2.puoliaika

2-0 61' VanPa

3-0 70' VanPa

4-0 87' VanPa

RiRa Ug: Maalissa: Severi Paakkanen, Puolustajat: Pasi Eskelinen, Sauli Tuomela, Henri Hietala, Mikael Lepistö, Haidar Al-Taee

Keskikenttä: Henkka Ikonen, Antti Ahjoniemi, Konsta Vesterinen, Ahmad Al-Taee, Toni Kapanen, Lassi Järvinen, Ville Vitikka, Tommi Lahti

Hyökkääjät: Aapo Kotilainen, Ville Vornanen, Niko Tuononen, Juho Isohanni,

Erotuomari: Matti Valenius

RiRa riisuttiin aseista

Helteisessä Rajatorpan kentän derbyssä kohtasivat Team VanPa ja RiRa Underground. VanPa otti pelin aluksi ohjat käsiinsä ja saikin halvan maalin 10 minuutin kohdalla, kun vasemmalta laidalta tullut laukaus yllätti maalissa pelanneen Severi Paakkasen täysin. RiRan pinnistelyistä ja pyristelyistä huolimatta, se oli tänään kentällä melko aseeton. Tästä kunnia kuuluu pelkästään vastustajan varmalle pelaamiselle. Ottelun lopussa RiRan yrittäessä saada tasoitusta aikaiseksi, pääsi VanPa iskemään 2-0 lukemat vastahyökkäyksestä. Tämän jälkeen RiRan selkäranka katkesi ja VanPa iski pallon vielä kahdesti RiRan verkkoon. Lopputulos VanPalle 4-0.

Ottelun lähtökohdat olivat seuraavat. VanPan melko kokenut joukkue vastaan RiRan melko kokematon joukkue. Aikaisemmista kuudesta ottelustaan molemmat olivat saalistaneet 10 pistettä ja molemmat majailivat sarjan keskikastin paremmalla puolella. Lisäksi joukkueilla oli allaan peli Punaista Myllyä vastaaan, jolle VanPa oli hävinnyt maalein 4-1, kun taas RiRa oli niistänyt PuMilta pisteet maalein 2-3.

Ottelun alkua vei VanPa ja se sai heti ensimmäisellä peliminuutilla todella vaarallisen tilanteen, jossa VanPan hyökkääjä pääsi pitkästä syötöstä irtaantumaan RiRan pakeilta. Vain viimeistelyn epäonnistuminen esti tilanteessa salamamaalin syntymisen.

VanPan hallinta jatkui myös tämän tilanteen jälkeen ja kun 9 minuuttia oli pelattu, iski VanPa halvalla tavalla. Vasemmalta tullut hyökkäyksen jälkitilanne päättyi VanPan hyökkääjän laukaukseen, jossa maalissa pelannut Severi jähmettyi paikalleen täydellisesti. Veto näytti menevän ohi maalista, mutta upposi maaliin lopulta tolpan kautta. Olisiko Severi dyykkaamallakaan ylettänyt palloon, todennäköisesti, mutta joka tapauksessa tilanne näytti hiukan hölmöltä. VanPa siirtyi 1-0 johtoon.

Jatkossa edettiinkin sitten melko tasatahtia. RiRa joutui kuitenkin usein vaikeuksiin VanPan hyökkäysten kanssa. VanPa sai usein paineen RiRan päätyyn koko miehistönsä voimin ja RiRan vetäytyessä oman boksinsa sisälle jäi VanPalle vielä usein mahdollisuus purkupallosta huolimatta luoda uusi hyökkäys RiRan maalille. RiRan peli meni kuin itsestään siihen, että viimeiset syötöt lähtivät järjestäen ilmassa kohti kärkiä ja VanPan melko alhaalla maannut puolustuslinja hoiti tilanteet todella varmasti.

RiRan parhaat tilanteet ensimmäisen puoliajan lopussa syntyivät lähinnä erikoistilanteista, kulmia ja kohtuullisista paikoista saatuja vapareita päästin kokeilemaan muutamaan otteeseen, kuitenkin tuloksetta.

Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin vielä muutama isojen poikien kamppailu, pelin ulkopuolisissa asioissa. Ensin VanPan tietojen mukaan kuumaverinen laitahyökkääjä, kuumeni RiRan puolustajan Henri Hietalan otteista siinä määrin, että otti jälkipelistä itselleen varoituksen. Tilanteessa myös Hietalaa varoitettiin, ilmeisesti tilanteessa provosoitumisesta.

Aivan ensimmäisen puoliajan viime sekunneilla VanPa sai noin 20 metristä vapaapotkun, jonka jälkitilanteessa VanPan hyökkääjä pelasi tilanteen loppuun asti ja osui hiukan maalivahtiimme Severiin. Tilanteesta suivaantunut RiRan puolustaja Haidar tönäisi VanPan hyökkääjää ja sai aikaan maalille pienen kalabaliikin puoliajan päätteeksi. Tilanteesta ei kuitenkaan jaettu varoituksia.

Ensimmäiseltä puoliajalta jäi myös mieleen yksi kotijoukkue VanPan vaihto. Vaihdossa VanPan sisään vaihdettu pelaaja ryntäsi kentälle paljas yläkroppa loistaen pelipaita vasta käsissään. Kaiken lisäksi tämä pelaaja pääsi vielä pelaamaan palloa. Tilanteessa voitiin puhua melkoisen puutteellisesta varustuksesta. Välinpitämättömästi koko ottelun viheltänyt tuomari, ei oudoksuttavasti juuri tilanteeseen puuttunut. Oikea ratkaisu olisi ollut tuomita RiRalle vapari ja VanPan puutteellisessa varustuksessa pelanneelle pelaajalle varoitus. Näistä kummallisista tapahtumista huolimatta puoliajalle lähdettiin VanPan johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla RiRa yritti hiukan lisätä hyökkäysvoimaansa, mutta kaikki sen hyökkäykset päätyivät auttamattomasti VanPan puolustajien katkoihin. Huomattavaa koko ottelun ajan olin RiRan ratkaisevat syötöt, jotka lähtivät aina korkeina kaaripalloina. RiRa jäi pääpalloissa täysin kakkoseksi ja voidaankin kysyä, mikseivät keskikenttämiehet pelanneet palloa maata pitkin?

RiRan koko ottelun paras paikka siunaantui Henkka Ikoselle, joka Ville Vornasen oivallisen esityön ja keskityksen päätteeksi pääsi puskemaan takatolpalta melko läheltä maalia. Henkan pusku oli roikku, joka suuntautui melko suoraan maalivahtia päin. VanPan maalivahti sai puskuun sormenpäänsä viime hetkellä väliin ja sai torjuttua pallon kulmaksi. Tilanne säilyi ennallaan.

Tämän jälkeen tapahtui asia, joka katkaisi RiRalta selkärangan lopullisesti. VanPan nopea hyökkääjä, joka oli jo aiemmin useaan otteeseen päässyt maalipaikkaan puolittaisen karkumatkansa päätteeksi, pääsi nyt kunnolla irtaantumaan RiRan puolustukselta ja siirsi pallon hallitusti RiRan verkkoon. Lukemat 2-0, kun ottelua oli pelattua reilu 60 minuuttia, RiRan puolustus oli tilanteessa auttamattomasti myöhässä.

Maalin jälkeen RiRalta loppui usko ja VanPan oli helppo työ hallita RiRan hyökkäysyrityksiä. Tyypillinen tilanne, kun otolliset hetket tasoitusmaalin metsästykseen ovat käsillä, iskee vastustaja vastaiskusta lisää pökköä pesään. VanPa kylläkin ansaitsi maalinsa, sen verran monta kertaa oli tämä samainen hyökkääjä päässyt hätyyttelemään RiRan maalia.

VanPa jaksoi vielä pelata ylöspäin ja se iski vajaa 10 minuuttia edellisestä osumasta lopullisen niitin arkkuun. 3-0 maali syntyi niin ikään nopean vastaiskuhyökkäyksen päätteeksi, jossa VanPa pelasi hyökkääjänsä läpi. Tällä kertaa maalin syntyä edesauttoi Haidarin virhearviointi tilanteessa. Peli oli tässä vaiheessa aikalailla taputeltu ja loppu olikin enää kosmetiikkaa.

Lopussa RiRa vihdoin pelasi pallon maata pitkin läpisyöttönä kärjille. Tilanteessa hyökkääjä Niko Tuononen sai pallon itselleen keskikentällä ja lähetti oivallisen syötön VanPan puolustuksen välistä Vornaselle. Vornasella ei kuitenkaan tilanteessa riittänyt rohkeus edetä suoraviivaisesti kohti maalia, vaan Vornanen jäi hidastelemaan, sillä seurauksella, että VanPan puolustus ehti helposti väliin.

VanPa viimeisteli vielä aivan lopussa 4-0 voittolukemat kulmasta(?). Maalissa korostui VanPan fyysisyys ja huomattavasti kovempi pääpelivoima. VanPan jykevä pelaaja pääsi kahden RiRan pelaajan ja maalivahdin välistä ilmojen herraksi ja puskemaan loppulukemiksi 4-0.

Selkeät lukemat 4-0 eivät kerro ottelusta ja pelitapahtumista koko totuutta, mutta ovat juuri sitä mitä toisaalta VanPa hyvällä pelillään ja toisaalta RiRa keskinkertaisella pelillään ansaitsivat. Voittajajoukkue ei pelissä helpolla päässyt.

RiRan kahden ottelun voittokulku päättyi tylysti tiistaisen kesäillan löylytykseen. VanPan kokemus, fyysisyys ja siihen liitettynä pääpelivoima olivat tänään myrkkyä RiRalle. RiRa antoi omat aseensa VanPalle melko vapaaehtoisesti, kun sen peli oli lähinnä pitkän/korkeiden pallojen pelaamista kohti kärkiä. VanPa pelasi säätilaan ja muihinkin seikkoihin nähden erittäin järkevästi ja välttyi suurilta virheiltä. Sen oikean futiksen näköiset hyökkäykset päättyivät riittävän usein maaliin ja se pystyi tukkimaan puolustuspäänsä täydellisesti.

Taas tietenkin kaikki RiRan pelaajat ovat sitä mieltä, että peli ratkesi pelkästään oman pelin huonouteen, koska peli siis hävittiin. Voihan asia olla näinkin, mutta erään Länsi-Vantaalaisen ravintolan terassilla pelin jälkeen käydyt keskustelut toivat ottelusta esiin myös VanPalaisten kannan. VanPassa oltiin sitä mieltä, että se oli pelannut nyt kauden parhaan ottelunsa. VanPassa myös odotettiin kuulemma, että tämä RiRa Ug olisi hiukan kovemmalla sykkeellä otteluun tullut. Voidaankin esittää kysymys, että oliko oma peli sittenkään paljoa sen huonompaa, kuin kahdessa edellisessä voitokkaassa pelissä? NJS oli vastustajan melko heikko ja PuM pelissä taistelu ja yritys olivat aivan eri tasolla. Kahden voitokkaan pelin jälkeen ei ehkä saatu pelissä täyttä menoa päälle ja mielessä oli edellisten pelien hyvin sujuneet otteet. Totuus on kuitenkin se, että näin tasaisessa sarjassa jokaisen pisteen ja niihin tarvittavan tuurin eteen on tehtävä aina runsaasti töitä ja taistelutahtoa on löydyttävä. Sarjan tasaisuudesta ja toisaalta arvaamattomuudesta kertoo se, että VanPa oli hävinnyt PuMille maalein 4-1, kun taas RiRa oli voittanut sen maalein 3-2. Nyt taas VanPa vei pisteet RiRalta maalein 4-0. Kolmen joukkueen keskinäisissä otteluista kaikille siunaantui samat kolme pistettä.

RiRassa päästään huolimaan reilun viikon ajaksi, kun maaottelutauon takia keskiviikkona ei harjoituksia pidetä. Harjoitukset jatkuvat viikon päästä keskiviikkona Hämeenkylässä. Saman viikon perjantaina kohdataan sarjassa toistaiseksi melko vähän pisteitä kerännyt nousijajoukkue FC Tuusula. Toivottavasti silloin RiRan ilme on huomattavasti pirteämpi ja vastustajallekaan ei sattuisi se aivan paras päivä. Lisäpisteitä odotellessa…