettei futailut jäisi väliin ja muutenkin Niko oli tehnyt talven ja kevään suuren työmäärän joukkueen toiminnan eteen. Nikon eleet tilanteen jälkeen, osoittivat rajua pettymystä. Tapahtuma oli seurausta joukkueenjohtaja Reijo Lahden inhimillisesti virheestä pöytäkirjan täytössä. Reijo oli yksinkertaisesti unohtanut laittaa Nikon nimen pöytäkirjaan. Myös tuomarin joustamattomuus asiassa herätti närää, pelataan sentään melko pienillä panoksilla Cupin tässä vaiheessa.

Tästä ottelu kuitenkin jatkui ja Ahmad Al-Taee otti Nikon paikan kentällä. Niko sai keskittyä pelaajavaihtojen pyörittämiseen. Ote pysyi edelleen pääosin Kasiysillä ja RiRa ei saanut ylöspäin pelatessa juuri mitään aikaiseksi. Muutamat Kasiysin virheet antoivat RiRalle mahdollisuuksia hyökkäyksiin, mutta mitään valmista ei saatu aikaiseksi. RiRan kurinalainen, välillä lähes 9 miehen voimin tapahtunut puolustaminen, teki kuitenkin Kasiysin pelistä vaikeaa.

RiRan kannalta äärimmäisen harmillinen virhe sattui, kun keskikentällä pelannut Lassi Järvinen syötti huonosti/huolimattomasti omalla puoliskolla pallon kohti keskustaa, jossa Kasiysin pelaaja sai pallon haltuunsa ja syötti kärkipelaajalle, jonka varma viimeistely muutti lukemiksi 0-1. Maalissa yllättynyt puolustus ja Severi olivat voimattomia. Takaisku maali selkeästi Lassin piikkiin. Virheitä sattuu, mutta harmillista oli se, että juuri tällaisessa pelissä, jossa ollaan puolustuskannalla ja ei ole varaa antaa vastustajalle yhtään siimaa, sattuu tällaista.

Puoliajan lopussa RiRa oli muutamaan otteeseen äärimmäisen lähellä tasoitusta, kun sen vastaiskut saivat Kasiysin pakan hetkellisesti sekaisin. Ensin Kasiysin pakin syötön vastaanotossa sattunut hassi, päästi kärjessä pelanneen Juho Isohannin puolittaiseen läpiajoon. Juho ajatui kuitenkin sen verran laitaan ja, kun vaikeassa tilanteessa Juhon keinot loppuivat kesken ja kasiysin puolustaja pääsi katkaisemaan tilanteen helposti. Hetkeä myöhemmin Juho oli taas irti, kun läpisyöttö mursi Kasiysin alakerran ja Juho oli kasvotusten maalivahdin kanssa. Juho kuitenkin hiukan näytti jäätyvän tilanteessa ja tuikkaus (yrittikö veskarin alta vai alanurkkaan) epäonnistui ja osui suoraan Kasiysin maalivahdin jalkaan, joka torjui tilanteen kulmaksi. Vielä ennen puoliaika vihellystä teki Henkka Ikonen keskellä hyvin tilaa itselleen ja pääsi laukomaan. Hiukan löysäksi jäänyt veto suuntautui maalin ohi ja herkulliseen paikkaan tyrkyllä ollut tasoitus maali jäi tekemättä. Puoliaika tilanne 0-1 Kasiysille.

Puoliajalla keskikentälle Lassin tilalle vaihdettiin kokenut Pasi Eskelinen, joka normaalisti luutii RiRan takalinjoilla. Vaihdolla haettiin rauhallisempaa ja parempaa syöttöpeliä RiRan keskikentälle. Tähän asti keskikentällä Henkka ja Antti Ahjoniemi olivat pelanneet ylöspäin melko hätäisesti ja kahden muuten loistavan pelaajan yhteispelikin tuntuu olevan pahasti hukassa.

Toinen puoliaika ei kuitenkaan tuonut voimasuhteisiin juuri muutosta ja RiRa oli pääosin Kasiysin vietävänä. Osittain tarkoituksella laadittu passiivinen ja puolustava taktiikka sai jälleen pahan takaiskun, kun pallo pelattiin RiRan boksin sisään, jossa Kasiysin pelaaja pääsi vähän turhan helposti kääntymään Henri Hietalan nenän edestä ja latasi pallon voimalla RiRan verkkoon. Tilanne Kasiysille 0-2.

Noin viisi minuuttia myöhemmin RiRa nousi kuitenkin jälleen mukaan peliin, kun keskikentälle vaihdettu Baisi syötti hienosti ylhäällä roikkuneelle Henkalle, joka nosti pallon upeasti yli Kasiysin maalivahdin. RiRa kavensi pelin lukemiin 1-2. Maaliin hieno esityö Baisilta. Missä olivat nämä syötöt muilta keskikenttä pelaajilta?

Nyt RiRalla oli mahdollisuus nousta tosissaan taistelemaan pelin tasoittamisesta. RiRan peli piristyi maalin jälkeen selvästi ja Kasiysi saatiin maalista hetkellisesti pienoiseen paniikkiin. RiRan toivoa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Kasiysi sai tilanteen poikasen RiRan maalille. Ahmad yritti peittää jälkitilanteessa Kasiysin pelaajan vetoa, mutta epäonnekseen nosti kädet ilmaan ja pallon osuessa käteen, oli tuomarin vihellettävä tilanteesta rankkari. Vaikka pallo salamannopeasti pelattiinkin Ahmadin käteen, olivat kädet selvästi irti vartalosta pään yläpuolella ja rankkari oli tilanteessa täysin oikea tuomio. Kasiysin pelaaja ampui pommin varman pilkun RiRan verkkoon, 1-3. Kasiysin paniikki ja RiRan viimeisetkin pyristelyt taisivat tähän maaliin loppua.

RiRan peli hiukan lopahti tässä vaiheessa ja uskoa ei tuntunut tasoitukseen oikeen riittävän. Kasiysi sai muutaman erittäin vaarallisen tilanteen, mutta huono viimeistely ja pari Severin loistavaa torjuntaa estivät lisämaalien synnyn. Kärkeen nostettiin lopuksi Sauli Tuomela, joka toi kärkeen selvästi lisää voimaa ja liikkui huomattavasti paremmin poikittain, kun liian paljon suoria pysty juoksuja tehnyt Juho. Muutaman hyvän hyökkäysyrityksen (käynnistäjinä Baisi, Tommi Kumén ja Henkka Ikonen) lisäksi ei RiRa enää mitään kunnollista aikaan saanut. Kulmapotkusta Sauli pääsi puskemaan vaarallisesti kohti Kasiysin maalia, hiukan löysäksi ja ohi suuntautunut pusku ei kuitenkaan toivottua tulosta tuottanut.

Lopuksi Kasiysi niittasi vielä yhden maalin RiRan verkkoon, kun pallo jäi pomppimaan RiRan pelaajien väliin. Palloa eniten halunnut Kasiysin pelaaja, ampui pomppivaan palloon sopivan roikkuvedon, joka painui Severin taakse. Sinänsä komea maali muutti lukemiksi 1-4.

Jo ennakkoon hiukan taitavammaksi ja paremmaksi joukkueeksi odotettu Kasiysi oli tänään varsin selvästi RiRaa edellä. RiRalla todellisen taistelutahdon puute ja Kasiysin kohtuullisen tehokas, paikkojen käyttö koituivat Undergroundin turmioksi tämän vuotisessa Suomen Cupissa. Aina voidaan spekuloida, olisiko erilainen pelaavampi taktiikka sittenkin toiminut paremmin kohtuullisen passiiviseen Kasiysiin. Toisaalta saattoi olla, ettei Kasiysi saanut parasta peliään pyörimään, juuri melko makaavan RiRan edessä. Ajoittain RiRan peli toimi paremmin, mutta välillä ei ollenkaan. Enemmänkin peli oli RiRan osalta toivon ja uskon varassa. Usko ja toivo eivät tänään olleet tarpeeksi ja Kasiysi ansaitusti voittoon maalein 1-4.

Kausi jatkuu tai oikeastaan vasta alkaa ensi viikolla, kun 5. divisioonaa pyörähtää käyntiin RiRan osalta peräti kahdella ottelulla. Keskiviikkona kohdataan sarja-avauksessa KoiPS Havukoskella ja heti perään perjantaina Rajatorpassa Luopiot. Siihen asti riittää taas mietittävää, mikä meni ottelussa pieleen kentällä ja sen ulkopuolella.

Puolustus teki kaikkensa rimpuillessaan Kasiysin vyöryviä hyökkäyksiä vastaan. Kaikille puolustajille annetaan melko puhtaat paperit pelistä, neljästä takaisku maalista huolimatta. Sauli Tuomelan johdolla puolustus siivosi irtopallot varmasti pois alueelta ja ei päästänyt Kasiysiä kovinkaan helposti lähelle maalia. Ainoa miinus Henri Hietalalle Kasiysin toisesta maalista, jossa Kasiysin pelaaja hyvällä yksilösuorituksille pääsi kääntymään vähän liian helposti ja laukomaan 0-2 maalin.

Keskikentällä pirtein oli Henkka Ikonen, joka teki kovasti töitä ja pelasi molempiin suuntiin taistellen. Pallo pysyi jalassa paremmin kuin aikaisemmissa peleissä ja kuuluisia Henkan Kuljetuksia nähtiin. Silmiin pistävää kaikilla keskikenttä miehillä oli ratkaisevien syöttöjen antaminen. Juuri kun hyvä hyökkäys oli alkamassa, tai oltiin saamassa maalipaikka, syötöt epäonnistuivat usein täydellisesti. Myös keskikentän yhteispeli on pahasti hakusessa ja jonkunlainen kemia tuntuu puuttuvan. Muuta huomioitavaa keskikentän pelistä oli hyvä ennen peliä annettujen ohjeiden toteuttaminen. Toiselle jaksolle keskikentälle laitettu Baisi toi selvästi rauhallisuutta keskikentän syöttöihin ja syöttikin hienosti meidän ainokaisemme. Maalin viimeistelyssä yhtä komeaa jälkeä teki siis Henkka Ikonen.

Hyökkäyksessä Juho jäi taktiikan mukaisesti liian yksin. Juho ei pystynyt suojaamaan palloa ja odottamaan apuja hyökkäykseen niinpä hyökkäyksiin lähtö oli vaikeaa. Laita pelaajat tekivät hyvin töitä ja malttoivat puolustaa. Ahmad ja Vornanen pelasivat molemmat hyvin loppua kohti parantaen. Ahmad oli ottanut opikseen viime pelin sooloilusta. Lopussa kentälle tulleet Konsta Vesterinen ja Tommi Kumén väläyttelivät omaa osaamistaan. Kukaan laitapelaajista ei oikein pystynyt haastamaan Kasiysin puolustajia etenemällä pallon kanssa ja viimeinen terävyys syötöistä puuttui. Lopussa ylös nostettuluottotopparimme Sauli toi hyökkäyspeliin huomattavasti voimaa ja teki Kasiysin puolustajien olot muutaman kerran hankalaksi. Pienet koiruudethan kuuluvat hyvän kärkipelaajan ominaisuuksiin.

SULJE